Πολιτική

Κεραμέως: Περισσότερα τεστ και μασκες παντού εκτός γυμναστικής

Κεραμέως: Περισσότερα τεστ και μασκες παντού εκτός γυμναστικής
Κεραμέως: Η υπουργός Παιδείας τόνισε πως «φεύγουμε από την λογική του κλεισίματος τμήματος».

Δεν νοείται να διακόπτεται η δια ζώσης εκπαίδευση και γι αυτό το λόγο τα πρωτόκολλα στα σχολεία θα αλλάξουν από τη νέα σχολική χρονιά, τόνισε σήμερα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σημειώνοντας ότι πλέον το οικογενειακό περιβάλλον των παιδιών είναι εμβολιασμένο. Η υπουργός είχε αναφερθεί σε αλλαγές των πρωτοκόλλων στα σχολεία και σε παλαιότερες δηλώσεις της.

Κεραμέως: «Φεύγουμε από την λογική του κλεισίματος τμήματος»

Όπως ανέφερε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ η κυβέρνηση συζητά το θέμα με την επιτροπή των ειδικών και τις επόμενες ήμερες θα υπάρξουν ανακοινώσεις. «Φεύγουμε από την λογική του κλεισίματος τμήματος και πάμε σε αυξημένο testing και περισσότερα εργαστηριακά τεστ και μάσκα παντού πλην της γυμναστικής», σημείωσε η κ. Κεραμέως. Ανέφερε ότι απολυτή προτεραιότητα αποτελεί να λειτουργήσουν δια ζωσης όλες οι εκπαιδευτικές δομές. Σημείωσε ότι περίπου το 80% των εκπαιδευτικών έχει εμβολιαστεί και αν προστεθεί ένα ποσοστό 10% που έχει νοσήσει, απομένει ένα 10% που δεν έχει εμβολιαστεί. Κεραμέως:

Κεραμέως: Τι δήλωσε για τις αλλαγές στα Πανεπιστήμια

Σε εμφάνισή της στη δημόσια τηλεόραση η υπουργός Παιδείας μίλησε για μια μεταρρύθμιση που προσφέρει οφέλη σε όλους, και κυρίως τους υποψήφιους και τις οικογένειές τους, έκανε λόγο η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

«Οι νέοι μας δεν εγκλωβίζονται πλέον στα πανεπιστήμια. Οι σπουδές τους έχουν πλέον αντίκρισμα, καθώς δεν έχουμε το φαινόμενο να εισάγεται κανείς με 1, με 2, με 3. Οι νέοι μας έχουν διέξοδο και προοπτική. Οι σπουδές τους θα τους δώσουν αυτά που θέλουν και θα τους βοηθήσουν να αποκατασταθούν επαγγελματικά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Όφελος υπάρχει και για τα πανεπιστήμια που βλέπουν να αναβαθμίζεται το κύρος των σπουδών τους, ενώ για πρώτη φορά απέκτησαν λόγο στο πώς θα εισάγονται οι φοιτητές με το δικαίωμα που τους δόθηκε να επιλέξουν τα ίδια την συντελεστή της ελάχιστης βάσης εισαγωγής» πρόσθεσε για να υπογραμμίσει ακόμη πως τα ιδρύματα έχουν τη δυνατότητα, εφόσον το επιθυμούν, να «αναπροσαρμόσουν» την ΕΒΕ την επόμενη χρονιά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments