Διεθνή

Σεισμός στην Αϊτή: Στους 724 οι νεκροί

Σεισμός στην Αϊτή: Στους 724 οι νεκροί
Σεισμός στην Αϊτή: Περισσότεροι από 2.800 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Ο απολογισμός των θυμάτων που αφήνει ο σεισμός των 7,2 βαθμών που έπληξε χθες την Αϊτή αυξάνεται φτάνοντας στους 724 νεκρούς, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η πολιτική προστασία της χώρας. Περισσότεροι από 2.800 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με την ίδια πηγή. «Ο απολογισμός της σεισμικής δόνησης αυξήθηκε σήμερα 15 Αυγούστου σε 724 νεκρούς: 500 στο νότιο τμήμα, 100 στο Γκραν Ανς, 122 στη Νιπς και 2 στο βορειοδυτικό τμήμα», διευκρινίζεται στο δελτίο τύπου.

Σεισμός στην Αϊτή: Τα νοσοκομεία δέχονται συνεχώς τραυματίες

Οι προηγούμενοι επίσημοι απολογισμοί έκαναν λόγους για 304 και 227 νεκρούς. Κάτοικοι και σωστικά συνεργεία προσπαθούν να εντοπίσουν και να απεγκλωβίσουν πολίτες, μέσα από τα συντρίμμια των κτιρίων που έχουν καταρρεύσει. Σεισμός στην Αϊτή

«Οι πρώτες επιχειρήσεις, που διεξήχθησαν τόσο από τους επαγγελματίες διασώστες, όσο και από μέλη του πληθυσμού, επέτρεψαν να ανασυρθούν πολλοί άνθρωποι από τα ερείπια. Τα νοσοκομεία συνεχίζουν να δέχονται τραυματίες», ανέφερε η υπηρεσία πολιτικής προστασίας. Ο κόσμος στα social media επισημαίνει ότι αυτή την στιγμή η Αϊτή χρειάζεται βοήθεια και όχι απλώς προσευχές.

Σεισμός στην Αϊτή: Οι δηλώσεις Μπάιντεν

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν πρόσφερε τη βοήθεια των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αϊτή μετά τον φονικό σεισμό. O Αμερικανός πρόεδρος ενημερώθηκε από τους συμβούλους του για τον σεισμό στην Αϊτή όπου έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 300 άνθρωποι και ισοπεδώθηκαν κτίρια, δήλωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου. Ο πρόεδρος «ενέκρινε άμεση αμερικανική αρωγή και ανέθεσε στη διευθύντρια της Υπηρεσίας Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ (USAID), Σαμάνθα Πάουερ, να συντονίσει αυτή την προσπάθεια», ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ο ίδιος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Σεισμός στην Αϊτή

Σεισμός στην Αϊτή: Ισχυρός μετασεισμός το βράδυ του Σαββάτου

Μετασεισμός μεγέθους 5,9 βαθμών σημειώθηκε στην περιοχή της Αϊτής αργά το βράδυ του Σαββάτου (τοπική ώρα), όπως ανέφερε το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC), ώρες μετά τον φονικό σεισμό των 7,2 Ρίχτερ. Ο μετασεισμός είχε εστιακό βάθος 8 χλμ., σύμφωνα με το EMSC. Από την ώρα του κύριου σεισμού και μετά, καταγράφονται συνεχώς μεγάλοι μετασεισμοί, όπως μπορείτε να δείτε στον λογαριασμό του EMSC στο Twitter.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments