Ελλάδα

Λαμία: Νεκρή η 99χρονη που έδωσε γενναία μάχη για δυόμισι μήνες με τον κορωνοϊό

Λαμία: Νεκρή η 99χρονη που έδωσε γενναία μάχη για δυόμισι μήνες με τον κορωνοϊό
Λαμία: Πάλεψε σκληρά για δυόμισι ολόκληρους μήνες με τον θανατηφόρο ιό, ωστόσο η άτυχη ηλικιωμένη γυναίκα δεν τα κατάφερε.

Την τελευταία της πνοή άφησε σήμερα μία 99χρονη γυναίκα από τη Λαμία μετά από σκληρή μάχη με τον κορωνοϊό. Αυτός είναι ο πρώτος θάνατος που καταγράφεται μετά από σχεδόν 2,5 μήνες στο νοσοκομείο της πόλης. Η γυναίκα νοσηλευόταν στην Κλινική Ήπιας Νοσηλείας. Λαμία

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του lamiareport.gr, η 99χρονη ηλικιωμένη από τη Σπερχειάδα αντιμετώπιζε πολλά και σοβαρά προβλήματα υγείας. Ο θάνατος της ηλικιωμένης γυναίκας είναι ο πρώτος από κορoναϊό μετά από σχεδόν 2,5 μήνες στο Νοσοκομείο Λαμίας, καθώς ο τελευταίος είχε σημειωθεί στις 29 Ιουνίου (και πάλι γυναίκα). Συγχρόνως, είναι ο πρώτος από το 4ο κύμα που σαρώνει τη χώρα και έχει αυξήσει σημαντικά τις μολύνσεις. Γιαννάκος

Λαμία: Πως είναι η κατάσταση στη Φθιώτιδα

Ενδεικτικά για τη Φθιώτιδα τα επίσημα κρούσματα τις 7 πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου είναι 177 (μέσος όρος 25), ενώ ο Αύγουστος έκλεισε με 866 (περίπου 28 καθημερινά). Προς το παρόν ο Μάρτιος παραμένει ο μήνας με τα περισσότερα κρούσματα (887), αλλά και τους περισσότερους θανάτους, καθώς τότε καταγράφηκαν οι 32 από τους 132 που έχουμε ανεπίσημα στο σύνολο από τη Φθιώτιδα από τις 15 Νοεμβρίου. 70 άνδρες και 62 γυναίκες από 38 έως 103 ετών και διάμεση ηλικία τα 79 έτη.

Αυτή η νέα ραγδαία αύξηση των ημερήσιων κρουσμάτων, αποτυπώνεται πλέον και στο Νοσοκομείο Λαμίας με έξι ασθενείς στη ΜΕΘ Covid και 14 ακόμη ασθενείς στο Πέτρινο, καθώς εκεί είχαμε και ένα εξιτήριο 42χρονης. Οι ηλικίες των ασθενών με κορωνοϊό που χρειάστηκαν Μονάδα Εντατικής Θεραπείας είναι από 53 έως 89 ετών (διάμεση ηλικία τα 67 έτη) και στην Κλινική Ήπιας Νοσηλείας από 42 έως 88 (με διάμεση ηλικία τα 76 έτη).

Κορωνοϊός

Λαμία: Σαρηγιάννης: Πάνω από 5.000 κρούσματα ημερησίως στα τέλη Σεπτεμβρίου

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης έκανε λόγο για μια πτωτική πορεία που παρουσιάζουν τα κρούσματα και όπως τόνισε, αυτό είναι θετικό.

Ωστόσο, όπως εκτιμά, στα τέλη Σεπτεμβρίου θα ξεπεράσουμε τα 5.000 κρούσματα κατά μέσο όρο ημερησίως, με βάση τα ανανεωμένα επιδημιολογικά δεδομένα και μοντέλα. «Οι δείκτες των ασθενών στις ΜΕΘ και των νεκρών θα διαγράψουν μια ανοδική πορεία. Στα μέσα-τέλη του Οκτώβρη θα δούμε αποκλιμάκωση», πρόσθεσε ο κος Σαρηγιάννης.

Από την άλλη, ο κος Μανωλόπουλος εξέφρασε την ανησυχία του για το άνοιγμα των σχολείων και την απειλή της μετάλλαξης Δ: «Θα είναι ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα με τη διασπορά του ιού στα σχολεία λόγω της μετάλλαξης Δέλτα», ανέφερε. Τέλος, όπως τόνισε ο καθηγητής, το επόμενο διάστημα αναμένεται να κολλήσουν πολλοί ανεμβολίαστοι, ακόμα και κάποιοι από τους εμβολιασμένους, ενώ υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να θεωρείται ρουτίνα ο καθημερινός θάνατος 40 συνανθρώπων μας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments