Πολιτική

Κωστής Χατζηδάκης: Οι νέοι θέλουν νέα πράγματα

Κωστής Χατζηδάκης: Οι νέοι θέλουν νέα πράγματα
Κωστής Χατζηδάκης: Κατά τη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής για το ασφαλιστικό τοποθετήθηκε ο υπουργός Εργασίας κ. Κωστής Χατζηδάκης. Σύμφωνα με τον ίδιο "Οι νέοι θέλουν νέα πράγματα" τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του.

Κατά τη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής για το ασφαλιστικό τοποθετήθηκε ο υπουργός Εργασίας κ. Κωστής Χατζηδάκης. Σύμφωνα με τον ίδιο “Οι νέοι θέλουν νέα πράγματα” τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του.

Ποια τα τρία βασικά πλεονεκτήματα σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, το νέο σύστημα έχει τρία βασικά πλεονεκτήματα:Πρώτον, ο νέος ασφαλισμένος αποκτά έλεγχο πάνω στην επικουρική του σύνταξηκαθώς θα μπορεί να την επηρεάζει μέσω του επενδυτικού του προφίλ. Δεύτερον, θα συμβάλλει στην καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής, καθώς ο νέοςπου θα έχει ατομικό λογαριασμό θα νοιάζεται για τις ασφαλιστικές του εισφορές. Και τρίτον, οδηγεί σε μεγαλύτερες αποδόσεις και σε μεγαλύτερες συντάξεις κατά43-68% για τους νέους, σε σχέση με αυτές που θα λάμβαναν εάν διατηρούνταν το υφιστάμενο σύστημα. Χατζηδάκης εργασιακό

Ποιοι οι “μύθοι” για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη

Στη συνέχεια, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αποδόμησε την κριτική που ασκήθηκε από την αξιωματική αντιπολίτευση στο νομοσχέδιο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «βρισκόμαστε μπροστά σε ένα κύμα μύθων….Είτε μιλάμε για άλλη χώρα, είτε για άλλο νομοσχέδιο. Ακούσαμε ότι δεν θα κατατεθεί το νομοσχέδιο και ότι θα πάει στις καλένδες, επειδή οι Βρυξέλλες είναι αντίθετες,μύθοι που προσέκρουσαν στην πραγματικότητα». Οσον αφορά στον ισχυρισμό ότι το μοντέλο που εισάγει το νομοσχέδιο στις επικουρικές συντάξεις των νέων -το κεφαλαιοποιητικό σύστημα- εγκαταλείπεται σε πολλές χώρες, ο κ. Χατζηδάκης παρουσίασε στοιχεία για την αυξανόμενη διείσδυση του εν λόγω συστήματος στις ανεπτυγμένες χώρες της Ευρώπης. «Το μοντέλο και το όραμα μάς είναι να προχωρήσουμε όπως η Σουηδία, η Ολλανδία και η Δανία και όχι όπως οι χώρες της Αφρικής και της Ανατολικής Ευρώπης», είπε χαρακτηριστικά,προσθέτοντας ότι «Η επικουρική ασφάλιση δεν ιδιωτικοποιείται, αφού το Ταμείοπου θα διαχειρίζεται το νέο σύστημα θα είναι Δημόσιο». Ο ίδιος αναφέρθηκε επίσης με συγκεκριμένα παραδείγματα στις υψηλότερες αποδόσεις που προκύπτουν από τα κεφαλαιοποιητικά συστήματα, σε σχέση με το υφιστάμενο σύστημα στις επικουρικές συντάξεις. «Θέλετε να παραμείνουμε με τις μικρές αποδόσεις και τις πενιχρές συντάξεις. Δεν θα σας κάνουμε τη χάρη ! Κάνετε αντιπολίτευση που με τις πράξεις της και την πολιτική που εκφράζει στρέφεται εναντίον των νέων ανθρώπων», είπε ο κ. Χατζηδάκης αναδεικνύοντας μια ακόμη ανακολουθία της αντιπολίτευσης. Οπως είπε, τα Επαγγελματικά Ταμεία που θεσπίστηκαν με το νόμο Ρέππα και διατηρήθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ λειτουργούν στη βάσητου κεφαλαιοποιητικού συστήματος. «Θέλετε λοιπόν αυτό το σύστημα στα ΤΕΑ,είναι μια χαρά για όλους σας, αλλά σας ενοχλεί επειδή το φέρνουμε εμείς στην επικουρική ασφάλιση των νέων».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments