Αθλητισμός

Έρικσεν: Νέες εξετάσεις για την επιστροφή στα γήπεδα

Έρικσεν: Νέες εξετάσεις για την επιστροφή στα γήπεδα
Έρικσεν: Ο ποδοσφαιριστής που τραυματίστηκε στο Euro ετοιμάζεται να υποβληθεί σε εξετάσεις προκειμένου να επιστρέψει στα γήπεδα.

Ο Κρίστιαν Ερικσεν, είχε πάθει καρδιακή ανακοπή στο γήπεδο κατά τη διάρκεια του αγώνα της Δανίας με τη Φινλανδία για το Euro 2020, στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Κατόπιν αυτού του συμβάντος, αποφασίστηκε ο Δανός χαφ να βάλει βηματοδότη. 

Επιθυμία του παίκτη είναι η γρήγορη επιστροφή του στα γήπεδα. Σύμφωνα με τη «Gazzetta dello Sport» είναι πολύ πιθανό οι γιατροί του Έρικσεν να του επιτρέψουν την εκ νέου γυμναστική, κάνοντας ποδήλατο, τρέξιμο αλλά παίζοντας με μπάλα σε ένα μικρό γήπεδο δίπλα στο σπίτι του.

Οι εξετάσεις που καθορίζουν την επιστροφή του στη δράση

Παρόλα αυτά, εφόσον ο απινιδωτής που έχει στην καρδιά μετά το χειρουργείο δεν αφαιρεθεί, τότε δεν υπάρχει καμία περίπτωση να πάρει το ελεύθερο τόσο από τους γιατρούς, όσο και από τις ποδοσφαιρικές διοργανώσεις για να παίξει ξανά ποδόσφαιρο.

Όλα βέβαια αναμένεται να ξεκαθαρίσουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες, αφού ο 29χρονος θα ταξιδέψει στην πατρίδα του για να υποβληθεί στις καθοριστικές εξετάσεις που θα ξεδιαλύνουν πλήρως το τοπίο.

Τι συμβαίνει με την υγεία του

Όπως αναφέρουν τα ξένα Μέσα, εάν η ανακοπή προήλθε από απλή φλεγμονή, τότε θα μπορέσει ο παίκτης να αφαιρέσει τον απινιδωτή, αν βρουν κάτι σοβαρότερο, η ιταλική ομοσπονδία δεν θα του επιτρέψει να αγωνιστεί στην Serie A. Ουσιαστικά αυτό το εξάμηνο είναι το διάστημα των εξετάσεων του Έρικσεν και της αφαίρεσης του απινιδωτή εφόσον του το επιτρέψουν οι γιατροί.

Το πόρισμα των ιατρών

Ο γιατρός της εθνικής ομάδας, Μόρτεν Μπόεσεν, έπειτα από επαφές με καρδιολόγους στο Rigshospitalet και τον Έρικσεν, κατέληξε στο εξής πόρισμα.

«Έπειτα από τις εξετάσεις τις οποίες έκανε ο Κρίστιαν, αποφασίστηκε να του τοποθετηθεί βηματοδότης που κρίνεται απαραίτητος λόγω και της αρρυθμίας που παρουσιάζει.

Ο Κρίστιαν αποδέχθηκε αυτή την λύση και όλοι οι γιατροί συμφωνούν σε αυτό. Θα θέλαμε να συνεχίσετε να σέβεστε τις ιδιωτικές στιγμές του Έρικσεν και της οικογένειάς του», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments