Ελλάδα

Λέσβος: Αφγανοί πρόσφυγες διαδήλωσαν κατά των Ταλιμπάν

Λέσβος: Αφγανοί πρόσφυγες διαδήλωσαν κατά των Ταλιμπάν
Λέσβος: Πρόσφυγες από το Αφγανιστάν που βρίσκονται στο νησί διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στην επάνοδο των Ταλιμπάν στην εξουσία της χώρας τους.

Διαδηλώσεις κατά των Ταλιμπάν είδε και η Λέσβος! Πρόσφυγες και μετανάστες από το Αφγανιστάν οι οποίοι παραμένουν στη Λέσβο, διαδήλωσαν χθες βράδυ στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη ενάντια στην παλινόρθωση των Ισλαμιστών στην χώρα τους. Λέσβος

Οι συγκεντρωμένοι εξέφρασαν την αγωνία τους για τους συγγενείς και τους φίλους τους που έχουν μείνει πίσω, ειδικά για τις γυναίκες και τα παιδιά.

Η διαδήλωση ήταν μαζική και ειρηνική, ενώ οι πρόσφυγες είχαν φτιάξει πανό και κρατούσαν αφγανικές σημαίες. Επίσης, συνεχώς ακουγόταν μουσική από το Αφγανιστάν, με τους πρόσφυγες να τραγουδούν.

Λέσβος

Λέσβος: Πανικός στην Καμπούλ

Σε βίντεο που μεταφορτώθηκε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης ο μουλάς Άμπντουλ Γάνι Μπαραντάρ, συνιδρυτής των Ταλιμπάν, εξήρε τη νίκη του κινήματος και πρόσθεσε πως «είναι ώρα να δείξουμε πως μπορούμε να υπηρετήσουμε το έθνος μας και να εγγυηθούμε την ασφάλεια και την άνεση στη ζωή» των Αφγανών.

Χιλιάδες κάτοικοι της Καμπούλ προσπαθούν να εγκαταλείψουν εσπευσμένα την πόλη. Εκπρόσωπος του πολιτικού γραφείου των Ταλιμπάν δήλωσε στο Αλ Τζαζίρα ότι ο πόλεμος στο Αφγανιστάν «τελείωσε» και σύντομα θα γίνει σαφής ο χαρακτήρας και η μορφή του νέου καθεστώτος. Λέσβος

Ο Μοχάμαντ Ναΐμ διαβεβαίωσε ότι καμία διπλωματική εγκατάσταση και κανένα διπλωματικό σώμα δεν έγινε στόχος, καθώς και ότι το φονταμενταλιστικό κίνημα εγγυάται την ασφάλεια των ξένων και των διπλωματικών αποστολών.

«Είμαστε έτοιμοι για διάλογο με όλες τις μορφές στο Αφγανιστάν και να τους εγγυηθούμε την απαραίτητη προστασία» είπε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν στο τηλεοπτικό δίκτυο του Κατάρ. Τόνισε πως το κίνημα κάνει κάθε βήμα με υπευθυνότητα και ότι σκοπεύει να εξασφαλίσει ειρήνη με τους πάντες. Για τον Μοχάμαντ Ναΐμ, η απόδραση του κ. Γάνι ήταν απρόσμενη, «δεν την περίμεναν ούτε καν αυτοί που βρίσκονται πιο κοντά του».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments