Ρούμπεν Σεμέδο

Ρούμπεν Σεμέδο
Ο Ρούμπεν Σεμέδο είναι Πορτογάλος επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, ο οποίος αγωνίζεται ως κεντρικός αμυντικός.

Γεννημένος στην Αμαδόρα με καταγωγή από το Πράσινο Ακρωτήριο, ο Σεμέδο εντάχθηκε στις ακαδημίες νέων της Σπόρτινγκ Λισαβόνας στην ηλικία των 16 ετών. Στις 11 Αυγούστου 2013, έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα, σκοράροντας σε φιλικό αγώνα ενάντια στη Φιορεντίνα. Πέρασε τη σεζόν 2013-14 με τη Β ομάδα στη Σεγούντα Λίγα, με την πρώτη εμφάνισή του στη διοργάνωση να γίνεται στις 25 Αυγούστου 2013, καθώς έπαιξε και στα 90 λεπτά σε μια νίκη με 1-0 επί της Τροφένσε. Στις 26 Αυγούστου 2014, δανείστηκε στην ισπανική Ρέους Ντεπορτίου.

Για τη σεζόν 2015-16, προήχθη στην πρώτη ομάδα της Σπόρτινγκ. Έκανε το ανταγωνιστικό του ντεμπούτο – κερδίζοντας το πρώτο του τρόπαιο κατά τη διαδικασία – στις 9 Αυγούστου, μπαίνοντας ως αλλαγή αργά στον αγώνα, στη νίκη με 1-0 επί της Μπενφίκα για το Σούπερ Καπ Πορτογαλίας. Πέντε μέρες αργότερα, δανείστηκε στην επίσης ομάδα της Πριμέιρα Λίγα, Βιτόρια Σετούμπαλ.

Κατά τη διάρκεια της σύντομης θητείας του στη Σετούμπαλ, ο Σεμέδο αποβλήθηκε δύο φορές, συμπεριλαμβανομένης μίας φορά σε έναν αγώνα ενάντια στη Ρίο Άβε για το Κύπελλο Πορτογαλίας. Στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου 2016, ανακλήθηκε από τα Λιοντάρια, λόγω μίας κρίσης τραυματισμών των αμυντικών. Στις 18 Φεβρουαρίου του 2016, έπαιξε το πρώτο του αγώνα σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, στον οποίο αποβλήθηκε με 2 κίτρινες κάρτες, σε μία εντός έδρας ήττα με 0-1 από τη Μπάγερν Λεβερκούζεν στη φάση των 32 του Γιουρόπα Λιγκ. Στις 9 Μαρτίου υπέγραψε νέο συμβόλαιο μέχρι το 2022, με ρήτρα αποδέσμευσης ύψους 45 εκατ. ευρώ.

Η μεταγραφή στη Βιγιαρεάλ

Στις 7 Ιουνίου 2017, μετακινήθηκε στη Βιγιαρεάλ για 14 εκατομμύρια ευρώ. Έκανε το ντεμπούτο του στην Πριμέρα Ντιβισιόν στις 25 Αυγούστου, σε μία εκτός έδρας νίκη με 0-3 επί της Ρεάλ Σοσιεδάδ.  Όταν ο Χαβιέ Καγιέχα ανέλαβε ως προπονητής στις 25 Σεπτεμβρίου, ο Σεμέδο έχασε τη θέση του στο βασικό σχήμα. Το Δεκέμβριο του ίδιου έτους χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, αφού είδε τον εαυτό του να γίνεται αναπληρωματικός παίκτης και να μαστίζεται από τραυματισμούς.

Στις 19 Ιουλίου 2018, στάλθηκε δανεικός στη προσφάτως προβιβασμένη Ουέσκα για τη σεζόν 2018-19. Η απόφαση της Ουέσκα να τον υπογράψει με δανεισμό, προσέλκυσε κάποια κριτική, αλλά ο αθλητικός διευθυντής Εμίλιο Βέγκα δήλωσε ότι ο παίκτης θα ήταν σε καλή κατάσταση μόλις ξεκινούσε η σεζόν, επειδή έπαιξε μερικούς αγώνες ενώ ήταν στη φυλακή. Επιπλέον, ο Βέγκα δήλωσε ότι ο σύλλογος δεν θα παρακολουθούσε τη συμπεριφορά του παίκτη εκτός γηπέδου. «Ήμουν πολύ πρόθυμος να αγωνιστώ ξανά και η Ουέσκα μου έδωσε την ευκαιρία να το κάνω στην πρώτη κατηγορία.

Δεν δίστασα να δεχτώ την προσφορά τους», δήλωσε ο Σεμέδο στην εισαγωγική συνέντευξη Τύπου του. Εξακολουθεί να ανήκει Βιγιαρεάλ και αφού θεωρήθηκε ότι δεν συμπεριλαμβάνεται στα πλάνα του προπονητή της Ουέσκα Francisco, ο Σεμέδο επέστρεψε στην Πορτογαλία στις 29 Ιανουαρίου το 2019, υπογράφοντας με την Ρίο Άβε μέχρι τον Ιούνιο. Στις 26 Ιουνίου 2019, ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του Σεμέδο έναντι 4,5 εκατ. ευρώ, με τον παίκτη να υπογράφει τετραετές συμβόλαιο.

Νομικά ζητήματα

  • Τον Ιανουάριο του 2018, ανακοινώθηκε ότι ο Σεμέδο θα περάσει από δίκη για έναν καυγά σε ένα μπαρ στη Βαλένθια τον προηγούμενο Νοέμβριο, όταν ο παίκτης φένεται να κράδαινε ένα πιστόλι και να απειλούσε, ενώ νοσηλευόταν με τραυματισμό.
  • Συνελήφθη ξανά για ένα ξεχωριστό περιστατικό στις 20 Φεβρουαρίου, αυτή τη φορά επειδή φέρεται να έδεσε και να επιτέθηκε σε έναν άνθρωπο στο σπίτι του, μαζί με δύο άλλους και στη συνέχεια να πηγαίνει στο σπίτι του θύματος για να το διαρρήξει.Για το τελευταίο περιστατικό, κατηγορήθηκε για απόπειρα δολοφονίας και τέθηκε σε προσωρινή κράτηση.

Ρούμπεν Σεμέδο σχετικές ειδήσεις:

ΣΕΛΙΔΑ 1 ΑΠΟ 14