Διεθνή

Φωτιά στο Σεν Τροπέ: Χιλιάδες άτομα εκκενώνουν

Φωτιά στο Σεν Τροπέ: Χιλιάδες άτομα εκκενώνουν
Φωτιά στο Σεν Τροπέ: Συνεχίζεται η σκληρή μάχη με τις φλόγες στην Γαλλία. Συγκλονιστικές οι εικόνες από το πύρινο μέτωπο στην περιοχή.

Οι γαλλικές αρχές εκκένωσαν άρον άρον χιλιάδες ανθρώπους – ανάμεσά τους και τουρίστες που κατασκήνωναν σε κάμπινγκ – για να τους γλιτώσουν από την τεράστια φωτιά που μαίνεται κοντά στο θέρετρο του Σεν Τροπέ στη νότια Γαλλία.

Περίπου 750 πυροσβέστες και πυροσβεστικά αεροσκάφη δίνουν μάχη με την πυρκαγιά υπό αντίξοες συνθήκες με πολύ υψηλές θερμοκρασίες και ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή. «Χιλιάδες άτομα εκκενώθηκαν προληπτικά, αλλά δεν υπάρχουν θύματα», ανέφερε η εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας, Ντελφίν Βιενκό, προσθέτοντας ότι η πυρκαγιά είναι «ακόμη πολύ έντονη».

Η νότια Γαλλία είναι η τελευταία περιοχή στη λεκάνη της Μεσογείου που πλήττεται το φετινό καλοκαίρι από φωτιές, που οι κλιματολόγοι αναμένουν να ενταθούν λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Η πυρκαγιά ξέσπασε τη Δευτέρα σε απόσταση περίπου 100 χλμ. Βορειοανατολικά της Τουλόν και μέχρι σήμερα το πρωί είχε ήδη αποτεφρώσει πάνω από 35.000 στρέμματα δάσους και αγροτολιβαδικών εκτάσεων.

Φωτιά στο Σεν Τροπέ: Δύσκολη μάχη με τις φλόγες

Οι εκκενώσεις έγιναν κυρίως γύρω από το Σεν Τροπέ στη γαλλική Ριβιέρα και στα χωριά Λε Μολ και Γκριμό. «Η πυρκαγιά είναι τεράστια και εξαπλώνεται με ταχύτητα τεσσάρων χλμ/ ώρα, πρόκειται για πολύ δύσκολη μάχη. Στη διάρκεια της νύχτας καταφέραμε να την εμποδίσουμε να φθάσει το Γκαρντ Φρενέ», ένα χωριό σε απόσταση περίπου 20 χλμ. Από το Σεν Τροπέ, είπε η εκπρόσωπος της πυροσβεστικής, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμαμέν αναμένεται να επισκεφθεί σε λίγες ώρες τις πληγείσες περιοχές.

Η νομαρχία Βαρ επιβεβαίωσε την εκκένωση αρκετών κάμπινγκ και ζήτησε από τους πολίτες να αποφεύγουν τις μετακινήσεις στο οδικό δίκτυο γύρω από τον κόλπο του Σεν Τροπέ για να μην εμποδίζουν την πρόσβαση των δυνάμεων της πυροσβεστικής στην περιοχή. Όσοι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους και τα κάμπινγκ φιλοξενούνται σε δημοτικές δομές στην περιοχή. Η νοτιοανατολική Γαλλία που βιώνει συχνά πυρκαγιές τα καλοκαίρια είχε αποφύγει μέχρι τώρα τον εφιάλτη, Σύμφωνα με τη βάση δεδομένων Prometheus για τις δασικές πυρκαγιές στη Μεσόγειο, η έκταση που αποτεφρώθηκε στις τέσσερις πληγείσες περιοχές στη Γαλλία ήταν τη φετινή χρονιά 2,236 εκτάρια έναντι 7.698 ολόκληρο το 2020. Την περασμένη χρονιά μια πυρκαγιά έκανε στάχτη 10.000 στρέμματα σε δημοφιλή τουριστική περιοχή δυτικά της Μασσαλίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments