Ελλάδα

Παπαευαγγέλου: Έρχεται αύξηση κρουσμάτων σε παιδιά

Παπαευαγγέλου: Έρχεται αύξηση κρουσμάτων σε παιδιά
Παπαευαγγέλου: Η καθηγήτρια και μέλος της Επιτροπής των Ειδικών ανέφερε σε δηλώσεις της ότι έρχεται αύξηση των κρουσμάτων στα παιδιά.
Παπαευαγγέλου: Η καθηγήτρια και μέλος της Επιτροπής των Ειδικών ανέφερε σε δηλώσεις της ότι έρχεται αύξηση των κρουσμάτων στα παιδιά.

Η Βάνα Παπαευαγγέλου εκτίμησε σε δηλώσεις της ότι έρχεται αύξηση των κρουσμάτων σε παιδιά. Την ίδια ώρα τα συνολικά νέα κρούσματα κορωνοϊού είναι 2.198  , εκ των οποίων 499 μολύνσεις εντοπίζονται στο Λεκανοπέδιο, ενώ στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 270 νέα κρούσματα. Σταθερά στο «κόκκινο» για πολλοστή μέρα στη σειρά βρίσκεται η Κρήτη, με το Ηράκλειο να «δίνει» 55 κρούσματα, τα Χανιά 20 και το Ρέθυμνο 18.

Πιο συγκεκριμένα, η καθηγήτρια της Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι η μετάλλαξη Δέλτα, η οποία έχει επικρατήσει πλήρως στην χώρα μας, θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού σε παιδιά, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στον υπόλοιπο κόσμο.

“Θα έχουμε ενδεχομένως μια μικρή αύξηση τις επόμενες δύο εβδομάδες “

Σύμφωνα με την ειδικό περίπου το 20% των κρουσμάτων τον Αύγουστο αφορούσαν παιδιά και στην έναρξη του σχολικού έτους θα δούμε μια αύξηση καθώς αυτή την στιγμή πολλά ασυμπτωματικά παιδιά κυκλοφορούν έξω. «Θα έχουμε ενδεχομένως μια μικρή αύξηση τις επόμενες δύο εβδομάδες αλλά ακριβώς επειδή έχουμε σχεδιάσει το πρωτόκολλο πολύ προσεκτικά έτσι ώστε να έχουμε πολύ συχνό και εξαντλητικό τέστινγκ, πιστεύω ότι εφόσον τηρήσουμε τα μέτρα- δηλαδή τα παιδιά ξέρουμε ότι φοράνε τη μάσκα κι ότι οι γονείς θα ακολουθήσουν τις οδηγίες μας ευλαβικά, κάνουν τα σελφ τεστ έτσι όπως πρέπει να τα κάνουν πιστεύω ότι θα πάμε καλά» τόνισε.

«Στόχος όλων μας, να παραμείνουν τα σχολεία ανοικτά» επεσήμανε συνοψίζοντας κατ’ ουσίαν πως μοιραία το άνοιγμα των σχολείων θα αναδείξει έξαρση μα εν συνεχεία ύφεση στα κρούσματα κορωνοιού. Είναι απόλυτα λογικό οι γονείς, ακόμα κι αν έχουν εμβολιαστεί οι ίδιοι να σκέφτονται δύο φορές το εάν θα εμβολιάσουν τα παιδιά τους, είπε η κα Παπαευαγγέλου.

«Όμως είναι ένα εμβόλιο το οποίο έχει ήδη εφαρμοστεί στα παιδιά από τον Μάιο. Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής έχουν ήδη εμβολιαστεί 12 εκατομμύρια παιδιά. Να σκεφτούμε ότι ο πληθυσμός των Ελλήνων εφήβων 12-17 είναι ας πούμε 600 χιλιάδες περίπου. Είκοσι φορές ο πληθυσμός της Ελλάδας» εξήγησε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως για αυτόν ακριβώς τον λόγο ξέρουμε τις όποιες παρενέργειες του εμβολίου.

“Κανείς δεν είναι σε θέση να ξέρει εάν υπάρχουν μακροπρόθεσμες παρενέργειες”

Απαντώντας δε στο ερώτημα που εκφράζεται από γονείς σχετικά με την ανασφάλεια του εάν ο εμβολιασμός του παιδιού τους θα έχει ως αποτέλεσμα ενδεχόμενες παρενέργειες σε βάθος ετών, η κα Παπαευαγγέλου διευκρίνισε πως ο τρόπος παρασκευής αυτών των εμβολίων ενέχει πολύ λιγότερους κινδύνους σε σχέση με άλλα πιο παραδοσιακά εμβόλια. Πρόσθεσε επίσης πως κανείς δεν είναι σε θέση να ξέρει εάν υπάρχουν μακροπρόθεσμες παρενέργειες εντούτοις γνωρίζουμε πως οι όποιες παρενέργειες εμβολίων εμφανίζονται κυρίως την πρώτη εβδομάδα και δευτερευόντως το πρώτο τρίμηνο, από την χορήγηση του.

Συνόψισε μάλιστα πως όσον αφορά το ζήτημα των παρενεργειών από χορήγηση εμβολίου σε μακροχρόνιο επίπεδο, δεδομένης της έλλειψης αιτιολογικής συσχέτισης, δεν μπορεί να υπάρξει κάποια απόδειξη ως προς την ύπαρξη τους ακόμα και για εμβόλια όπως η ιλαρά.

Η κα Παπαευαγγέλου κατέληξε πως με βάση τα παραπάνω οφείλουμε να δούμε ότι ο κορωνοιός είναι εδώ σήμερα και θα έχει ως αποτέλεσμα την νόσηση παιδιών. «Άλλο να έχεις 1000 παιδιά άρρωστα άλλο 10.000» υπογράμμισε προσθέτοντας πως αν έχεις 10.000 άρρωστα παιδιά κάποιο παιδί θα νοσήσει βαριά.

Δείτε το βίντεο

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments