Ελλάδα

Μίκης Θεοδωράκης: Απούσα η κόρη του Μαργαρίτα από την Μητρόπολη

Μίκης Θεοδωράκης: Απούσα η κόρη του Μαργαρίτα από την Μητρόπολη
Μίκης Θεοδωράκης: Η κόρη του βρίσκεται καθ΄οδόν για την Κρήτη, όπου αύριο θα γίνει η ταφή του μεγάλου μουσικοσυνθέτη.

Η τελετή αποχαιρετισμού του Μίκη Θεοδωράκη ολοκληρώθηκε. Ο Μίκης Θεοδωράκης περνά στην αιωνιότητα και τόσο πλήθος κόσμου όσο και πολιτικοί βρέθηκαν στην τελετή για να αποτίσουν φόρο τιμής. Δεν βρισκόταν όμως στη Μητρόπολη Αθηνών, η κόρη του Μαργαρίτα.

Μίκης Θεοδωράκης: Γιατί απουσίασε η κόρη του

Στις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, από τις θέσεις της οικογένειας, αρχικά δεν εντοπίστηκε η κόρη του Μίκη, Μαργαρίτα και αργότερα έγινε γνωστό ότι όντως δεν παραβρέθηκε στην τελετή.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι της απουσίας της και στις φωτογραφίες που δείχνουν την οικογένεια Θεοδωράκη και παρά τις μάσκες που φορούν, εντοπίζει κανείς τον γιό του και τα εγγόνια του, αλλά όχι τη Μαργαρίτα Θεοδωράκη. Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν την κ. Μαργαρίτα Θεοδωράκη να βρίσκεται καθ΄οδόν για την Κρήτη, όπου αύριο θα γίνει η επίσημη τελετή και η ταφή του μεγάλου μουσικοσυνθέτη.

Μίκης Θεοδωράκης

Φυσικά, στην τελετή θα παραβρεθεί και η υπόλοιπη οικογένεια και δεν είναι σαφές γιατί έπρεπε η Μαργαρίτα Θεοδωράκη να φύγει ήδη από σήμερα για τον Γαλατά Χανίων, αφού ούτως η άλλως, η τελετή στα Χανιά θα εξελιχθεί με ευθύνη των διαχειριστών της τελευταίας του επιθυμίας και δεν θα έχει συμμετοχή η κόρη του Μαργαρίτα.

Υπενθυμίζεται ότι όλο το τελευταίο διάστημα η κόρη του Μίκη Μαργαρίτα, έδωσε αγώνα- που τελικά τον έχασε- να ταφεί ο τελευταίος μεγάλος Ελληνας, στο σπίτι του στο Βραχάτι Κορινθίας και όχι στον Γαλατά Χανίων όπως ήταν η τελευταία του επιθυμία. Ακολούθησε ένα δυσάρεστο σίριαλ με το γραφείο τελετών και τελικά με απόφαση δικαστηρίου αποφασίστηκε να τηρηθούν κατά γράμμα οι εντολές του Μίκη, για την κηδεία και την ταφή του. Μίκης Θεοδωράκης

Μίκης Θεοδωράκης: Στα Χανιά η ταφή

Όπως ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα φθάσει στις 7.30 το πρωί της Πέμπτης με το πλοίο της γραμμής στο λιμάνι της Σούδας, και με μια ενδιάμεση στάση στην πλατεία της δημοτικής αγοράς της πόλης θα μεταφερθεί στον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου για λαϊκό προσκύνημα.

Η μεταφορά της σορού από την πλατεία της αγοράς στην Μητρόπολη Χανίων θα γίνει με τα πόδια. Στη 13.00 θα μεταφερθεί στο χωριό του, τον Γαλατά, στον ναό του Αγίου Νικολάου, όπου και θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία σε στενό κύκλο και με αυστηρή τήρηση του πρωτοκόλλου για τη δημόσια υγεία. Η ταφή του θα γίνει στο κοιμητήριο του χωριού, όπως εκείνος επιθυμούσε για να βρίσκεται δίπλα στον πατέρα του και τον αδελφό του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments