Αθλητισμός

Αντιγόνη Ντρισμπιώτη: Η Ολυμπιονίκης στο βάδην που προπονείται μετά τη δουλειά της σε ταβέρνα

Αντιγόνη Ντρισμπιώτη: Η Ολυμπιονίκης στο βάδην που προπονείται μετά τη δουλειά της σε ταβέρνα
Αντιγόνη Ντρισμπιώτη: Η Αντιγόνη δεν γνωρίζει μόνο να διακρίνεται στους στίβους των σταδίων. Τα καταφέρνει εξίσου καλά και στον «στίβο της ζωής».

Αντιγόνη Ντρισμπιώτη. Το συγκεκριμένο όνομα ίσως δεν σας λέει πολλά. Ίσως δεν το έχετε ποτέ ακούσει ξανά. Ωστόσο, πως θα σας φαινόταν αν σας λέγαμε ότι πρόκειται για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια στο βάδην η οποία τα βγάζει πέρα δουλεύοντας ως σερβιτόρα σε… τσιπουράδικο;

H 37χρονη Καρδιτσιώτισσα αθλήτρια του στίβου, που αγωνίστηκε για 2η φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά την επιτυχημένη παρουσία της στους Αγώνες του Ρίο το 2016, μόνο τυπική περίπτωση αθλήτριας δεν είναι. Στην Ιαπωνία μάλιστα, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατέκτησε την 8η θέση στα 20.000μ. βάδην.

Η σημαντική της όμως επιτυχία στον στίβο δεν είναι το μόνο της κατόρθωμα.  Τα καταφέρνει περίφημα και στον «στίβο» της ζωής.

Οι αθλητές προπονούνται σκληρά, πολλές ώρες μέσα στην ημέρα και στη χώρα μας όχι πάντα με τα απαραίτητα μέσα και την υποστήριξη που τους αξίζει. Οι καταγγελίες που έγιναν, άλλωστε, από πολλούς αθλητές για ανεπάρκειες σε αθλητικούς χώρους, εξοπλισμούς και χρηματική στήριξη μάς υπενθύμισαν ότι η χαρά της νίκης και οι πανηγυρισμοί, κρύβουν πίσω τους πολλή προσπάθεια, μεγάλη θέληση, στερήσεις και σκληρό αγώνα από τους πρωταγωνιστές.

Αντιγόνη Ντρισμπιώτη
Αντιγόνη Ντρισμπιώτη
Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

«Όταν τερμάτισα, δεν ήξερα σε ποια θέση τερμάτισα ακριβώς. Έφυγα και πήγα στο δωματιάκι που έχουμε τα πράγματά μας. Και έρχεται η Κυριακή (σ.σ. αναφέρεται στη συναθλήτριά της Κυριακή Φιλτισάκου, η οποία τερμάτισε 29η) έπειτα από λίγο κλαίγοντας και μου έλεγε «τι έκανες;» Της λέω «τι έκανα;» Μου λέει «είσαι όγδοη ολυμπιονίκης». Της λέω «όχι, ρε». Μου λέει «ναι» και έκλαιγε η καημένη και με πήραν τα κλάματα κι εμένα. Αλλά δεν το πιστεύω ακόμη, δεν το έχω καταλάβει, γιατί οι αθλήτριες που πέρασα είναι από αυτές που δεν νικώνται εύκολα. Συνέβη και είμαι πάρα πολύ ευτυχισμένη, πάρα πολύ χαρούμενη».

Αντιγόνη Ντρισμπιώτη: Η ανάρτησή της για τους πυρόπληκτους:

Σε ανάρτησή της στα social media, η 8η ολυμπιονίκης στα 20χλμ βάδην, αφιέρωσε την διάκρισή της στους πυρόπληκτους και ευχήθηκε γρήγορα να κλείσει και αυτή η «πληγή» στην πατρίδα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments