Ελλάδα

Τζανάκης: Πότε θα υπάρξει αποκλιμάκωση των κρουσμάτων

Τζανάκης: Πότε θα υπάρξει αποκλιμάκωση των κρουσμάτων
Τζανάκης: Μπορεί η πανδημία να καλπάζει, ωστόσο ο καθηγητής Νίκος Τζανάκης εκτιμά ότι ο Σεπτέμβριος θα πάει καλύτερα από ότι ο Αύγουστος.

Αισιόδοξος για την πορεία της πανδημίας παρουσιάστηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας κος Νίκος Τζανάκης, σε δηλώσεις του, μιλώντας στην εκπομπή «Τώρα ότι Συμβαίνει» του Open TV.

Μάλιστα, ο καθηγητής θεωρεί ότι ο Σεπτέμβριος θα παρουσιάσει καλύτερη επιδημιολογική εικόνα από τον Αύγουστο.

Ο κος Τζανάκης έκανε λόγο για σταδιακή αποκλιμάκωση των κρουσμάτων, μετά την κινητικότητα του Δεκαπενταύγουστου. Ο καθηγητής παρουσίασε ένα διάγραμμα με τα στοιχεία για την πορεία του τέταρτου κύματος της πανδημίας.

Τζανάκης

«Βρισκόμαστε στο τέταρτο κύμα αυτή τη στιγμή. Σύμφωνα με τα στοιχεία έχουμε φτάσει στην κορυφή και αυτή τη στιγμή επιπεδώνουμε. Βλέπουμε μία σταδιακή, αργή αποκλιμάκωση των κρουσμάτων, έτσι ώστε να είμαστε μέχρι το τέλος του μήνα μεταξύ 2.500 και 2.000 κρουσμάτων ως κινητό μέσο όρο. Είναι ένας ενθαρρυντικός μήνας με αργή αποκλιμάκωση τις επόμενες τρεις εβδομάδες», είπε ο Νίκος Τζανάκης.

Τζανάκης: Πώς θα πάει ο Σεπτέμβριος

Όσον αφορά το αν αυτή η καθοδική πορεία θα έχει και συνέχεια, ο κος Τζανάκης εξήγησε ότι: «Βλέπουμε μία μικρή αποκλιμάκωση αρχές του μήνα και μετά ξανά μία αύξηση. Αυτό δείχνει την κινητικότητα του Δεκαπενταύγουστου. Τώρα πια εισπράττουμε τη μείωση της κινητικότητας του τουρισμού και των απροφύλακτων κοινωνικών επαφών που συνεπάγεται όλη αυτή η κινητικότητα των διακοπών.

Έχω την αίσθηση ότι πάμε σε ένα Σεπτέμβρη ο οποίος είναι καλός. Θα ήτανε πάρα πολύ καλό να συνεχίσουμε στον ρυθμό αυτό τους εμβολιασμούς και να τους αυξήσουμε, να κρατάμε την κινητικότητά μας και τις κοινωνικές μας επαφές με οργανωμένο τρόπο, με υγειονομικά πρωτόκολλα, με τα μέτρα προσωπικής ευθύνης, έτσι ώστε και ο Οκτώβριος να κυλήσει ομαλά και στο Νοέμβρη το όποιο πανδημικό κύμα εντοπιστεί να είναι μικρής διάρκειας, μικρής έκτασης και χωρίς επιπτώσεις». Τζανάκης

Βάνα Σύψα: Με τη μετάλλαξη Δέλτα είναι σαν να τρέχουμε σε ένα τέρμα που μετακινείται

Με τη μετάλλαξη Δέλτα, είναι σαν να τρέχουμε σε ένα τέρμα που μετακινείται συνέχεια πιο μακριά, είπε η αναπληρώτρια καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής στο ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας Βάνα Σύψα στον ΣΚΑΪ, σχετικά με το τείχος ανοσίας.

«Ο κόσμος έχει πολύ δρόμο μπροστά του» ανέφερε για τον κορωνοϊό ερωτηθείσα για το αν βλέπει το τέλος της περιπέτειας του κορωνοΐου την άνοιξη του 2022.

Κίνδυνος για νέες μεταλλάξεις που θα ανατροφοδοτήσουν την πανδημία

Με αφορμή τα συμπεράσματα νέας μελέτης από την Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ η Βάνα Σύψα προειδοποίησε ότι υπάρχει κίνδυνος νέων μεταλλάξεων σε φτωχές χώρες με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη που πιθανόν να ανατροφοδοτήσουν την πανδημία και σε χώρες που έχουν πετύχει εμβολιασμό. Τζανάκης

Όπως ανέφερε, «σε παγκόσμιο επίπεδο το τέλος της πανδημίας δεν είναι κοντά.

Θα προσπαθήσουμε στη χώρα μας, όσο είναι δυνατόν, να περιορίσουμε αυτές τις αρνητικές συνέπειες. Όσο δεν υπάρχουν εμβόλια διαθέσιμα, και δεν προχωρά ο εμβολιασμός σε χώρες πιο φτωχές, είναι λογικό να υπάρχει μετάδοση, να εμφανιστούν καινούργιες μεταλλάξεις που να ανατροφοδοτήσουν την επιδημία και σε χώρες που έχουν πετύχει εμβολιασμό, οπότε στόχος όχι απλώς να δούμε το στενό πλαίσιο της χώρα μας, αλλά να ενθαρρυνθεί ο εμβολιασμός σε όλο τον κόσμο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments