Lifestyle

Μπρίτνεϊ: Ο πατέρας της ζητάει 2 εκατομμύρια για να αποχωρήσει από την κηδεμονία

Μπρίτνεϊ: Ο πατέρας της ζητάει 2 εκατομμύρια για να αποχωρήσει από την κηδεμονία
Μπρίτνεϊ: Δεν έχει τέλος ο εφιάλτης της ποπ σταρ, καθώς ο πατέρας της περνάει στην αντεπίθεση.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι κινούν ομαλά και η Μπρίτνεϊ Σπίαρς μετρούσε τις ώρες για να απαλλαγεί κι επίσημα από τον «ζυγό» των περιορισμών και της κηδεμονίας από τον πατέρα της, εκείνος αποφάσισε να δώσει ακόμα ένα «χτύπημα» περνώντας στην αντεπίθεση.

Μπρίτνεϊ Σπίαρς: Ο δρόμος για την απελευθέρωση είναι στρωμένος με εμπόδια

Η ποπ σταρ καλείται να ξεπεράσει ακόμα ένα εμπόδιο. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον δικηγόρο της, Μάθιου Ρόζενγκαρτ, ο πατέρας της, Τζέιμς Σπίαρς, ζητά το ποσό των δυο εκατομμυρίων δολαρίων προκειμένου να αποσυρθεί από τον έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων και τη διαχείριση των αποφάσεων της κόρης του. Αυτά τα λεφτά πρόκειται να εξοφλήσουν κάποιους λογαριασμούς.

Στην αναφορά του σημειώνει ότι «η Μπρίτνεϊ Σπίαρς δεν θα εκβιαστεί. Η κατάφωρη προσπάθεια του κ. Spears να ανταλλάξει την αναστολή και απομάκρυνση με περίπου 2 εκατομμύρια δολάρια σε πληρωμές, πέραν των εκατομμυρίων που έχει ήδη πάρει αυτός και οι συνεργάτες του, από την περιουσία της κ. Μπρίτνεϊ Σπίαρς, δεν είναι μια καλή αρχή».

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο «Variety» η Μπρίτνεϊ Σπίαρς πρέπει να πληρώσει 1,3 εκατομμύρια δολάρια σε αμοιβές δικηγόρων, 500.000 δολάρια στην πρώην εταιρεία διαχείρισής της καθώς και πρόσθετες πληρωμές στον κ. Σπίαρς.

Μπορεί στο παρελθόν να είχε υπερασπιστεί τις επιλογές του στον τρόπο που διαχειρίζεται τις οικονομικές υποθέσεις της κόρης του, αλλά αυτή τη φορά τηρεί σιγή ιχθύος, προς το παρών.

Μπρίτνεϊ Σπίαρς: Το ιστορικό της συντηρητικότητας και το κίνημα #FreeBritney

Η Μπρίτνεϊ Σπίαρςζήτησε να σταματήσει η «καταχρηστική» διαχείριση των επιχειρήσεων και των προσωπικών της υποθέσεων, λέγοντας στο δικαστήριο του Los Angeles: «Θέλω τη ζωή μου πίσω». Η προσπάθεια της να «σπάσει τα δεσμά» της συντηρητικότητας έφερε τη νίκη, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο πατέρας της, φαίνεται πως, παραιτείται από την κηδεμονία της κι έτσι η Μπρίτνεϊ θα σταματήσει να νιώθει αιχμάλωτη.

Η καριέρα της ποπ σταρ βρίσκεται στα χέρια νόμιμων κηδεμόνων σε μια συμφωνία γνωστή ως συντηρητική από το 2008, όταν αντιμετώπισε κρίση ψυχικής υγείας, κάτι που συντάραξε τους θαυμαστές της παγκοσμίως. svg%3E

Μπρίτνεϊ Σπίαρς: Από τις ψυχιατρικές διαταραχές στη συντηρητική επίβλεψη της ζωής της από τον πατέρα της

Η δικαστική απόφαση έδωσε στον πατέρα της, Τζέιμ Σπίαρς, τον έλεγχο της περιουσίας της και άλλων σημαντικών αποφάσεων που αφορούν τη ζωή της. Πρόκειται για τον όρο conservatorship, δηλαδή συντηρητικότητα, όπου με τη νομοθεσία των ΗΠΑ, είναι ουσιαστικά ο διορισμός κηδεμόνα ή προστάτη από δικαστή για τη διαχείριση των οικονομικών υποθέσεων ή/και της καθημερινής ζωής ενός άλλου ατόμου λόγω γήρατος ή σωματικών ή διανοητικών περιορισμών, σύμφωνα με το BBC.

Η τραγουδίστρια, αργότερα, προσπάθησε να απομακρύνει τον πατέρα της από τον ρόλο αυτό και τον κατηγόρησε για “καταχρηστική συμπεριφορά, παρεμβάσεις και επιβολή στα επιθυμίες της”.

Μπορεί οι λεπτομέρειες της εισαγγελικής παραγγελίας να μην δημοσιοποιήθηκαν ποτέ, ωστόσο η διάσημη τραγουδίστρια προσπαθεί για πάνω από μια δεκαετία να «σπάσει τα δεσμά» και οι θαυμαστές της έχουν ξεσηκώσει το κίνημα #FreeBritney.

Βέβαια στα χρόνια της συντηρητικής επιτήρησης η Spears δεν έλειψε από τα φώτα της δημοσιότητας. Κυκλοφόρησε τρία άλμπουμ, έφτιαξε μια εντυπωσιακή κατοικία στο Las Vegas και έκανε πολλές τηλεοπτικές εμφανίσεις, συμπεριλαμβανομένης της θητείας ως κριτής στο αμερικανικό X Factor.

Τι είναι η καμπάνια #FreeBritney;

Ο όρος #FreeBritney χρονολογείται από το 2009, σύμφωνα με αναφορά των New York Times, από έναν ιστότοπο θαυμαστών που διαφωνούσε με τη συμφωνία συντηρητικής εποπτείας στη ζωή και την περιουσία της πριγκίπισσας της pop.

Αφού η Σπίαρς άφησε απότομα την κατοικία της στο Las Vegas και μπήκε σε κέντρο ψυχικής υγείας το 2019, επικαλούμενη συναισθηματική δυσφορία από την ασθένεια του πατέρα της, η εκστρατεία απέκτησε νέα σημασία.

Μερικοί από τους πιο φανατικούς θαυμαστές της Μπρίτνεϊ πιστεύουν ότι αναγκάστηκε να μείνει κάτω από τη συμφωνία αυτή και ζήτησαν ακόμη και από τον Λευκό Οίκο να τερματίσει τη συντηρητική εποπτεία του πατέρα της προς το πρόσωπό της, υποβάλλοντας αναφορές με δεκάδες χιλιάδες υπογραφές. Οι ακτιβιστές του κινήματος #FreeBritney διαδηλώνουν τακτικά έξω από ακροάσεις του δικαστηρίου. svg%3E

Ένας αριθμός διασημοτήτων έχουν επίσης εκφράσει υποστήριξη για την καμπάνια, συμπεριλαμβανομένων των Paris Hilton, Bette Midler και Miley Cyrus.

Τι λέει η Μπρίτνεϊ για όλα αυτά;

Για χρόνια, η ίδια η τραγουδίστρια δεν σχολίαζε ποτέ τη μάχη #FreeBritney με τη συντηρητικότητα – με την προσωπική της μορφή στο διαδίκτυο να είναι αισιόδοξη και να μην σχετίζεται με τα πρωτοσέλιδα της υπόθεσής της.

Ορισμένοι υποστηρικτές πίστευαν ότι χρησιμοποίησε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να στείλει μυστικά μηνύματα. Επισήμαναν περιπτώσεις όπου φαίνεται να είχε απαντήσει σε σχόλια που της ζητούσαν να κάνει πράγματα όπως να επιλέξει κίτρινο ντύσιμο στην επόμενη ανάρτησή της αν χρειαζόταν βοήθεια.

Ένας εκ των δικηγόρων της τραγουδίστριας ζήτησε ακρόαση όπου θα μπορούσε να απευθυνθεί «απευθείας στο δικαστήριο» σχετικά με τη συντήρησή της.

Στην πολυαναμενόμενη ακρόαση σε αίθουσα δικαστηρίου του Los Angeles στις 23 Ιουνίου, η super star ζήτησε από τον δικαστή να τερματίσει την “καταχρηστική” συντηρητική θητεία για να μπορέσει να παντρευτεί και να αποκτήσει περισσότερα παιδιά.

«Θέλω να τερματίσω αυτήν τη συντήρηση χωρίς να με αξιολογήσουν», είπε ο performer στο δικαστήριο σε μια συγκινητική ομιλία 20 λεπτών.

Η Spears καταδίκασε τη ρύθμιση, λέγοντας ότι την ανάγκασε να χρησιμοποιήσει τον έλεγχο των γεννήσεων για να την εμποδίσει να μείνει έγκυος.

«Αυτή η συντήρηση μου κάνει περισσότερο κακό παρά καλό», είπε, μιλώντας από απόσταση. «Αξίζω να έχω μια ζωή». svg%3E

Ο δικαστής τόνισε ότι ο δικηγόρος της θα μπορούσε να καταθέσει επίσημη αναφορά για τον τερματισμό της συντηρητικής θητείας.

Μετά την κατάθεση της Britney, ο δικηγόρος του πατέρα της είπε ότι «λυπάται που βλέπει την κόρη του να υποφέρει και να πονάει».

Στις 14 Ιουλίου, η Spears απευθύνθηκε στο δικαστήριο για δεύτερη φορά, υποδηλώνοντας ότι ήταν έτοιμη να «καταγγείλει» τον πατέρα της.

“Πρέπει να απαλλαγώ από τον μπαμπά μου και να τον κατηγορήσω για κατάχρηση συντηρητικής θητείας”, είπε.

Η κατάχρηση συντηρητικής δραστηριότητας μπορεί να περιλαμβάνει οικονομική εκμετάλλευση ή επιβολή υπερβολικών προσωπικών περιορισμών σε κάποιον που σας φροντίζει.

Κατά την ακρόαση, ο δικαστής έκρινε ότι η Spears θα μπορούσε να διορίσει δικηγόρο της δικής της επιλογής για να αναλάβει τη σύνθετη δικαστική μάχη, αντικαθιστώντας τον δικηγόρο που διορίστηκε από το δικαστήριο που την εκπροσωπούσε από το 2008.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments