Ελλάδα

Δολοφονία στο Ηράκλειο: Προφυλακιστέος ο 27χρονος

Δολοφονία στο Ηράκλειο: Προφυλακιστέος ο 27χρονος
Δολοφονία στο Ηράκλειο: Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 27χρονος Ρουμάνος που κατ' ομολογίαν του δολοφόνησε τον κτηνοτρόφο.

Συγκλονίζει την Κρήτη η δολοφονία στο Ηράκλειο. Νωρίτερα οδηγήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου ο 27χρονος Ρουμάνος, που το βράδυ της Δευτέρας πυροβόλησε και σκότωσε τον 39χρονο κτηνοτρόφο, έξω από το σπίτι του στο Πετροκεφάλι. Κατά την είσοδο του δολοφόνου στο Δικαστικό Μέγαρο μητέρα και η χήρα του κτηνοτρόφου ξέσπασαν κατά του δράστη.

Πιο συγκεκριμένα, ο 27χρονος Ρουμάνος ενώπιον της ανακρίτριας ομολόγησε ότι αυτός ήταν που σκότωσε τον κτηνοτρόφο. Έτσι, με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή κρίθηκε προφυλακιστέος. Στο άκουσμα της απόφασης της προφυλάκισης, η μητέρα του θύματος ξέσπασε. 

Τι ανέφερε η δικηγόρος της οικογένειας του θύματος

Η δικηγόρος της οικογένειας του θύματος έκανε λόγο για προμελετημένο φόνο. «Η βία και η σκληρότητα είναι πρωτοφανής για τα δεδομένα της Κρήτης. Αυτό που συνέβη υπερβαίνει και κατά πολύ τους τύπους των αδικημάτων των τελευταίων ετών», σημείωσε χαρακτηριστικά η κυρία Θεονύμφη Μπέρκη.

Παράλληλα, η ίδια υπογράμμισε ότι οι ισχυρισμοί του δράστη για κακομεταχείριση του ίδιου από το θύμα είναι μυθοπλασίες. «Αυτό που πρέπει να ακουστεί ηχηρά και διαψεύδοντας τις φημολογίες περί κακομεταχείρισης του εργάτη βοσκού από το θύμα, να πω ότι είναι αποκυήματα της φαντασίας του, μυθεύματα, μυθοπλασίες. Ουδέποτε είχαν γίνει. Δεν είχε κανένα λόγο να κάνει το έγκλημα αυτό. Χάθηκε άδικα ο άνθρωπος αυτός», είπε.

Το ξέσπασμα της χήρας και της μητέρας του 39χρ0νου

Υπό τον φόβο να επαναληφθούν τα χθεσινά επεισόδια, οι αστυνομικοί οδήγησαν λίγο μετά τις 12 στα δικαστήρια τον καθ’ ομολογίαν δολοφόνο του 39χρονου, από την πίσω πόρτα και με πολύ διακριτικές κινήσεις, προκειμένου να μην γίνει αντιληπτός από τους λίγους συγγενείς του θύματος που ήδη βρίσκονταν έξω από το κτίριο.

Μάλιστα, σε έξαλλη κατάσταση τόσο η μητέρα όσο και η χήρα του 39χρονου άρχισαν να φωνάζουν «φονιά», «σκύλε», ενώ πάνω στην οργή τους άρχισαν να καταριούνται το κράτος, την αστυνομία και τα δικαστήρια. Υπενθυμίζεται ότι στον καθ΄ομολογίαν δράστη της δολοφονίας ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, αλλά και για ψευδή κατάθεση, καθώς είχε προσπαθήσει ανεπιτυχώς να στρέψει τις υποψίες των αρχών σε επιχειρηματία της Μεσαράς, ενώ στον 30χρονο Ρουμάνο ασκήθηκε δίωξη για άμεση συνέργεια σε ανθρωποκτονία, παράνομη οπλοκατοχή και παραχώρηση της καραμπίνας σε τρίτο πρόσωπο που δεν διέθετε σχετική άδεια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments