Διεθνή

Βρετανία: Προσφέρει για πρώτη φορά τεστ αντισωμάτων στους πολίτες

Βρετανία: Προσφέρει για πρώτη φορά τεστ αντισωμάτων στους πολίτες
Βρετανία: Στόχος να διαπιστωθεί πόση φυσική προστασία έχει κάποιος μετά τη μόλυνση με κορωνοϊό

Τεστ αντισωμάτων πρόκειται να προσφερθούν ευρέως στους Βρετανούς πολίτες για πρώτη φορά, στο πλαίσιο προγράμματος που φιλοδοξεί να διαπιστώσει πόση φυσική προστασία έχει κάποιος μετά τη μόλυνση με κορωνοϊό.

Tην επόμενη εβδομάδα, oι πολίτες στο Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούν για πρώτη φορά να κάνουν τεστ αντισωμάτων Covid-19, στο πλαίσιο ενός νέου κυβερνητικού προγράμματος.

Από την Τρίτη, οποιοσδήποτε ηλικίας 18 ετών και άνω σε Αγγλία, Ουαλία, Βόρεια Ιρλανδία και Σκωτία, θα μπορεί να εγγραφεί στο πρόγραμμα όταν λαμβάνει τεστ PCR, ανέφερε το Sky News. Έως και 8.000 άτομα θα μπορούν να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα.

Τα αποτελέσματα θα χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση των επιπέδων αντισωμάτων σε κρούσματα κορωνοϊού.

Σε όσους βρίσκονται θετικοί, θα στέλνονται δύο τεστ αντισωμάτων (με τρύπημα στο δάχτυλο) που μετρούν την ανταπόκριση του οργανισμού τους σε διαφορετικές παραλλαγές του ιού. Το πρώτο πρέπει να γίνεται αμέσως μετά από θετικό αποτέλεσμα, ενώ το δεύτερο 28 ημέρες αργότερα.

Να σημειωθεί πως αυτή θα είναι η πρώτη φορά που προσφέρονται τεστ αντισωμάτων στο ευρύ κοινό, κάτι που γίνεται εν μέσω συζητήσεων για την κυκλοφορία των τρίτων δόσεων εμβολίου στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ορισμένοι ειδικοί είπαν ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να αποφασιστεί εάν απαιτούνται.

ΠΟΕΔΗΝ Γιαννάκος: Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ξεκινά εκστρατεία για να μην καταθέτουν τα πιστοποιητικά οι υγειονομικοί.

Η ημερομηνία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών πλησιάζει και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Γιαννάκος, ξεκίνησε μία νέα εκστρατεία. Στην ουσία πολλοί λίγοι γιατροί έχουν εμβολιαστεί με αποτέλεσμα να υπάρχει η ανησυχία για την λειτουργία των υγειονομικών δομών.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Γιαννάκος ανέφερε ότι ξεκινά μία εκστρατεία για να μην καταθέσει το πιστοποιητικό εμβολιασμού στην αρμόδια υπηρεσία, την 1η Σεπτεμβρίου, κανένας εμβολιασμένος εργαζόμενος στο δημόσιο υγειονομικό τομέα. Σημείωσε δε ότι σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να βγουν σε αναστολή εργασίας όλοι οι εργαζόμενοι, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η λειτουργία των δομών υγείας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments