Ελλάδα

ΟΑΕΔ εργατικές κατοικίες: Ολοκληρώθηκε η παράδοση 176 κατοικιών του οικισμού «Κέρκυρα V»

ΟΑΕΔ εργατικές κατοικίες: Ολοκληρώθηκε η παράδοση 176 κατοικιών του οικισμού «Κέρκυρα V»
ΟΑΕΔ εργατικές κατοικίες: Παραδόθηκαν σήμερα Πέμπτη 26 Αυγούστου η παράδοση 176 εργατικών κατοικιών στους δικαιούχους του οικισμού «Κέρκυρα V» του ΟΑΕΔ στην περιοχή του Άγιου Ιωάννη, παρουσία του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη και του διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Σπύρου Πρωτοψάλτη.

Παραδόθηκαν σήμερα Πέμπτη 26 Αυγούστου η παράδοση 176 εργατικών κατοικιών στους δικαιούχους του οικισμού «Κέρκυρα V» του ΟΑΕΔ στην περιοχή του Άγιου Ιωάννη, παρουσία του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη και του διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Σπύρου Πρωτοψάλτη.

Παραδόθηκαν ειδικότερα οι τελευταίες 12 εργατικές κατοικίες στους δικαιούχους οικιστές.Υπενθυμίζεται ότι οι πρώτες 68 κατοικίες παραδόθηκαν τον Φεβρουάριο 2021, οι επόμενες 68 τον Απρίλιο, 10 στις αρχές του καλοκαιριού και ακόμα 18 στα μέσα Ιουλίου.

Τι δήλωσε ο υπουργός Εργασίας κ. Κωστής Χατζηδάκης

Όπως δήλωσε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, «Σήμερα μια μικρή “Οδύσσεια” ολοκληρώνεται με αίσιο τρόπο. 176 εργατικές κατοικίες παραδίδονται επιτέλους σε πολίτες που τις είχαν ιδιαίτερα ανάγκη. Η πρόοδος που έγινε τα τελευταία δύο χρόνια ήταν ο καταλύτης, προκειμένου να φτάσουμε στην παράδοση αυτού του χρήσιμου έργου. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιδιώκει να είναι η κυβέρνηση των έργων».

ο Κωστής Χατζηδάκης στην παράδοση εργατικών κατοκιών

Τι δήλωσε ο Διοικητής του ΟΑΕΔ κ. Σπύρος Πρωτοψάλτης

Ο Διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης σημείωσε ότι: «Σήμερα είναι μια πολύ χαρούμενη μέρα για 176 οικογένειες, για όλη την Κέρκυρα και για τον ΟΑΕΔ. Η αποπεράτωση των εργατικών κατοικιών δίνει οριστικό τέλος στην πολυετή ταλαιπωρία των δικαιούχων και είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας και του συντονισμού του ΟΑΕΔ με την τοπική κοινωνία. Συνεχίζουμε την προσπάθεια να κλείσουμε τις εκκρεμότητες του παρελθόντος και να στηρίξουμε με όλα τα μέσα το εργατικό δυναμικό της χώρας».

Τι περιλαμβάνει ο οικισμός

Ο οικισμός «Κέρκυρα V» περιλαμβάνει 176 κατοικίες, σε διώροφα κτίρια, καθώς και 6 καταστήματα, μια αίθουσα συγκέντρωσης και διαμορφωμένο περιβάλλοντα χώρο. Η κατασκευή του αγωγού λυμάτων θα υλοποιηθεί μέσω της προγραμματικής σύμβασης του ΟΑΕΔ, του Δήμου και της ΔΕΥΑΚ (Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Κέρκυρας) που υπογράφηκε τον Ιούλιο του 2020 και θα χρηματοδοτηθεί από τον ΟΑΕΔ έως του ποσού των 1,9 εκατ. ευρώ. Έως την ολοκλήρωσή του αγωγού, η αποχέτευση θα γίνεται μέσω δεξαμενών και η μεταφορά των λυμάτων θα γίνεται από την ΔΕΥΑΚ, έγκαιρα και με τη συχνότητα που απαιτείται.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments