Ελλάδα

Θεμιστοκλέους: Τι είπε για την τρίτη δόση

Θεμιστοκλέους: Τι είπε για την τρίτη δόση
Θεμιστοκλέους: «Η 3η δόση συζητείται ευρύτερα και για όσους έχουν ξεκινήσει νωρίτερα τον εμβολιασμό τους».

Για την κατάσταση των εμβολιασμών αλλά και για το ποιοι θα πάρουν σειρά για την 3η δόση, μίλησε ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Θεμιστοκλέους: «Θα υπάρξει απάντηση σύντομα»

Ο κ. Θεμιστοκλέους ερωτηθείς, για την 3η δόση είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.: «Η 3η δόση συζητείται ευρύτερα και για όσους έχουν ξεκινήσει νωρίτερα τον εμβολιασμό τους. Η Επιτροπή εξετάζει τα δεδομένα και θα υπάρξει απάντηση σύντομα. Ισχύει για όλες τις κατηγορίες και εμείς είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε επιχειρησιακά. Θα δώσουμε μέσα στον Σεπτέμβριο την ακριβή ημερομηνία για την 3η δόση». Θεμιστοκλέους

Για τον εμβολιασμό των παιδιών και σε ποιο επίπεδο κινείται και αν θα επεκταθεί και σε μικρότερες ηλικίες είπε: «Δεν είναι κάτι το οποίο μπορεί να συζητηθεί αν δεν υπάρξει έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων. Στις ηλικίες κάτω των 18 ετών έχουμε αύξηση συμμετοχής». Ο Μάριος Θεμιστοκλέους είπε ακόμα ότι υπάρχει επάρκεια εμβολίων. «Είμαστε σε μια φάση που έχουμε διαθέσιμα εμβόλια αλλά και ραντεβού». Ερωτηθείς αν αυτό ισχύει και για το μονοδοσικό της Johnson & Johnson είπε ότι και γι’ αυτό υπάρχει επάρκεια.

Θεμιστοκλέους: Δεν είναι κάτι καινούριο η υποχρεωτικότητα στον δημόσιο τομέα και ειδικά στους υγειονομικούς

Ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας είπε ακόμα ότι γίνεται προσπάθεια να αυξήσουν σε περιοχές την εμβολιαστική κάλυψη. Για τις αντιδράσεις από τους υγειονομικούς στην υποχρεωτικότητα είπε: «υπάρχει αύξηση σε αυτή την κατηγορία αλλού μεγαλύτερη και αλλού λιγότερη. Είχαμε εντυπωσιακή αύξηση στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων. Το ίδιο αναμένουμε και στο ΕΣΥ. Οι υγειονομικοί 8 στους 10 έχουν εμβολιαστεί. Το πρόβλημα είναι προς την κοινωνία και τους συναδέλφους τους».

Είπε ακόμα ότι υπάρχει επιχειρησιακό σχέδιο για να καλυφθούν τα κενά των αρνητών υγειονομικών και όταν ερωτήθηκε για το θέμα της ανάκλησης αδειών σημείωσε: «Είμαστε στο ξεκίνημα του 4ου κύματος και οι υγειονομικοί μπόρεσαν να ξεκουραστούν τους καλοκαιρινούς μήνες και απάντηση σε αυτούς πρέπει να τους δώσουν οι συνάδελφοί τους που δεν εμβολιάζονται».

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι «Δεν είναι κάτι καινούριο η υποχρεωτικότητα στον δημόσιο τομέα και ειδικά στους υγειονομικούς, προκειμένου να μην τίθενται σε κίνδυνο ευάλωτες ομάδες όπως είναι οι ασθενείς. Για παράδειγμα περνούν από ψυχιατρική εξέταση αλλά και ζητούνται ακτινογραφίες για να προσληφθούν». Για το ενδεχόμενο νέων μέτρων ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι οποιαδήποτε νέα μέτρα θα ανακοινωθούν από το υπουργείο Υγείας και την κυβέρνηση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments