Πολιτική

Κεραμέως: Αδικαιολόγητες οι απουσίες μαθητών λόγω κρούσματος

Κεραμέως: Αδικαιολόγητες οι απουσίες μαθητών λόγω κρούσματος
Κεραμέως: Για το κλείσιμο τμημάτων είπε πως οι επαφές με το κρούσμα δεν θα μπαίνουν σε καραντίνα αλλά θα πραγματοποιούνται εργαστηριακοί έλεγχοι.

Για τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύουν κατά το άνοιγμα των σχολείων στις 13 Σεπτεμβρίου μίλησε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, τονίζοντας πως αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση το να μη γίνει διακοπή της δια ζώσης εκπαίδευσης των σχολείων λόγω του κορωνοϊού.

Κεραμέως: Μέσα στις επόμενες μέρες η οι μέρες όπου οι μαθητές θα παίρνουν τα test

Όπως σημείωσε η υπουργός Παιδείας, για να μπει κάποιος σε σχολικές μονάδες θα πρέπει είτε να είναι εμβολιασμένος, είτε να έχει πιστοποιητικό νόσησης, διαφορετικά τα υγειονομικά πρωτόκολλα, προβλέπουν τη διενέργεια εργαστηριακού τεστ 2 φορές την εβδομάδα για τους ανεμβολίαστους καθηγητές ενώ για τους ανεμβολίαστους μαθητές η διενέργεια 2 δωρεάν self test. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν οι ημέρες στις οποίες οι μαθητές θα μπορούν να παίρνουν τους αυτοδιαγνωστικούς ελέγχους από τα φαρμακεία.

Κεραμέως

Κεραμέως: Αδικαιολόγητες οι απουσίες μαθητών λόγω κρούσματος

Όσον αφορά στο κλείσιμο τμημάτων σε περίπτωση κρούσματος, η υπουργός τόνισε ότι οι επαφές με το κρούσμα δεν θα μπαίνουν σε καραντίνα αλλά θα πραγματοποιούνται εργαστηριακοί έλεγχοι:« Όλα τα ανεμβολίαστα παιδιά της τάξης κάνουν rapid test δωρεάν από το κράτος και τα παιδιά που κάθονταν κοντά στο κρούσμα θα κάνουν επιπλέον self test.

Οι εμβολιασμένοι μαθητές θα χρειαστεί να κάνουν μόνο 2 self test, ενώ όλα τα παιδιά μετά τον έλεγχο θα προσέρχονται κανονικά στην τάξη», σημείωσε η Νίκη Κεραμέως και στη συνέχεια ξεκαθάρισε ότι η απουσία μαθητών λόγω κρούσματος στην τάξη θα θεωρείται αδικαιολόγητη. «Δεν δικαιολογείται απουσία μαθητή επειδή ο γονιός του φοβάται να το στείλει για μάθημα λόγω κρούσματος στην τάξη», τόνισε

Για το σκεπτικό της απόφασης να μην κλείνει το τμήμα μόλις εντοπίζεται κάποιο κρούσμα κορονοϊού, η υπουργός σημείωσε: «Πλέον δεν πάμε σε οριζόντιο κλείσιμο γιατί έχουν αλλάξει τα δεδομένα. Όταν κλείναμε τμήματα το κάναμε γιατί θέλαμε να προστατεύσουμε την οικογένεια του μαθητή από διασπορά του ιού. Αλλά αυτή την στιγμή οι περισσότεροι εξ αυτών είναι εμβολιασμένοι και αν δεν είναι έχουν τη δυνατότητα να το πράξουν άμεσα δωρεάν». Σημειώνεται ότι, όπως ανακοινώθηκε, μία σχολική τάξη θα κλείνει μόνο εάν εντοπιστούν θετικοί στον κορωνοϊό περισσότεροι από τους μισούς μαθητές του.

Κεραμέως: 80% των καθηγητών είναι εμβολιασμένοι

Για τους εκπαιδευτικούς, τόνισε ότι 80% είναι εμβολιασμένοι ενώ ένα 10% έχει νοσήσει. Για το 10% των εκπαιδευτικών που παραμένει ανεμβολίαστο και η κυρία Κεραμέως σημείωσε ότι όσοι εξ αυτών δεν τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα με την διενέργεια εργαστηριακού τεστ, θα τίθενται σε αναστολή εργασίας.

Σχετικά με τα πανεπιστήμια τα οποία ανοίγουν ξανά έπειτα από πολλούς μήνες τηλεκπαίδευσης, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι θα λειτουργήσουν μόνο δια ζώσης. Στις αίθουσες θα έχουν πρόσβαση φοιτητές και εκπαιδευτικοι που είναι πλήρως εμβολιασμένοι  και όσοι έχουν πιστοποιητικά νόσησης. Για τους ανεμβολίαστους θα ισχύσει η υποχρεωτική διενέργεια rapid test με τα δικά τους έξοδα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments