Διεθνή

ΗΠΑ: Στόχος κυβερνοεπίθεσης το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

ΗΠΑ: Στόχος κυβερνοεπίθεσης το Στέιτ Ντιπάρτμεντ
ΗΠΑ: Δημοσιογράφος του δικτύου Fox News ανέφερε σε ανάρτησή του πως πρόσφατα το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ δέχθηκε κυβερνοεπίθεση.

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ (Στέιτ Ντιπάρτμεντ) κατέστη πρόσφατα στόχος κυβερνοεπίθεσης ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter δημοσιογράφος του τηλεοπτικού δικτύου Fox News.

Όπως επισήμανε στο μήνυμά του, η Διοίκηση Κυβερνοασφάλειας του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας προειδοποίησε για πιθανή παραβίαση.

Δεν είναι σαφές πότε ανακαλύφθηκε η παραβίαση, αλλά πιστεύεται ότι συνέβη περίπου πριν από δύο εβδομάδες, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο.

«Η επιχείρηση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την απομάκρυνση Αμερικανών και συμμάχων Αφγανών δεν επηρεάσθηκε», διευκρινίζει.

ΗΠΑ

Οι διαστάσεις της παραβίασης, οι έρευνες σχετικά με την προέλευση της επίθεσης, οι προσπάθειες που έγιναν για τον περιορισμό της και οποιοσδήποτε συνεχιζόμενος κίνδυνος για επιχειρήσεις παραμένουν ασαφείς.

«Το Ντιπάρτμεντ λαμβάνει σοβαρά υπόψη την ευθύνη του για την διασφάλιση των πληροφοριών του και λαμβάνει διαρκώς μέτρα για να εγγυηθεί ότι οι πληροφορίες προστατεύονται. Για λόγους ασφαλείας, δεν είμαστε σε θέση να συζητήσουμε τη φύση ή το πεδίο οποιωνδήποτε υποτιθέμενων περιστατικών κυβερνοασφάλειας σε αυτήν την χρονική στιγμή», δήλωσε εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών σύμφωνα με το Fox News.

ΗΠΑ: Διάγγελμα Μπάιντεν απόψε για το Αφγανιστάν και τον κυκλώνα Χένρι

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα απευθυνθεί σήμερα Κυριακή στον αμερικανικό λαό προκειμένου να ενημερώσει για τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνησή του για την αντιμετώπιση του κυκλώνα Χένρι και για την πορεία της επιχείρησης εκκένωσης Αμερικανών και Αφγανών προσφύγων από την Καμπούλ.

Βίντεο με απόσπασμα από το προηγούμενο διάγγελμα του την Παρασκευή:

Αυτό ανέφερε ο Λευκός Οίκος σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε:

Ο κ. Μπάιντεν σκοπεύει να απευθύνει ομιλία στους Αμερικανούς στις 16:00 (τοπική ώρα· 22:00 ώρα Ελλάδας), αφού ενημερωθεί από την ομάδα του που είναι αρμόδια για την εθνική ασφάλεια για τα νεότερα από τις υπηρεσίες πληροφοριών, για την κατάσταση ασφαλείας στο Αφγανιστάν και για τις διπλωματικές επαφές για την κρίση, διευκρίνισαν στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι υπηρεσίες της αμερικανικής προεδρίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments