Ελλάδα

Φωτιά στην Αρχαία Κόρινθο – Εκκενώνεται ο Σολωμός

Φωτιά στην Αρχαία Κόρινθο – Εκκενώνεται ο Σολωμός
Φωτιά στην Αρχαία Κόρινθο: Συνδράμουν 5 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου 14 Αυγούστου στην Αρχαία Κόρινθο και συγκεκριμένα στην περιοχή Φανάρια. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν 24 πυροσβέστες με 11 οχήματα, ενώ ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν πέντε πυροσβεστικά αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα. Η φωτιά καίει αγροτοδασική έκταση και δε φαίνεται να απειλεί σπίτια.

Σημειώνεται ότι με μήνυμα από το 112 εκκενώνεται ο Σολομός και όσοι βρίσκονται στην περιοχή καλούνται να κατευθυνθούν προς Χιλιομόδι.

Φωτιά στην Αρχαία Κόρινθο: Δείτε βίντεο και φωτογραφίες του pagenews.gr από το σημείο

Υπό έλεγχο η φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία

Νέα φωτιά ξέσπασε νωρίτερα στην Αρχαία Ολυμπία. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, 4 οχήματα με 8 πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο της φωτιάς που ξεκίνησε από ξερά χόρτα, ενώ ζητήθηκε συνδρομή εναέριων μέσων.

Σύμφωνα με το ilialive.gr, η φωτιά ξέσπασε στην περιοχή του βιολογικού καθαρισμού και μπορεί να απειλήσει τον αρχαιολογικό χώρο. Όπως αναφέρουν νεότερες πληροφορίες η φωτιά φαίνεται να έχει ελεγχθεί.

Φωτιά στην Αρχαία Κόρινθο: Το πρώτο πράγμα που κάνει κανείς σε περίπτωση πυρκαγιάς είναι

  • Καλεί την πυροσβεστική στον αριθμό τηλεφώνου 199 που είναι για όλη την Ελλάδα και δίνει όλες τις πληροφορίες που γνωρίζει.
  • Αν είναι δυνατόν, προσπαθούμε να σβήσουμε ή να περιορίσουμε την έκταση της πυρκαγιάς, πάντα όμως με ασφάλεια.
  • Αν υπάρχει κάποιος που χρειάζεται βοήθεια, τον βοηθάμε μέχρι να έρθει η Πυροσβεστική.

Η επέμβαση των Πυροσβεστών στις πυρκαγιές:

  • Σε κάθε πυρκαγιά φτάνοντας τα πυροσβεστικά οχήματα λειτουργούν σαν ομάδα, πάντα όμως την επιχείρηση την συντονίζει κάποιος ανώτερος.
  • Οι πυροσβέστες στις αστικές πυρκαγιές φορώντας τις κατάλληλες στολές (μάσκες οξυγόνου, κράνος, τσεκούρι, σχοινί, φακός και ασύρματος), προσπαθούν να απεγκλωβίσουν τους ανθρώπους που κινδυνεύουν και μετά σβήνουν τη φωτιά.
  • Στις δασικές πυρκαγιές, οι πυροσβέστες συνεργάζονται πολύ με τα πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα, πάντα όμως με ασφάλεια για τη ζωή τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments