Ελλάδα

Φωτιά στα Βίλια: Μαίνεται το πύρινο μέτωπο – Το pagenews.gr ήταν στο σημείο[pics&vid]

Φωτιά στα Βίλια: Μαίνεται το πύρινο μέτωπο – Το pagenews.gr ήταν στο σημείο[pics&vid]
Φωτιά στα Βίλια: Από το μεσημέρι της Δευτέρας ξεκίνησε η πυρκαγιά στα Βίλια Αττικής, η οποία συνέχισε το καταστροφικό της έργο και το βράδυ.

Από το μεσημέρι της Δευτέρας ξεκίνησε η πυρκαγιά στα Βίλια Αττικής, η οποία συνέχισε το καταστροφικό της έργο και το βράδυ. Από νωρίς σήμερα έχουν μπει στη μάχη και τα εναέρια μέσα και επιχειρούν τα καναντέρ, τα ελικόπτερα τύπου Erickson διαρκώς στην περιοχή με το μέτωπο.

Τι αναφέρει το Πυροσβεστικό Σώμα

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος στο σημείο επιχειρούν:

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στη Δ.Ε. Βιλίων είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 330 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων 8 ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 115 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ καθώς και των δυνάμεων που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα από την Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα. Για την συνδρομή στον συντονισμό των δυνάμεων έχει διατεθεί το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ.

Ενεργοποιήθηκε το Σχέδιο Δευκαλίων και ο Ελληνικός Στρατός διαθέτει ως συνδρομή 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου του Ελληνικού Στρατού καθώς και υδροφόρες της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συντονίζει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Το pagenews σας παρουσιάζει φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο από τη Δευτέρα (16/8) και την Τρίτη (17/8)

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments