Ελλάδα

Self test: Δύο δωρεάν για όσους επιστρέφουν από διακοπές

Self test: Δύο δωρεάν για όσους επιστρέφουν από διακοπές
Self test: Τι αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας.

Δύο self test θα μπορούν να προμηθευτούν για τον Αύγουστο συγκεκριμένες κατηγορίες μη εμβολιασμένων.

Self test: Ποιοι τα δικαιούνται

Στο πλαίσιο της επιστροφής των πολιτών από τις διακοπές και της ισχυρής σύστασης για τη διενέργεια αυτοδιαγνωστικών ελέγχων (self test) ανακοινώνεται η περαιτέρω δωρεάν διάθεση δύο (2) τεστ από τα φαρμακεία της χώρας, από τη Δευτέρα 30 Αυγούστου έως και τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου, στις παρακάτω ομάδες πολιτών:

  • Μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι δημόσιου και ιδιωτικού τομέα
  • Μη εμβολιασμένα άτομα, ηλικίας 5-17 ετών (η παραλαβή θα γίνεται από τον γονέα ή κηδεμόνα με τον ΑΜΚΑ του δικαιούχου παιδιού)
  • Μη εμβολιασμένα άτομα 18-30 ετών, εφόσον διαθέτουν ΑΜΚΑ ή ΠΑΥΠΑΑ ή ΠΑΜΚΑ

Υπενθυμίζεται ότι, σε κάθε περίπτωση το αποτέλεσμα θα δηλώνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr και θα εκδίδεται βεβαίωση.

Self test

Σύσταση Παπαευαγγέλου στους νέους να κάνουν self test στην επιστροφή από διακοπές

Η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης για τον κορωνοϊό κάλεσε ιδιαίτερα τους νέους να κάνουν self test με την επιστροφή τους και να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή, να κάνουν χρήση των μέτρων ατομικής προστασίας, και να να αποφεύγουν συναντήσεις με ηλικιωμένους και ανθρώπους με υποκείμενα νοσήματα.

Αναφέρθηκε στο ιδιαίτερα αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο στα νησιά, το οποίο μεταφέρεται στην ηπειρωτική χώρα και στις πόλεις, με την επιστροφή των εκδρομέων του Αυγούστου. Η Βάνα Παπαευαγγέλου δήλωσε ότι το επιδημιολογικό φορτίο αυξήθηκε το τελευταίο δίμηνο, παρατηρείται όμως σταθεροποίηση σε υψηλό επίπεδο τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Η κα Παπαευαγγέλου τόνισε πως οι νοσηλείες και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία αρχίζουν να αφορούν και πάλι ανθρώπους μεγαλύτερη ηλικίας. Ακόμη δήλωσε πως οι ασθενείς είναι σε συντριπτικό ποσοστό ανεμβολίαστοι και ζήτησε από τους πολίτες να σπεύσουν να εμβολιαστούν ενόψει της μετάλλαξης Δέλτα που έιναι πιο μεταδοτική. Παράλληλα ζήτησε από τους γονείς να σπεύσουν να εμβολιάσουν τους εφήβους ενώ υπενθύμισε πως οι εμβολιασμοί αυτοί στις ΗΠΑ έχουν ξεκινήσει εδώ και μήνες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments