Ελλάδα

Φωτιά στα Βίλια: Ο καπνός έφτασε μέχρι την Κρήτη

Φωτιά στα Βίλια: Ο καπνός έφτασε μέχρι την Κρήτη
Φωτιά στα Βίλια: Τι αναφέρουν τα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Μια μεγάλη πορεία που έφτασε μέχρι και την Κρήτη διέγραψε ο καπνός από τη φωτιά στα Βίλια επιβεβαιώνοντας έτσι την ένταση των ανέμων που επικρατούσαν στην περιοχή και προκάλεσαν την μεγάλη επέκταση του πύρινου μετώπου που συνεχίζει να καίει για δεύτερο 24ωρο.

Φωτιά στα Βίλια: Έως τις δυτικές ακτές της Κρήτης ο καπνός

Ο καπνός φτάνει τουλάχιστον έως τις δυτικές ακτές της Κρήτης όπου και συναντά αραιές νεφώσεις που καλύπτουν την περιοχή. Την εικόνα που καταγράφηκε στις 08:55 μετά από επεξεργασία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr  σας παρουσιάζουμε στο Σχήμα 1.

Φωτιά στα Βίλια

Οι ενεργές εστίες του τελευταίου εικοσιτετραώρου στην Αττική σημειώνονται στην εικόνα του Σχήματος 2. Σε αυτήν φαίνονται οι εστίες δασικών πυρκαγιών που ξέσπασαν στην Αττική, όπως τις κατέγραψαν περιβαλλοντικοί δορυφόροι.

Όσον αφορά την εξέλιξη των ανέμων στην περιοχή, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ, από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους έως 2 και τοπικά έως 3 μποφόρ και προς το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς έως 2 και τοπικά έως 3 μποφόρ. Στο Σχήμα 3 φαίνεται η πρόγνωση του πεδίο των ανέμων το μεσημέρι για την περιοχή της Αττικής. Φωτιά στα Βίλια

Φωτιά στα Βίλια: Μαίνεται η πυρκαγιά

Μαίνεται η φωτιά στα Βίλια, ενώ λίγο μετά τις 10 το πρωί σημειώθηκε νέα μεγάλη αναζωπύρωση με την οποία οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη αυτή τη στιγμή. Σημειώνεται πως από το πρώτο φως το πρωί κάνουν ρίψεις τα εναέρια μέσα, βελτιώνοντας την εικόνα του μετώπου.

Αυτή τη στιγμή στο σημείο επιχειρούν 330 πυροσβέστες με 115 οχήματα, 8 ομάδες πεζοπότου και ένα Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων, καθώς και 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα από την Πολωνία.

Όσον αφορά τα εναέρια μέσα επιχειρούν 6 ελικόπτερα και 5 αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και το ρωσικό Beriev-200. Επιπλέον, ενεργοποιήθηκε το Σχέδιο Δευκαλίων και ο Ελληνικός Στρατός διαθέτει ως συνδρομή 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Συνδρομή παρέχουν, επίσης, πολλοί εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου του Ελληνικού Στρατού καθώς και υδροφόρες της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments