Ελλάδα

Μίκης Θεοδωράκης: Σήμερα στις 15:00 η τελετή αποχαιρετισμού

Μίκης Θεοδωράκης: Σήμερα στις 15:00 η τελετή αποχαιρετισμού
Μίκης Θεοδωράκης: Θα μιλήσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο Μίκης Θεοδωράκης «έφυγε», όμως οι μουσικές του θα συνεχίσουν να μας συντροφεύουν. Σήμερα, Τετάρτη ολοκληρώνεται το τριήμερο λαϊκό προσκύνημα για τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη στη Μητρόπολη Αθηνών, ενώ στις 15:00 θα ακολουθήσει η τελετή αποχαιρετισμού, όπου θα εκφωνηθούν επικήδειοι.

Θα μιλήσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Ο τελευταίος ήταν μάλιστα ένας από τους αποδέκτες της τελευταίας επιθυμίας του Μίκη, ώστε να ταφεί στα Χανιά.

Μίκης Θεοδωράκης: Θα μεταφερθεί στα Χανιά η σορός του

Στη συνέχεια η σορός του θα μεταφερθεί στο χωριό του, στον Γαλατά Χανίων. Όπως ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα φθάσει στις 7.30 το πρωί της Πέμπτης με το πλοίο της γραμμής στο λιμάνι της Σούδας, και με μια ενδιάμεση στάση στην πλατεία της δημοτικής αγοράς της πόλης θα μεταφερθεί στον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου για λαϊκό προσκύνημα.

Μίκης Θεοδωράκης

Η μεταφορά της σορού από την πλατεία της αγοράς στην Μητρόπολη Χανίων θα γίνει με τα πόδια. Στις 13:00 θα μεταφερθεί στο χωριό του, τον Γαλατά, στον ναό του Αγίου Νικολάου, όπου και θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία σε στενό κύκλο και με αυστηρή τήρηση του πρωτοκόλλου για τη δημόσια υγεία. Η ταφή του θα γίνει στο κοιμητήριο του χωριού, όπως εκείνος επιθυμούσε για να βρίσκεται δίπλα στον πατέρα του και τον αδελφό του.

Μίκης Θεοδωράκης

Μίκης Θεοδωράκης: Αίσιο τέλος στο θρίλερ με την κηδεία του

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με απόφασή του αναγνώρισε το αποκλειστικό και πλήρες δικαίωμα στους εκτελεστές να αποφασίσουν για τα διαδικαστικά της κηδείας του μεγάλου μουσικοσυνθέτη, έτσι όπως η επιθυμία του έχει εκφραστεί στη συμβολαιογραφική πράξη που ο Μίκης Θεοδωράκης είχε συντάξει τον Ιανουάριο του 2020. Ενώ οι Έλληνες απέδιδαν τιμές στον σπουδαίο Μίκη Θεοδωράκη, με τα πλήθη να περιμένουν υπομονετικά έξω από το παρεκκλήσι της Μητρόπολης για ώρες για να πουν το δικό τους προσωπικό αντίο στον μεγάλο μουσουργό, ένα θρίλερ για την κηδεία, που δεν τιμά τους εμπλεκόμενους εξελισσόταν παράλληλα.

Οι ενδοοικογενειακές κόντρες ξεκίνησαν λίγες ώρες μετά το θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη με τη κόρη του Μαργαρίτα να εκφράζει την επιθυμία της ο πατέρας της να ταφεί στο Βραχάτι και όχι στο Γαλατά Χανίων όπως ήταν η τελευταία επιθυμία του μεγάλου μουσικοσυνθέτη, την οποία είχε εκφράσει σε πολλές επιστολές του σε με παραλήπτες κοντινούς του ανθρώπους. Αφού κινήθηκε και η νομική διαδικασία για να τηρηθεί στο ακέραιο η τελευταία επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη, κόντρα στη θέληση της κόρης του και με τις παρεμβάσεις των ψυχραιμότερων της οικογένειας επήλθε συμφωνία για να γίνει η ταφή του μουσικοσυνθέτη εκεί που ο ίδιος επιθυμούσε: Στο Γαλατά Χανίων. Μίκης Θεοδωράκης

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments