Τεχνολογία

Microsoft: Eντοπίστηκε νέο κενό ασφαλείας

Microsoft: Eντοπίστηκε νέο κενό ασφαλείας
Microsoft: Τo επιβεβαίωσε η εταιρεία.

Η Microsoft επιβεβαίωσε ότι υπάρχει ακόμα ένα σοβαρό κενό ασφαλείας με την ουρά εκτύπωσης που επιτρέπει κακόβουλες επιθέσεις σε ένα PC. H σειρά των bugs της ουράς εκτύπωσης που έχουν εμφανιστεί είναι γνωστά ως Print Nightmare. Υπενθυμίζεται πως η εταιρεία αναγκάστηκε να διακόψει τα Windows 365 παρά την αυξημένη ζήτησή τους.

Microsoft: Τι είναι το Print Nightmare

Με τον όρο PrintNightmare εννοούμε όλα εκείνα τα bugs που δίνουν δικαιώματα System administrator σε έναν τρίτο, παρακάμπτοντας ζητήματα που έχουν να κάνουν με την χρήση του εκτυπωτή. Πρόσφατα είχε γίνει γνωστό ακόμα ένα παρόμοιο κενό ασφαλείας που είχε να κάνει με την ουρά εκτύπωσης στα Windows και είχε οδηγήσει σε μεγάλη ανησυχία τους χρήστες του λειτουργικού της Microsoft. Microsof

Αναφορικά με την ευαλωτότητα CVE-2021-36958 που είχε να κάνει με την ουρά εκτύπωσης στα Windows, η Microsoft έδωσε τις κατάλληλες συμβουλές προς τους χρήστες, έτσι ώστε να γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν. Η παρέμβαση της Microsoft είχε κατά κύριο λόγο πληροφοριακό χαρακτήρα, καθώς δεν έχει προκύψει ακόμα κάποιο security update που να διορθώνει το πρόβλημα.

Παρόλα αυτά, υπάρχει ένας τρόπος προστασίας, με την απενεργοποίηση της ουράς εκτύπωσης. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να τρέξετε το Group Policy Editor (gpedit.msc) μέσα από τη διαδρομή User Configuration> Administrative Templates> Control Panel> Printers> Package Point and Print – Approved Servers.

Λίγα λόγια για την εταιρεία

Η Microsoft είναι αμερικανική εταιρεία λογισμικού κολοσσός , η οποία ιδρύθηκε το 1975 από τον Μπιλ Γκέιτς και τον Πολ Άλεν. Τα κεντρικά της γραφεία βρίσκονται στο Ρέντμοντ της πολιτείας Ουάσινγκτον των ΗΠΑ. Τα πιο γνωστά προϊόντα της είναι:

  • το λογισμικό υπολογιστών: λειτουργικό σύστημα Microsoft Windows,
  • υπολογιστές (Αll&in one PCs και laptops),
  • επεξεργαστές,
  • το σύνολο εφαρμογών γραφείου Microsoft Office,
  • τις ταμπλέτες Surface,
  • οι κονσόλες παιχνιδιών Xbox,
  • το λογισμικό για κινητά τηλέφωνα (παλιά: Windows Mobile, Windows CE),
  • και τώρα Windows Phone,
  • και οι υπηρεσίες και προϊόντα Windows Live, Bing.

Η Microsoft παράγει επίσης λογισμικό για επιχειρήσεις και ηλεκτρονικά παιχνίδια και άλλα, ενώ παρέχει και υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, διαδικτυακής αποθήκευσης, κοινωνικής δικτύωσης. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments