Πολιτική

Γιάννης Οικονόμου: Παράθυρο επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Γιάννης Οικονόμου: Παράθυρο επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού
Γιάννης Οικονόμου: Τι δήλωσε στην ενημέρωση ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών πραγματοποίησε σήμερα ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος αναφέρθηκε τόοσ στο ζήτημα της πανδημίας του κορωνοϊού όσο και το Αφγανιστάν και τις εξελίξεις με την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν.

Γιάννης Οικονόμου: Όσα ανέφερε για την πανδημία

«Με δεδομένη τη δυνατότητα ασφαλούς και γρήγορου εμβολιασμού είμαστε έτοιμοι να περάσουμε στην επόμενη φάση ασφαλούς αποκατάστασης της ζωής» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου τονίζοντας ότι «η κοινωνία δεν μπορεί να περιμένει άλλο». «Δυστυχώς μια σημαντική μερίδα συμπολιτών μας αρνείται να συνεισφέρει στην εθνική προσπάθεια, αρνείται τον εμβολιασμό» επισήμανε ο κ. Οικονόμου. Γιάννης Οικονόμου

«Η κοινωνία δεν μπορεί να περιμένει και κυρίως δεν μπορεί να παραμένει όμηρος αυτών των αντιλήψεων» συνέχισε και σημείωσε: «Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παρεμποδίσει τον άνθρωπο που θέλει να εργαστεί, να δημιουργήσει, τον νέο που θέλει να διασκεδάσει». «Είναι υποχρέωσή μας να εξασφαλίσουμε την ταχύτερη δυνατή επιστροφή στην κανονικότητα» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και παρέπεμψε στις επίσημες ανακοινώσεις για τα συγκεκριμένα μέτρα που θα γίνουν το απόγευμα της Τρίτης.

Σε ερώτημα για το αν η κυβέρνηση έχει αποφασίσει την επιστροφή της μάσκας για όλους στους εξωτερικούς χώρους, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι στα μέτρα που οριστικοποιούνται και θα ανακοινωθούν αύριο περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων περιορισμός που έχει να κάνει με τον αριθμό των ατόμων που βρίσκονται σε έναν χώρο. Για την επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού είπε πως «η επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού παραμένει ένα ενδεχόμενο που θα αξιολογήθεί και θα απασχολήσεί και τις επιτροπές των ειδικών αλλά και τις ανακοινώσεις αύριο»

Γιάννης Οικονόμου: «Η Ελλάδα έχει αποδείξει ότι μπορεί επιχειρησιακά να φυλάξει τα σύνορά της»

Για την κατάσταση στο Αφγανιστάν είπε ότι η Ελλάδα δεν θα χειριστεί το θέμα του προσφυγικού με αφέλεια και θα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε κύμα με σχέδιο. Απαντώντας αν μετά το τηλεφώνημα Μητσοτάκη – Ερντογάν υπάρχει κάποιου είδους συνεννόηση για την αναχαίτιση κύματος προσφύγων τόνισε ότι αυτό που επισημάνθηκε είναι να βοηθηθούν οι χώρες γύρω από το Αφγανιστάν για να μείνουν οι πολίτες κοντά στις εστίες τους. Η Ελλάδα έχει αποδείξει ότι μπορεί επιχειρησιακά να φυλάξει τα σύνορά της, πρόσθεσε.

Γιάννης Οικονόμου:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments