Πολιτική

Οικονόμου: Κοντά στα 10 ευρώ το rapid test για τους ανεμβολίαστους

Οικονόμου: Κοντά στα 10 ευρώ το rapid test για τους ανεμβολίαστους
Οικονόμου: Τι ανέφερε ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για τους ανεμβολίαστους, το κόστος των rapid test αλλά και το ενδεχόμενο της επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. Σήμερα στις 12:00 αναμένονται και τα νέα μέτρα από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Οικονόμου: Τι είπε για το κόστος του rapid test

Σε κλειστούς χώρους όπου η μάσκα δεν μπορεί να προσφέρει προστασία, όπως μπαρ και εστιατόρια, θα μπορούν να πηγαίνουν μόνο όσοι έχουν εμβολιαστεί ή έχουν πιστοποιητικό νόσησης. Σε κλειστούς χώρους που αφορά διαστηριότητες πολιτισμού, όπως σινεμά και θέατρα, θα δίνεται η δυνατότητα πρόσβασης των ανεμβολίαστων με test 48 ωρών.

Το κόστος του test θα επιβαρύνει τους ίδιους, με την τιμή να είναι συγκεκριμένη για να είναι προσιτή: «νομίζω ότι θα είναι της τάξης των 10 ευρώ αλλά θα το δούμε αναλυτικά στις ανακοινώσεις» ανέφερε. «Σε μια άλλη σειρά χώρων πολιτισμού εκεί όπου η μάσκα μπορεί να προσφέρει προστασία μπορεί να επιτρέπεται και στους ανεμβολιαστους να έχουν πρόσβαση με ένα τεστ 48 ωρών rapid ή μοριακό» συμπλήρωσε ο κ.Οικονόμου.

Οικονόμου

«Δεν είναι σκοπός μας να σχηματίσουμε διαχωριστικές γραμμές. Το κράτος μέχρι ένα σημείο μπορεί να διαθέτει πόρους», τόνισε ο κ. Οικονόμου. «Έίμαστε σε θέση να μπορούμε να εμβολιάσουμε όποιον θέλει και με όποιο εμβόλιο θέλει».

Οικονόμου: «Yπάρχει κόσμος που επιμένει να μην εμβολιάζεται με επιχειρήματα που δεν γίνονται αποδεκτά από τους επιστήμονες»

Ειδικότερα όπως εξήγησε στο MEGA ο κ. Οικονόμου «υπάρχει κόσμος που επιμένει να μην εμβολιάζεται με επιχειρήματα που δεν γίνονται αποδεκτά από τους επιστήμονες και την κυβέρνηση η οποία δεδομένου ότι η στάση αυτή αποτελεί κίνδυνο για τους ίδιους και το σύνολο της κοινωνικής ζωής, δεν κάθεται με σταυρωμένα χέρια».

«Δεν μπορούμε να εξαντλούμαστε σε αέναο διάλογο. Θα τους παραπέμπουμε στους επιστήμονες αλλά πρέπει να λάβουμε μέτρα. Θα υπάρχουν μεγαλύτεροι βαθμοί ελευθερίας για όσους έχουν εμβολιαστεί. Για παράδειγμα σε έναν κλειστό χώρο εστίασης εκεί, δηλαδή, που η μάσκα δεν μπορεί να σε προστατέψει, εκεί θα μπορούν να πηγαίνουν μόνο όσοι έχουν εμβολιαστεί ή με πιστοποιητικό νόσησης» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο της επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού είπε ότι ναι μεν είναι «στο τραπέζι» αλλά εντούτοις «κανείς δεν είναι ώριμος να πει ποιος κλάδος θα είναι ο επόμενος». «Όχι, σήμερα δεν θα ακούσουμε για επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών» πρόσθεσε ο Γιάννης Οικονομου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments