Ελλάδα

Πάτρα: Νεκρός σε τροχαίο 23χρονος μοτοσικλετιστής

Πάτρα: Νεκρός σε τροχαίο 23χρονος μοτοσικλετιστής
Το θανατηφόρο τροχαίο έγινε σήμερα το πρωί στην οδό Αμερικής και Νέα Εθνική.

Στο πένθος βυθίστηκε σήμερα το πρωί η Πάτρα καθώς ένας 23χρονος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα.

Το θανατηφόρο τροχαίο έγινε σήμερα το πρωί στην οδό Αμερικής και Νέα Εθνική.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η τοπική ιστοσελίδα tempo24, ο νεαρός οδηγός ανέβαινε με την μηχανή του στις 5.30 τα ξημερώματα την Αμερικής, πέρασε το φανάρι της ανόδου και για άγνωστο λόγο “καρφώθηκε” στο απέναντι φανάρι που βρίσκεται κάτω από το κτίριο της Περιφέρειας, απέναντι απο το πάρκινγκ της Αστυνομίας.

Ο θάνατός του ήταν ακαριαίος. Επί τόπου βρέθηκε Πυροσβεστική και Αστυνομία η οποία κάνει έρευνες.

Ρυμουλκό φορτηγό χτύπησε τον 40χρονο που διέσχιζε το οδόστρωμα

Ένας 40χρονος άντρας από το Ιράκ έχασε τη ζωή του τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη, προσπαθώντας να περάσει τον δρόμο στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης, στη συμβολή των οδών Τσιμισκή με Αριστοτέλους.

Το τροχαίο σημειώθηκε στις 04:40, όταν ρυμουλκό φορτηγό που οδηγούσε 46χρονος χτύπησε τον 40χρονο που διέσχιζε το οδόστρωμα, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του τελευταίου.

Προανάκριση διενεργούν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας.

Κυψέλη: Φωτιά σε εγκαταλελειμμένο ιδιόκτητο χώρο ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου.

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής έσπευσαν άμεσα στο σημείο και έσβησαν την φωτιά. Όπως δήλωσε κάτοικος της περιοχής στο MEGA, στον συγκεκριμένο χώρο είχε μπει φωτιά παλαιότερα από ναρκομανείς.

Το οικόπεδο ανήκει στην Τριάντειο Σχολή ωστόσο εδώ και χρόνια είναι εγκαταλελειμμένο. Μέχρι τώρα δεν έγινε γνωστό το πως προκλήθηκε η φωτιά.

Η Πάτρα είναι η μεγαλύτερη πόλη της Πελοποννήσου και η τρίτη μεγαλύτερη της Ελλάδας με πληθυσμό που ανέρχεται στους 167.446 κατοίκους, σύμφωνα με την επίσημη απογραφή του 2011.

Η Πάτρα είναι πρωτεύουσα του Νομού Αχαΐας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, καθώς και έδρα του ομώνυμου δήμου, ενώ έχει οριστεί επίσης έδρα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου. Αποτελεί σημαντικό αστικό κέντρο και διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ελλάδας το οποίο αποτελεί πολύ σημαντικό δίαυλο επικοινωνίας με την Ιταλία και την ευρωπαϊκή δύση, σημαντικό τόσο από συγκοινωνιακή όσο και από εμπορική σκοπιά. Μέσω αυτού συνδέεται η ηπειρωτική Ελλάδα τόσο με νησιά του Ιονίου (πχ Κεφαλλονιά, Ιθάκη, Κέρκυρα και σπανιότερα με τη Ζάκυνθο) όσο και με ιταλικά λιμάνια, όπως το Μπάρι, το Μπρίντιζι, η Ανκόνα, η Βενετία και η Τεργέστη.

Η Πάτρα είναι το μεγαλύτερο οικονομικό, εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο της Πελοποννήσου και της δυτικής Ελλάδας. Κατά την Ρωμαϊκή περίοδο, όπου η πόλη άκμασε, η Πάτρα αποτέλεσε κοσμοπολίτικο κέντρο της Μεσογείου. Σύμφωνα με τη χριστιανική παράδοση, είναι ο τόπος του μαρτυρίου του Αγίου Ανδρέα, ο οποίος είναι και ο πολιούχος άγιος της πόλης. Επίσης στην Πάτρα δεσπόζει ο επιβλητικός Ιερός Ναός Αγίου Ανδρέα που αποτελεί την μεγαλύτερη εκκλησία της Ελλάδας και μία από τις μεγαλύτερες των Βαλκανίων, όπου εκεί επίσης βρίσκονται φυλαγμένα λείψανα του αγίου και μικρά τμήματα του σταυρού που μαρτύρησε και μαζί με τον παλαιότερο όμορο και ομώνυμο μικρότερο ναό συνθέτουν έναν σημαντικό χώρο προσκηνύματος για τους Ορθόδοξους Χριστιανούς από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments