Οικονομία

Άδωνις Γεωργιάδης: Θα έχει παροδικά χαρακτηριστικά το κύμα ανατιμήσεων

Άδωνις Γεωργιάδης: Θα έχει παροδικά χαρακτηριστικά το κύμα ανατιμήσεων
Άδωνις Γεωργιάδης: Για το κύμα ανατιμήσεων στις τιμές των προϊόντων αναφέρθηκε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης. Μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε πως το κύμα ανατιμήσεων θα έχει παροδικά χαρακτηριστικά.

Για το κύμα ανατιμήσεων στις τιμές των προϊόντων αναφέρθηκε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης. Μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε πως το κύμα ανατιμήσεων θα έχει παροδικά χαρακτηριστικά.

Για το κύμα ανατιμήσεων

«Η άποψη που κυριαρχεί είναι ότι το φαινόμενο δεν θα είναι διαρκές, θα έχει κάποια παροδικά χαρακτηριστικά που έχουν να κάνουν με την ομαλοποίηση της αγοράς μετά τις καραντίνες, οι οποίες είχαν προκαλέσει μια μεγάλη ανωμαλία στην εφοδιαστική αλυσίδα. Παρακολουθούμε το φαινόμενο. Θα γίνουν ανακοινώσεις το Σάββατο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης από τον κύριο Πρωθυπουργό για κάποια μέτρα όσον αφορά τις ευάλωτες ομάδες και όσον αφορά κάποια πεδία που μπορεί το κράτος να δράσει» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Για την πορεία της οικονομίας

Για την πορεία της οικονομίας:«Αύριο έχουμε την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ για τα αποτελέσματα της ελληνικής οικονομίας του δεύτερου τριμήνου. Σας διαβεβαιώ θα είναι εξαιρετικά καλά. Το τρίτο τρίμηνο πήγαμε ακόμη καλύτερα. Ο τουρισμός μας έκανε εκπληκτική εμφάνιση. Πολύ πάνω από το αναμενόμενο. Αυτό επηρέασε φυσικά και την εστίαση σε πολύ μεγάλο βαθμό. Η πρωτογενής μας παραγωγή,η μεταποίηση, η βιοτεχνία, η βιομηχανία, οι εξαγωγές σημείωσαν το μήνα Αύγουστο το ρεκόρ όλων των εποχών. Η οικονομία μας πάει πάρα πολύ καλά.Αυτή είναι η πραγματικότητα. Μην τα βλέπουμε όλα μίζερα» σημείωσε ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Για την πανδημία και τον εμβολιασμό

Ο υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε και στην πορεία των εμβολιασμών αλλά και της πανδημίας «Εχθές είχαμε λιγότερα κρούσματα, αρκετά λιγότερο δείκτη θετικότητας, το οποίο είναι πολύ σημαντικό, αλλά είχαμε πάρα πολλούς νεκρούς. Είχαμε 42 νεκρούς, όλοι ανεμβολίαστοι. Κάθε μέρα χάνουμε δεκάδες ανθρώπους ανεμβολίαστους. Είναι πολύ κρίμα να συμβαίνει αυτό. Να ξέρεις ότι η επιστήμη σου δίνει το εμβόλιο για να μην πεθάνεις και εσύ να πείθεσαι σε όλα όσα ακούς και τελικά να πεθαίνεις. Δεν είναι κρίμα να χάνουμε ανθρώπους με αυτό τον τρόπο;».

Για την υπόθεση με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού: «Η συγκεκριμένη κυρία έκανε ένα βαρύ έγκλημα διότι οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας που θα ήταν ψευδώς εμβολιασμένοι θα μπορούσαν να εισέρχονται σε κλειστούς χώρους μαζί με άλλους ανθρώπους και να διαδίδουν τον ιό, ενδεχομένως να οδηγήσουν και κάποιους στον θάνατο. Δεν είναι πλάκα όλο αυτό, δεν είναι αστείο. Τα μέτρα δεν έχουν ληφθεί για πλάκα. Έχουν ληφθεί διότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος δημόσιας υγείας»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments