Πολιτική

Κεραμέως: Αλλαγές για να μην κλείνουν τμήματα από το πρώτο κρούσμα

Κεραμέως: Αλλαγές για να μην κλείνουν τμήματα από το πρώτο κρούσμα
Κεραμέως: Έρχονται αλλαγές στα πρωτόκολλα λειτουργίας των σχολείων.
Κεραμέως: Έρχονται αλλαγές στα πρωτόκολλα λειτουργίας των σχολείων.

Για την ερχόμενη σχολική χρονιά μίλησε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, η οποία τόνισε πως θα υπάρξουν αλλαγές στα πρωτόκολλα λειτουργίας των σχολείων τη νέα χρονιά μετά από συζήτηση με την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων, καθώς όπως είπε οι εμβολιασμοί έχουν δημιουργήσει νέα δεδομένα.

Η υπουργός Παιδείας μιλώντας για το νομοσχέδιο παιδείας στη Βουλή είχε αναφέρει ότι επιδίωξη της Κυβέρνησης είναι να αρχίσουν μαθήματα δια ζώσης.

Κεραμέως: Απόλυτη προτεραιότητα είναι η διασφάλιση της λειτουργίας δια ζώσης

Πέρσι έκλειναν τμήματα με το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού για να αποφευχθεί η διασπορά στην οικογένεια. Τώρα, είπε η κ. Κεραμέως, η οικογένεια είναι ήδη εμβολιασμένη σε μεγάλο βαθμό «ή τέλος πάντων μπορούν να εμβολιαστούν». Πρόσθεσε ότι θα γίνει συζήτηση με την επιτροπή των ειδικών για να αλλάξουν τα πρωτόκολλα και να διασφαλιστεί η συνέχιση της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων. Κεραμέως

«Το τονίζω η απόλυτη προτεραιότητα είναι η διασφάλιση της λειτουργίας δια ζώσης των σχολείων και με την επιτροπή θα συζητήσουμε τους όρους που θα τη διασφαλίσουν», δήλωσε η υπουργός Παιδείας, μιλώντας στον ΣΚΑΙ. Η ενημέρωση των πρωτοκόλλων αναμένεται χρονικά κοντά στην έναρξη της σχολικής χρονιάς με βάση τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα.

Κεραμέως: Τι θα γίνεται με τους εκπαιδευτικούς και την είσοδό τους στις τάξεις

Η κ. Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι δεν θα εισέρχεται στις σχολικές αίθουσες εκπαιδευτικός που δεν είναι είτε πλήρως εμβολιασμένος είτε δεν έχει υποβληθεί εβδομαδιαίως σε εργαστηριακό τεστ. Διευκρίνισε ότι ο αριθμός των εργαστηριακών τεστ που θα απαιτούνται την εβδομάδα για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς δεν έχει ακόμη καθοριστεί.

Για εκπαιδευτικούς που δεν θα προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή εργαστηριακό τεστ προβλέπεται αναστολή εργασίας. Την ευθύνη για τον έλεγχο των εγγράφων των εκπαιδευτικών θα έχουν οι διευθυντές των σχολικών μονάδων. «Το μήνυμά μας είναι σαφές: Εμβολιαστείτε. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο όπλο κατά της πανδημίας», τόνισε η υπουργός Παιδείας σημειώνοντας ότι μεγάλο ποσοστό άνω του 76% των εκπαιδευτικών έχει ήδη εμβολιαστεί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments