Πολιτική

Αφγανιστάν: Εκτάκτως στον Έβρο Χρυσοχοΐδης και Παναγιωτόπουλος

Αφγανιστάν: Εκτάκτως στον Έβρο Χρυσοχοΐδης και Παναγιωτόπουλος
Αφγανιστάν: Το ενδεχόμενο προσφυγικό κύμα, που θα περάσει από τη χώρα μας

Οι εξελίξεις στο Αφγανιστάν φέρνουν ανησυχία στη χώρα μας, με προετοιμασίες να γίνονται για ενδεχόμενη προσφυγική κρίση, που θα περάσει αναπόφευκτα και από τη χώρα μας, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για 500.000 πρόσφυγες.

Αφγανιστάν: Εκτάκτως στον Έβρο Χρυσοχοΐδης και Παναγιωτόπουλος

Μονάδες και φυλάκια στη ζώνη ευθύνης του Δ Σώματος Στρατού θα επισκεφθούν αύριο οι υπουργοί Εθνικής ‘Αμυνας, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος και Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Αφγανιστάν

Συγκεκριμένα, θα επισκεφθούν στρατιωτικά φυλάκια της περιοχής, τη συνοριακή γέφυρα “Κήπων”, το Συντονιστικό Κέντρο της ΕΛΑΣ στην Ορεστιάδα και την έδρα της ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ (12ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού). Θα συνοδεύονται από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τον αρχηγό της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη.

Αφγανιστάν: Συγκλήθηκε εκτάκτως το ΚΥΣΕΑ

Στημ έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ έγινε αξιολόγηση των εξελίξεων στο Αφγανιστάν. Προτεραιότητα παραμένει ο συντονισμός για τον ασφαλή απεγκλωβισμό και την επιστροφή από το Αφγανιστάν προσώπων και των οικογενειών τους που συνεργάστηκαν με τις ελληνικές δυνάμεις. Το συντονισμό όλων των απαιτούμενων ενεργειών πραγματοποιεί το Υπουργείο Εξωτερικών.

Συζητήθηκε ακόμη ο σχεδιασμός τόσο σε ευρωπαϊκό και σε διμερές όσο και σε εθνικό επίπεδο για την ανάγκη προστασίας των συνόρων και την αποφυγή μιας νέας ανθρωπιστικής κρίσης. Οι ελληνικές αρχές βρίσκονται πάντα σε εγρήγορση τόσο στα χερσαία όσο και στα θαλάσσια σύνορα για την αποτροπή παράνομων εισόδων στη χώρα.

Νίκος Παναγιωτόπουλος

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος

«Οι δυνάμεις αποτροπής είναι σε απόλυτη εγρήγορση»

Η κυβέρνηση ζήτησε ενιαία ευρωπαϊκή στάση για το Αφγανιστάν και να καταστεί σαφές στην Τουρκία ότι η ΕΕ δε θα ανεχτεί την εργαλειοποίηση του οποιοδήποτε ζητήματος, επισήμανε ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, στην πρώτη του ενημέρωση.

«Οι δυνάμεις αποτροπής είναι σε απόλυτη εγρήγορση σε όλες τις πύλες εισόδου. Δεν θα επιστρέψουμε σε σκηνές 2015, ούτε σε πύλες εισόδου, ούτε σε σιδηροδρομικές γραμμές ούτε στους αστικούς ιστούς… Η Ελλάδα δεν θα ξαναϋπάρξει ξέφραγο αμπέλι» δήλωσε ο κ. Οικονόμου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments