Ελλάδα

Μίκης Θεοδωράκης: Καμία ανάμειξη της οικογένειας στην κηδεία του – Θα γίνει όπως εκείνος επιθυμούσε

Μίκης Θεοδωράκης: Καμία ανάμειξη της οικογένειας στην κηδεία του – Θα γίνει όπως εκείνος επιθυμούσε
Μίκης Θεοδωράκης: Βγήκε η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Αναλυτικά όλες οι λεπτομέρειες για την ταφή του μεγάλου μουσικοσυνθέτη.

Η σορός του μεγάλου μουσικοσυνθέτη θα ενταφιαστεί όπως εκείνος επιθυμούσε, αποφάσισε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Αναλυτικά οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από το πως θα ταφεί ο Μίκης Θεοδωράκης.

Μίκης Θεοδωράκης: Δεκτή στο σύνολό της έγινε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ενός εκ των δύο εκτελεστών της τελευταίας επιθυμίας του.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών αναγνωρίζει αποκλειστικό και πλήρες δικαίωμα στους εκτελεστές να αποφασίσουν για τα διαδικαστικά της κηδείας του μεγάλου μουσικοσυνθέτη, έτσι όπως η επιθυμία του έχει εκφραστεί στη συμβολαιογραφική πράξη που ο Μίκης Θεοδωράκης είχε συντάξει τον Ιανουάριο του 2020.

Μεταξύ αυτών είναι εκείνοι που θα αποφασίσουν και για το γραφείο τελετών.

Το δικαστήριο απαγορεύει στην κόρη του στο γιο και τη χήρα του να έχουν οποιαδήποτε ανάμειξη με την διοργάνωση της κηδείας του εκλιπόντος.

Μίκης Θεοδωράκης: Το θρίλερ με την κηδεία του

Ενώ οι Έλληνες αποδίδουν τιμές στον σπουδαίο Μίκη Θεοδωράκη, με τα πλήθη να περιμένουν υπομονετικά χθες έξω από το παρεκκλήσι της Μητρόπολης για ώρες για να πουν το δικό τους προσωπικό αντίο στον μεγάλο μουσουργό, ένα θρίλερ για την κηδεία, που δεν τιμά τους εμπλεκόμενους εξελισσόταν παράλληλα.

Οι ενδοοικογενειακές κόντρες ξεκίνησαν λίγες ώρες μετά το θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη με τη κόρη του Μαργαρίτα να εκφράζει την επιθυμία της ο πατέρας της να ταφεί στο Βραχάτι και όχι στο Γαλατά Χανίων όπως ήταν η τελευταία επιθυμία του μεγάλου μουσικοσυνθέτη, την οποία είχε εκφράσει σε πολλές επιστολές του σε με παραλήπτες κοντινούς του ανθρώπους.

Αφού κινήθηκε και η νομική διαδικασία για να τηρηθεί στο ακέραιο η τελευταία επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη, κόντρα στη θέληση της κόρης του και με τις παρεμβάσεις των ψυχραιμότερων της οικογένειας επήλθε συμφωνία για να γίνει η ταφή του μουσικοσυνθέτη εκεί που ο ίδιος επιθυμούσε: Στο Γαλατά Χανίων. Μίκης Θεοδωράκης

Και μόλις επήλθε συμφωνία σε αυτό το κομμάτι, ξέσπασε μια νέα κόντρα, επίσης με δικαστικές προεκτάσεις.

Αντικείμενο της διαμάχης αυτή τη φορά το ποιο γραφείο τελετών θα αναλάβει την κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη.

Είναι η εμπλοκή που λύθηκε σήμερα με τη δικαστική απόφαση που εκδόθηκε και αφορούσε την επιλογή του γραφείου τελετών που θα αναλάμβανε την κηδεία.

Το πρόβλημα που έχει προκύψει ουσιαστικά είναι το εξής: Η κόρη του Μαργαρίτα Θεοδωράκη έχει αναθέσει την κηδεία σε γραφείο τελετών της επιλογής του, ενώ οι εκτελεστές της επιθυμίας του μεγάλου μουσουργού, όπως τους έδωσε το δικαίωμα το δικαστήριο, ζητούσε να εφαρμοστεί στο ακέραιο τα όσα είχε ζητήσει ο μουσικοσυνθέτης. Μίκης Θεοδωράκης

Παρέμβαση στο δικαστήριο έκανε και το γραφείο τελετών που ήδη έχει εντολή για τις διαδικασίες κηδείας και ταφής, το οποίο εξουσιοδοτήθηκε από την Μαργαρίτα Θεοδωράκη, αναφέροντας πως ο νόμος δεν δίνει το δικαίωμα στους εκτελεστές της βούλησης του εκλιπόντος να καθορίσουν γραφείο τελετών. Ανέφεραν επίσης, πως το φέρετρο έχει παραγγελθεί και κατασκευαστεί από εξαμήνου, γεγονός που σημαίνει ότι υπάρχει μία δαπάνη.

Εκ της τελευταία τοποθέτησης προέκυψε και το χθεσινό θλιβερό επεισόδιο στην κόντρα μεταξύ της οικογένειας και των εκτελεστών της επιθυμίας του Μίκη Θεοδωράκη. Ενώ το λαϊκό προσκύνημα στη σορό του Μίκη Θεοδωράκη ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 3 το μεσημέρι τελικά ξεκίνησε με καθυστέρηση 1,5 και πλέον ώρας, καθώς τα δύο γραφεία τελετών τσακώνονταν για το ποιος θα μεταφέρει τη σορό, με αποτέλεσμα να καταλήξουν στο Αστυνομικό Τμήμα! Η λύση δόθηκε με δικαστική απόφαση, που όριζε ότι τη σορό του Μίκη Θεοδωράκη θα μετέφερε στο παρεκκλήσι το γραφείο που είχε επιλέξει ο ίδιος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments