Οικονομία

Χρήστος Σταϊκούρας: Η ελληνική οικονομία αντιστάθηκε παρά τις δύσκολες συνθήκες

Χρήστος Σταϊκούρας: Η ελληνική οικονομία αντιστάθηκε παρά τις δύσκολες συνθήκες
Χρήστος Σταϊκούρας: Την πεποίθησή του ότι η ελληνική οικονομία παρά τις δύσκολες συνθήκες αντιστάθηκε, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Την πεποίθησή του ότι η ελληνική οικονομία παρά τις δύσκολες συνθήκες αντιστάθηκε, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας. Μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες ο αρμόδιος υπουργός επεσήμανε πως η Ελλάδα θα καταφέρει να πετύχει οικονομική ανάπτυξη 3,6% το 2021. Παράλληλα, ο κ. Σταϊκούρας επεσήμανε πως έχει γίνει σημαντική βελτίωση στον κλάδο του τουρισμού και στην οικονομική δραστηριότητα.

Για τη βιώσιμη ανάπτυξη

Σχετικά με το να πετύχει η χώρα μας υψηλή και βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη σημαντικό ρόλο παίζει η υλοποίηση μιας οικονομικής πολιτικής υπέρ της ανάπτυξης με συνοχή. «Γι΄αυτό έχουμε οικοδομήσει μια οικονομική στρατηγική με ειδικούς και ρεαλιστικούς στόχους» σημείωσε ο κ. Σταϊκούρας.

Για το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

Για το Ταμείο Ανάκαμψης ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε πως η Ελλάδα ήταν η δεύτερη χώρα που υπέβαλε το σχέδιο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και μία εκ των πρώτων που διασφάλισαν το πράσινο φως από το ECOFIN και την προχρηματοδότηση ύψους 4 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης. Ο Χρ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση δημιουργεί προϋποθέσεις για μια ισχυρή ανάκαμψη διαρκείας, κάτι το οποίο αποδεικνύουν οι προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ανάπτυξη 6% το 2022.

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας

Έρχεται δεύτερη φάση φοροελαφρύνσεων

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής υπουργός κ. Σκυλακάκης τόνισε πως ολοκληρώνεται η πρώτη φάση και θα ξεκινήσει μια νέα δεύτερη που θα αφορά φοροελαφρύνσεις που θα απλώνονται σε περισσότερους τομείς.

Αναφορικά με τους φόρους τόνισε πως υπάρχει ανάγκη να μειωθούν στη χώρα ενώ για την εισφορά αλληλεγγύης τόνισε πως θα υπάρχει η προσωρινότητα του μέτρου και το 2022. Αναφορικά με προγράμματα όπως το πρόγραμμα “Γέφυρα” ενώ για τον ΕΝΦΙΑ απάντησε ότι υπάρχει πρόσθετος χώρος από αναπροσαρμογή που θα οδηγήσει σε μείωση συντελεστών όπως έχει ανακοινωθεί.

Για την έκδοση 5ενταετούς και 30ετούς ομολόγου τόνισε πως υπάρχουν ταμειακά διαθέσιμα αλλά πιο σημαντικό είναι οτι υπάρχει εμπιστοσύνη από τις αγορές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments