Ελλάδα

Δολοφονία στη Μεσαρά: Σκηνές έντασης στο δικαστήριο – Λιποθύμησε η μητέρα του κτηνοτρόφου

Δολοφονία στη Μεσαρά: Σκηνές έντασης στο δικαστήριο – Λιποθύμησε η μητέρα του κτηνοτρόφου
Δολοφονία στη Μεσαρά: Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία.

Στο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, μεταφέρθηκε ο 27χρονος Ρουμάνος, υπεύθυνος για τη δολοφονία του 39χρονου κτηνοτρόφου στη Μεσαρά.

Δολοφονία στη Μεσαρά: Λιποθύμησε η μητέρα του θύματος

Στο χώρο έξω από τα δικαστήρια είχαν συγκεντρωθεί συγγενείς του θύματος, που άρχισαν να αποδοκιμάζουν τον καθ’ ομολογία δράστη, ενώ η μητέρα του 39χρονου υπέστη λιποθυμικό επεισόδιο στην είσοδο του μεγάρου. «Φονιά» φώναζαν κάποιοι, ενώ άλλοι απευθύνονταν στους αστυνομικούς που προσπαθούσαν να τους συγκρατήσουν ώστε να μην φτάσουν κοντά στο δράστη, λέγοντας «αφήστε μας», μεταδίδει η τοπική ιστοσελίδα creta24.gr

Ο 27χρονος Ρουμάνος, συνελήφθη χθες από τις Αρχές και ομολόγησε ότι είναι αυτός που εκτέλεσε τον 39χρονο κτηνοτρόφο. Ο ίδιος ανέφερε στους αστυνομικούς πως σκότωσε τον 39χρονο από το Πετροκεφάλι γιατί του χρωστούσε χρήματα, περίπου 700 ευρώ, ενώ ήταν και βίαιος απέναντί του. Στον Εισαγγελέα οδηγήθηκε και ένας 30χρονος συμπατριώτης του που κατονόμασε ο κατηγορούμενος ως το άτομο που του διέθεσε κυνηγετική καραμπίνα με την οποία και σκότωσε τον 39χρονο.

Δολοφονία στη Μεσαρά: Το σχέδιο για την δολοφονία του 39χρονου

Ο 27χρονος, ο οποίος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για υπόθεση σαφέστατα μικρότερης ποινικής βαρύτητας, ζούσε σε ένα πρόχειρο κατάλυμα στην κτηνοτροφική μάντρα του 39χρονου, ακριβώς απέναντι από το σπίτι της οικογένειας, και είχε άμεση οπτική επαφή.

Κατά συνέπεια, ήξερε τις κινήσεις του 39χρονου και τις συνήθειες του. Ήταν σε θέση να γνωρίζει ποιος ήταν στο σπίτι και ποιος απουσίαζε. Τον έβλεπε απέναντι τα βράδια και εκείνος έβραζε από μίσος. Προσπάθησε με πονηρό τρόπο να εκμεταλλευτεί, ανεπιτυχώς, την πρόσφατη σφοδρή αντιδικία του αφεντικού του με επιχειρηματία της περιοχής. Οι δύο άνδρες καυγάδισαν άσχημα, έγινε φασαρία, πριν τη δολοφονία.

Δολοφονία στη Μεσαρά

Φωτογραφία: cretalive

Ο Ρουμάνος βοσκός σκέφτηκε ότι αυτή ήταν η ευκαιρία που έψαχνε: θα σκότωνε τον 39χρονο και θα έστρεφε ύπουλα τις υποψίες της Αστυνομίας στον αντίδικο. Το βράδυ της Δευτέρας ο 39χρονος ρέμβαζε, όπως κάθε βράδυ, στον καναπέ της βεράντας του.

Η μικρή του κόρη, μόλις 7 ετών, μπαινόβγαινε στο σπίτι. Η σύζυγος του είχε φύγει δέκα λεπτά νωρίτερα για να πάει να αγοράσει κάποια πράγματα και να πάει και στο φαρμακείο. Το πρωί το ζευγάρι είχε κάνει τη δεύτερη δόση του εμβολίου και είχαν αναρτήσει σχετική φωτογραφία τους στο Facebook. Όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα, cretalive.gr, ο 27χρονος Ρουμάνος πλησίασε και τον εκτέλεσε με την κυνηγετική καραμπίνα. Με ταχύτατες κινήσεις πυροβόλησε δύο φορές προς την καλύβα του ώστε να μπορέσει να συνθέσει το σενάριο που πλάσαρε στις Αρχές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments