Ελλάδα

Εξαδάκτυλος: Μονοψήφιος ο αριθμός των εμβολιασμένων στις ΜΕΘ

Εξαδάκτυλος: Μονοψήφιος ο αριθμός των εμβολιασμένων στις ΜΕΘ
Εξαδάκτυλος: Ο καθηγητής μίλησε σε συνέντευξη του σχετικά με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας απευθύνοντας έκκληση σε όσους δεν εμβολιάστηκαν.

Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος μίλησε σχετικά με την επιδημιολογική εικόνα και απηύθυνε έκκληση στους ανεμβολίαστους της χώρας. Αξίζει να αναφερθεί ότι τα συνολικά νέα κρούσματα κορωνοϊού είναι 4.608 , εκ των οποίων 1.096 μολύνσεις εντοπίζονται στο Λεκανοπέδιο, ενώ ακολουθεί η Κρήτη με 310 νέα κρούσματα. Στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 402 νέα κρούσματα.

Πιο συγκεκριμένα, τον κώδωνα του κινδύνου για την πορεία της πανδημίας του κοροναϊού στη χώρα έκρουσε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, κάνοντας ειδική αναφορά στους ασθενείς που νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Έκκληση προς τους ανεμβολίαστους

Παράλληλα μίλησε για την αναγκαιότητα του εμβολίου κατά της covid-19, απευθύνοντας, μάλιστα, έκκληση στους ανεμβολίαστους να ακούσουν «έστω και τώρα τη φωνή της λογικής και της υπεύθυνης επιστήμης». Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον Real FM της Θεσσαλονίκης ο κ. Εξαδάκτυλος, τις τελευταίες επτά ημέρες έχασαν τη ζωή τους 6 νέοι άνθρωποι ηλικίας 18 έως 39 ετών, ενώ αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), 13 νέοι αυτής της ηλικιακής ομάδας και ένα παιδί.

Παράλληλα, σημείωσε πως το 1/3 του πληθυσμού δεν έχει εμβολιαστεί, ενώ από τους εμβολιασμένους είναι μονοψήφιος ο αριθμός των νοσηλευομένων στις ΜΕΘ και μερικές δεκάδες νοσηλεύονται σε απλές κλίνες με κοροναϊό. «Αν ήταν όλοι εμβολιασμένοι ο αριθμός των νοσηλευομένων στην Εντατική θα ήταν μονοψήφιος», σημείωσε, εκτιμώντας πως περιμένουμε να δούμε μία αυξημένη διασπορά του ιού το επόμενο διάστημα.

Τι θα ισχύσει για τα μέτρα στον ιδιωτικό τομέα υγείας

Μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, σχολιάζοντας τη σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για πάνω από 4.600 κρούσματα, σημείωσε ότι πρόκειται για αριθμό ρεκόρ. «Είναι ρεκόρ. Το ότι δεν έχουμε βαρύτερη επίπτωση οφείλεται στο ότι έχουμε πολλούς εμβολιασμούς».

Αναφερόμενος στις νέες συνθήκες που θα επικρατούν από 1η Σεπτεμβρίου σε όλες τις δομές υγείας, δημόσιες και ιδιωτικές, όπως και στο προσωπικό, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου σημείωσε πως ό,τι ισχύει για το δημόσιο θα ισχύσει και για τον ιδιωτικό τομέα.

Ωστόσο, οι ιδιώτες ανεμβολίαστοι γιατροί θα μπορούν να προσέρχονται κανονικά στην εργασία τους, στα ιατρεία τους, υπό τον φόβο των προστίμων σε περίπτωση που ανακαλυφθούν. «Το πρόστιμο είναι άκρως αποτρεπτικό και πολύ βαρύ», σημείωσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments