Ελλάδα

Πανδημία ενημέρωση: Ποιοι θα κάνουν την τρίτη δόση

Πανδημία ενημέρωση: Ποιοι θα κάνουν την τρίτη δόση
Πανδημία ενημέρωση: Ανακοινώθηκαν οι κατηγορίες που θα κάνουν την τρίτη δόση στη χώρα μας.

Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση για την πανδημία. Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.628 νέα κρούσματα κορωνοϊού τα 642 εντοπίζονται στο Λεκανοπέδιο, ενώ ακολουθεί η Κρήτη με 233 νέα κρούσματα. Στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 255 νέα κρούσματα. Στην ενημέρωση συμμετείχαν η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιαμού Μαρία Θεοδωρίδου και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Πανδημία ενημέρωση: Τρίτη δόση για το εμβόλιο κορωνοϊού σε συγκεκριμένες κατηγορίες

Πρώτη πήρε το λόγο η Μαρία Θεοδωρίδου, η οποία αναφέρθηκε στην τρίτη ή αναμνηστική δόση κορωνοϊού την οποία θα λάβουν συγκεκριμένες πληθυσμιακές κατηγορίες στη χώρα μας. Η αναμνηστική δόση θα είναι με εμβόλιο mRNA σε όλους τους πολίτες ανεξάρτητα με τα εμβόλιο που είχαν κάνει. Θα χορηγείται μίνιμουμ μετά από τέσσερις εβδομάδες από τη δεύτερη δόση.

Τα εμβολιασμένα άτομα έχουν κατά 65% λιγότερες πιθανότητες να μεταδώσουν τον ιό σε σχέση με τους ανεμβολίαστους, ανέφερε η κ. Θεοδωρίδου Η χορήγηση αναμνηστικής δόσης στοχεύει στη θωράκιση των ατόμων που δεν μπόρεσαν να έχουν κατάλληλη ανοσοαπόκριση. Ο άλλος λόγος είναι να ενισχυθούν τα αντισώματα μετά τη μείωση τους με την πάροδό του χρόνου.

Πανδημία ενημέρωση

Ποιοι θα λάβουν τρίτη δόση:

  • Άτομα που έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση και άτομα που βρίσκονται λίστα μεταμόσχευσης
  • Καρκινοπαθείς – Υπό χημοθεραπεία, ακτινοθεραπεία
  • Νεφροπαθείς
  • Άτομα σε ανοσοκαταστολή – αντιφλεγμονώδη ή αυτοάνοσα νοσήματα, με HIV λοίμωξη

Η ακριβής ημερομηνία, αναμένεται να ανακοινωθεί πιθανότατα στην επόμενη ενημέρωση.

Με τη σειρά του ο Μάριος Θεμιστοκλέους ζήτησε από αυτούς που επιστρέφουν από τις διακοπές να τηρήσουν τα μέτρα προστασίας και να μην έρθουν άμεσα σε επαφή με ευπαθείς ομάδες ενώ τόνισε πως θα πρέπει να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους.

Δείτε live την ενημέρωση:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments