Οικονομία

Άδωνις Γεωργιάδης: “Δεν έχουν διαπιστωθεί αυξήσεις στις χρεώσεις των τραπεζών”

Άδωνις Γεωργιάδης: “Δεν έχουν διαπιστωθεί αυξήσεις στις χρεώσεις των τραπεζών”
Άδωνις Γεωργιάδης: Από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων απάντησε σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή για τις χρεώσεις των τραπεζών.

Από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης  απάντησε σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή για τις χρεώσεις των τραπεζών. “Με την υπηρεσία ελέγξαμε τις προηγούμενες μέρες μία προς μία τις χρεώσεις των τραπεζικών ιδρυμάτων. Δεν βρήκαμε καμία αύξηση σε κανένα από το προηγούμενο διάστημα. Δεν υπάρχει καινούρια δηλαδή αύξηση χρέωσης υπηρεσίας από καμία τράπεζα” δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Αναφορικά με το αν έχουν διαπιστωθούν αυξήσεις των τραπεζών αλλά και τους ελέγχους ο αρμόδιος υπουργός δήλωσε: Έχουμε ελεύθερη αγορά και μεταξύ τους ανταγωνισμό. Να το αυξήσει κρυφά δεν έχει δικαίωμα. Παρά ταύτα δεν βρήκαμε καν αύξηση σας λέω σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη περίοδο. Και είπα, όχι αν έχει καταγγελίες τις οποίες ήδη έχουμε και εμείς, αν έχει να μας πει παραδείγματος χάρη ότι η χρέωση της εκδόσεως πιστωτικής κάρτας στην τάδε τράπεζα μέχρι 1η Ιουλίου έκανε 1 ευρώ τώρα κάνει 2. Αυτό ζήτησα. Δεν το έχουμε βρει, μπορεί να κάνουμε λάθος εμείς. Η μεταφορά χρημάτων από τη μια τράπεζα στην άλλη έχει κόστος αναλόγως του τρόπου με τον οποίο γίνεται. Αν γίνεται δηλαδή ηλεκτρονικά ή από το κατάστημα αλλά δεν βρήκαμε και σε αυτή την υπηρεσία αύξηση με το παρελθόν. Άδωνις Γεωργιάδης

Όσον αφορά γενικά στο ύψος των τραπεζικών χρεώσεων στην Ελλάδα, έχουμε αναφερθεί και σε προηγούμενες ερωτήσεις στη Βουλή των Ελλήνων, δεν προκύπτει από πουθενά – και υπάρχουν σχετικές απαντήσεις και από την αρμόδια Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ενώσεως- ότι στην Ελλάδα έχουμε κάποια υπερβολική διαφορά σε σχέση με τα υπόλοιπα τραπεζικά ιδρύματα των υπολοίπων ευρωπαϊκών κρατών.

Επειδή ζούμε σε μια εποχή όπου υπάρχει πια αύξηση του πληθωρισμού λόγω της διεθνούς αυξήσεως των τιμών τόσο στα καύσιμα και στην ενέργεια εν γένει, όσο και στα ναύλα αλλά και στις πρώτες ύλες και το οποίο δεν είναι στη δικαιοδοσία της ελληνικής κυβερνήσεως να το ελέγξει καθόσον δεν έχουμε αρμοδιότητα στον πλανήτη παρά μόνο στην ελληνική επικράτεια.

Φωτιά στην Αττική

Τι δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τον πληθωρισμό

Μιλώντας στη Βουλή, o υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε επίσης στην αύξηση του πληθωρισμού, «λόγω της διεθνούς αύξησης των τιμών, στα καύσιμα, στην ενέργεια, στα ναύλα και στις πρώτες ύλες», και προέτρεψε τους καταναλωτές να αξιοποιούν την υπηρεσία e-katanalotis.gov.gr προκειμένου πριν προβούν σε αγορές, να ενημερωθούν για τα σημεία που θα βρουν φθηνότερα τα είδη που θέλουν να αγοράσουν.

«Η διαφορά δεν είναι απλώς 40 λεπτά ή 1 ή 2 ευρώ -που και αυτά έχουν τη σημασία τους- αλλά μπορεί να διαπιστώσει διαφορές δεκάδων ευρώ για το ίδιο είδος», εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments