Οικονομία

Φόρος εισοδήματος: Πως μπορείτε να τον εξοφλήσετε – Μέχρι και 12 άτοκες δόσεις δίνουν οι τράπεζες

Φόρος εισοδήματος: Πως μπορείτε να τον εξοφλήσετε – Μέχρι και 12 άτοκες δόσεις δίνουν οι τράπεζες
Φόρος εισοδήματος: Τη δυνατότητα πληρωμής έως και 12 άτοκες δόσεις για την εξόφληση του φόρου εισοδήματος δίνουν οι τράπεζες σε φυσικά πρόσωπα.

Τη δυνατότητα πληρωμής έως και 12 άτοκες δόσεις για την εξόφληση του φόρου εισοδήματος δίνουν οι τράπεζες σε φυσικά πρόσωπα.

Πως μπορούν να εξοφληθούν οι ρυθμίσεις

  • Οι ρυθμίσεις μπορούν να εξοφληθούν έως και 12 μηνιαίες άτοκες δόσεις ενώ για την παροχή έκπτωσης 3% τα φυσικά πρόσωπα θα πρέπει να υποβάλλουν δήλωση μέχρι και 27 Αυγούστου και να καταβάλλουν εφάπαξ φόρο μέχρι και 31 Αυγούστου.
  • Για την πληρωμή των φορολογικών υποχρεώσεων οι φορολογούμενοι έχουν μια πληθώρα ψηφιακών και άλλων φυσικών σημείων για την πληρωμή τους.
  • Δυνατότητα πληρωμής οφειλών στο Δημόσιο με φυσική παρουσία και τη χρήση καρτών έχουν οι φορολογούμενοι μέσω και του εκτεταμένου δικτύου των ΕΛΤΑ σε κάθε νομό της χώρας.
  • Τη δυνατότητα άμεσης εξυπηρέτησης της πληρωμής των δόσεων βεβαιωμένων οφειλών και ρυθμίσεων στο Δημόσιο έχουν οι φορολογούμενοι και μέσω του δικτύου των 3.500, περίπου, καταστήματων του ΟΠΑΠ, μέσω της υπηρεσίας πληρωμών tora Wallet, θυγατρικής εταιρείας του ομίλου ΟΠΑΠ, που εξυπηρετεί το κοινό καθημερινά μέχρι αργά το βράδυ, ακόμα και τα Σαββατοκύριακα. Μέσω αυτής πραγματοποιείται μια ευρύτατη γκάμα πληρωμών που καλύπτει συνολικά συναλλαγές για περισσότερους από 230 φορείς και οργανισμούς.
ΚΟΡΩΝΟΧΡΕΗ

Υπό εξέταση η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 8%

Τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 8% εξετάζει η κυβέρνηση ανέφερε μεταξύ άλλων θεμάτων ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας. Παράλληλα υπό εξέταση βρίσκεται και το ενδεχόμενο νέων φοροελαφρύνσεων.Ο αρμόδιος υπουργός μιλώντας στο OPEN σημείωσε πως υπάρχει ενδεχόμενο μείωσης φόρων και εισφορών από το 2022, ωστόσο αυτό θα κριθεί από την πορεία των δημοσιονομικών. Καλύτερη εικόνα θα έχει η κυβέρνηση τον Οκτώβριο όταν θα κατατεθεί ο προϋπολογισμός σημείωσε ο κ. Σταϊκούρας.

«Έχουμε καλή εικόνα στα έσοδα, συν 2 δισ. ευρώ σε σχέση με πέρυσι. Είναι καλή η πορεία της βιομηχανικής παραγωγής και του τουρισμού. Αν συνεχιστεί αυτή η πορεία και το διάστημα, λόγω και των αναταράξεων στο υγειονομικό πεδίο παγκοσμίως, θα έχουμε μια καλύτερη εικόνα για την ανάπτυξη της χώρας το 2021. Όταν θα έχουμε όλα αυτά τα δεδομένα, θα τα σταθμίσουμε και θα καταθέσουμε το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2022, στις αρχές Οκτωβρίου. Τότε θα έχουμε εικόνα για το δημοσιονομικό χώρο του 2022, άρα θα έχουμε και μια εικόνα – που προφανώς θα προϊδεάσουμε και στη ΔΕΘ για το τί δυνατότητες θα έχουμε να προχωρήσουμε σε περαιτέρω μειώσεις φόρων και εισφορών» ανέφερε ο αρμόδιος υπουργός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments