Αθλητισμός

Ολυμπιακός Σεμέδο: Τι μέλλει γενέσθαι με τον Πορτογάλο

Ολυμπιακός Σεμέδο: Τι μέλλει γενέσθαι με τον Πορτογάλο
Ολυμπιακός Σεμέδο: Εν αναμονή εξελίξεων αναφορικά με την περίπτωση του Πορτογάλου ποδοσφαιριστή στο μεγάλο λιμάνι.

Ερωτηματικό αποτελεί το τι μέλλει γενέσθαι με τον Πορτογάλο ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Ρούμπεν Σεμέδο, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στους Πειραιώτες.

Ο Πορτογάλος κεντρικός αφέθηκε ελεύθερος, ύστερα από τις κατηγορίες που ήρθε αντιμέτωπος, και τώρα περιμένει να μάθει τι θα συμβεί στη συνέχεια της καριέρας του.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο διεθνής άσος ήταν έτοιμος να επιστρέψει στην πατρίδα του για λογαριασμό της Πόρτο, κάτι που τελικά δεν συνέβη λόγω της υπόθεσης στην οποία ενεπλάκη.

Ο παίκτης, όπως γράφει η εφημερίδα «Φως των Σπορ», δεν βρίσκεται στα πλάνα του Πέντρο Μαρτίνς, ο οποίος τον άφησε εκτός από τη λίστα της ομάδας για το Europa League.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν κάποια πρωταθλήματα, όπως της Τουρκίας ή της Ρωσίας, που παραμένει ανοικτή η μεταγραφική περίοδος.

Το ίδιο ρεπορτάζ αναφέρει πως αν τελικά παραμείνει στο Ρέντη, τότε το πιθανότερο σενάριο είναι να συνεχίσει να πηγαίνει μόνος του για προπονήσεις και τον Ιανουάριο να υπάρξει κάποια προοπτική για μεταγραφή.

Ολυμπιακός Σεμέδο: Λίγα λόγια για τον Πορτογάλο

Ο Ρούμπεν Αφόνσο Μπόργκες Σεμέδο (πορτογαλικά: Rúben Afonso Borges Semedo, γενν. στις 4 Απριλίου 1994) είναι Πορτογάλος επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, ο οποίος αγωνίζεται ως κεντρικός αμυντικός για τον Ολυμπιακό Πειραιώς.

Έχει καταδικαστεί για σειρά αδικημάτων στην Ισπανία, μεταξύ άλλων για την απαγωγή και βασανισμό ενός άντρα στην Βαλένθια το 2018.

Ολυμπιακός Σεμέδο: Στους Πειραιώτες

Στις 26 Ιουνίου 2019, ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του Σεμέδο έναντι 4,5 εκατ. ευρώ, με τον παίκτη να υπογράφει τετραετές συμβόλαιο. Ο Πορτογάλος έκανε το ντεμπούτο του στο φιλικό με την Χάποελ Μπερ Σεβά στις 29 Ιουνίου του 2019 (ισοπαλία με 2-2), ενώ το επίσημο ντεμπούτο του πραγματοποιήθηκε στον πρώτο αγώνα του δεύτερου προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ στις 23 Ιουλίου του 2019 εναντίον της Βικτόρια Πλζεν (ισοπαλία με 0-0).

Στις 30 του μήνα, ξανά εναντίον της Βικτόρια Πλζεν, στον επαναληπτικό αγώνα σκόραρε το πρώτο του γκολ σε μια εύκολη επικράτηση του Ολυμπιακού με 4-0 στο Καραϊσκάκη. Δέχτηκε την πρώτη του κόκκινη κάρτα στην εκτός έδρας νίκη με 0-1 εναντίον του ΟΦΗ στο 90+6′, μετά την λήξη του αγώνα.

Εθνική ομάδα

Στις 24 Μαρτίου 2016, ο Σεμέδο σηματοδότησε το ντεμπούτο του για την Εθνική Πορτογαλίας U21 με ένα γκολ, σημειώνοντας το πρώτο σε μία νίκη με 4-0 επί του Λιχτενστάιν για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U21 του 2017 που διεξήχθη στην Πόντα Ντελγάδα.

Στις 7 Οκτωβρίου 2020, ο Σεμέδο έκανε το ντεμπούτο του με την Εθνική Πορτογαλίας στη εντός έδρας φιλική ισοπαλία με 0-0 εναντίον της Ισπανίας.

Νομικά ζητήματα

Στις 30 Αυγούστου 2021 συνελήφθη στην Αθήνα έπειτα από καταγγελία 17χρονης ότι την αποπλάνησε και εν συνεχεία βίασε ομαδικά με άλλον 40χρονο άντρα στο σπίτι του ύστερα από έξοδο στον Ωρωπό. Μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση. Τον Ιανουάριο του 2018, ανακοινώθηκε ότι ο Σεμέδο θα περάσει από δίκη για έναν καυγά σε ένα μπαρ στη Βαλένθια τον προηγούμενο Νοέμβριο, όταν ο παίκτης φαίνεται να κρατούσε ένα πιστόλι και να απειλούσε, ενώ νοσηλευόταν με τραυματισμό. Συνελήφθη ξανά για ένα ξεχωριστό περιστατικό στις 20 Φεβρουαρίου, αυτή τη φορά επειδή φέρεται να έδεσε και να επιτέθηκε σε έναν άνθρωπο στο σπίτι του, μαζί με δύο άλλους και στη συνέχεια να πηγαίνει στο σπίτι του θύματος για να το διαρρήξει.

Για το τελευταίο περιστατικό, κατηγορήθηκε για απόπειρα δολοφονίας και τέθηκε σε προσωρινή κράτηση. Στις 13 Ιουλίου 2018, ο Σεμέδο αφέθηκε ελεύθερος μετά την καταβολή εγγύησης ύψους 30.000 ευρώ. Για τα αδικήματα καταδικάστηκε σε φυλάκιση πέντε ετών και απαγόρευση εισόδου στην Ισπανία για οκτώ έτη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments