Διεθνή

Αϊτή: Ισχυρός σεισμός 7,2 ρίχτερ – Κατέρρευσαν κτίρια

Αϊτή: Ισχυρός σεισμός 7,2 ρίχτερ – Κατέρρευσαν κτίρια
Αϊτή: Σοβαρές ζημιές από το σεισμό.

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου στην Αϊτή. Η σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 7.2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και πρόκειται για τον πιο ισχυρό σεισμό στην περιοχή από το 2010. Πρόκειται για ακόμη ένα σοβαρό περιστατικό στη χώρα μετά και τη δολοφονία του προέδρου της χώρας.

Αϊτή: Σοβαρές ζημιές από το σεισμό

Το επίκεντρο του σεισμού, σύμφωνα με την Γεωλογική Υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών, καταγράφηκε 7,5 μίλια βορειοανατολικά του Saint-Louis-du-Sud, μια πόλη με περισσότερους από 50.000 κατοίκους. Αϊτή

Από τον σεισμό που σημειώθηκε στις ακτές της Αϊτής έχουν προκληθεί μεγάλες ζημιές και έχουν καταρρεύσει κτίρια. Κάποιοι, σε αναρτήσεις του στα social media, υποστήριξαν ότι η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή μέχρι την Τζαμάικα.

Αϊτή: Δολοφονήθηκε ο πρόεδρος Ζοβενέλ Μοΐζ

Η χώρα της Καραϊβικής περνά ήδη μια σοβαρή κρίση καθώς νεκρός είναι ο πρόεδρος της Αϊτής Ζοβενέλ Μοΐζ, τον οποίο άγνωστοι πυροβόλησαν και σκότωσαν μέσα στο σπίτι του. Ένοπλοι εισέβαλαν στην ιδιωτική κατοικία του την Τετάρτη 7 Ιουλίου, περίπου μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα, και τον εκτέλεσαν. Ανακοινώνοντας τον θάνατο του Ζοβενέλ Μοΐζ, ο πρωθυπουργός της Αϊτής Κλοντ Ζοζέφ χαρακτήρισε την επίθεση αυτή «μια απάνθρωπη και βάρβαρη πράξη». «Θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσουμε την ομαλή συνέχιση της εξουσίας και για να προστατέψουμε το έθνος», σημείωσε ο Ζοζέφ.

Η χώρα της Καραϊβικής βρίσκεται σε πολιτική, οικονομική και επισιτιστική κρίση με την εγκληματικότητα να έχει αυξηθεί κατακόρυφα. To χάος κυριαρχεί στην πρωτεύουσα Πορτ-ο-Πρενς, με εγκληματικές ομάδες να έχουν καταλάβει τους δρόμους και τις συνοικίες της πόλης και τις ανταλλαγές πυροβολισμών μεταξύ συμμοριών και αστυνομικών να είναι συχνό φαινόμενο. Στις 27 Ιουνίου, επρόκειτο να διεξαχθεί δημοψήφισμα για το νέο σύνταγμα της χώρας, το οποίο όμως αναβλήθηκε λόγω της αύξησης των κρουσμάτων του κοροναϊού. Τον Σεπτέμβριο, πρόκειται επίσης να διεξαχθούν προεδρικές εκλογές.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments