Διεθνή

Βασιλικές οικογένειες: Οι 9 νεαροί διάδοχοι στην Ευρώπη

Βασιλικές οικογένειες: Οι 9 νεαροί διάδοχοι στην Ευρώπη
Βασιλικές οικογένειες: Ετοιμάζονται να αναλάβουν τα καθήκοντά τους.

Η Ευρώπη διαθέτει αρκετές βασιλικές οικογένειες. Με τους γονείς τους να προσπαθούν να τους προετοιμάσουν για τη ζωή και το καθήκον που τούς περιμένει, τα παρακάτω παιδιά έχουν συγκεντρώσει από αρκετά μικρή ηλικία τα φώτα της δημοσιότητας πάνω τους, δεδομένου ότι κάποια στιγμή στο μέλλον θα οριστούν κύριοι μονάρχες των κρατών τους, αναφέρει το harpersbazaar.

Πάντως τελευταία η βασιλική οικογένεια της Βρετανίας, κλωνίζεται από την αποχώρηση των Χάρι και Μέγκαν, η οποία μάλιστα γίνεται και ταινία.

Βασιλικές οικογένειες: Πρίγκιπας George, Ηνωμένο Βασίλειο

Αποτελεί τον πιο διάσημο διάδοχο βασιλικής οικογένειας, αφού οι Windsors με αρχηγό τη βασίλισσα Ελισάβετ είναι οι πιο δημοφιλείς βασιλείς στον κόσμο. Ο πρίγκιπας George που γεννήθηκε το 2013 και είναι γιος του πρίγκιπα William και της Kate Middleton είναι τρίτος στη διαδοχή, αφού ο παππούς του, πρίγκιπας Κάρολος είναι ο επόμενος που θα διαδεχθεί τη βασίλισσα Ελισάβετ στον θρόνο. Η δημοσιότητα που έχει συγκεντρώσει ο μικρός πρίγκιπας στο πρόσωπό του είναι τεράστια, αφού μάλιστα πριν από λίγες εβδομάδες κυκλοφόρησε μία σατιρική σειρά κινουμένων σχεδίων με κεντρικό θέμα τη βασιλική οικογένεια της Αγγλίας και πρωταγωνιστή τον πρίγκιπα George.

Βασιλικές οικογένειες

Πριγκίπισσα Leonor, Ισπανία

Η πριγκίπισσα Leonor όπως και η μικρότερη αδερφή της, Sofia, βρίσκονταν από πολύ μικρές κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας, αφού είναι οι κόρες του βασιλιά Felipe και της βασίλισσας Letizia. Τον τελευταίο καιρό η πριγκίπισσα Leonor γίνεται συχνά θέμα συζήτησης λόγω των στιλιστικών επιλογών της, που θυμίζουν αρκετά εκείνες που θα έκανε στην ηλικία της η fashionista μητέρα της. Η Leonor βρίσκεται στην πρώτη θέση διαδοχής του θρόνου της Ισπανίας και όταν θα λάβει το στέμμα θα είναι η πρώτη γυναίκα μονάρχης του κράτους μετά τη βασίλισσα Ισαβέλλα Β’ που κατείχε τον θρόνο απο το 1833 μέχρι το 1868.

Βασιλικές οικογένειες: Πρίγκιπας Jacques, Μονακό

Ο πρίγκπας Jacques, ακόμα κι αν είναι 2 λεπτά μικρότερος από τη δίδυμη αδερφή του, Gabriella, είναι ο επόμενος στη διαδοχή του θρόνου του Πριγκιπάτου του Μονακό. Γιος του πρίγκιπα Αλβέρτου και της πριγκίπισσας Charlene, ο πρίγκιπας Jacques πρόκειται στο μέλλον να γίνει ο αρχηγός του πιο stylish βασιλικού οίκου της Ευρώπης, δεδομένου ότι η γιαγιά του ήταν η θρυλική Grace Kelly. Βασιλικές οικογένειες

Πριγκίπισσα Αικατερίνη Αμαλία, Ολλανδία

Η πριγκίπισσα Αικατερίνη Αμαλία είναι η πρωτότοκη κόρη του βασιλιά Γουλιέλμου Αλέξανδρου και της βασίλισσας Μαξίμα, συνεπώς βρίσκεται στην πρώτη θέση για τη διαδοχή του θρόνου της Ολλανδίας, του Κουρασάο, της Αρούμπα και του Αγίου Μαρτίνου. Πριν από λίγους μήνες, το όνομα της πριγκίπισσας είχε απασχολήσει τα Μέσα, ύστερα από την απόφασή της να αρνηθεί το ετήσιο εισόδημά της. Ειδικότερα, η πριγκίπισσα Αικατερίνη έγραψε ιστορία ως η πρώτη γαλαζοαίματη στη χώρα που αρνήθηκε τον μισθό της, στέλνοντας το αίτημά της μέσω επιστολής στον πρωθυπουργό της Ολλανδίας.

Πρίγκιπας Κάρολος, Λουξεμβούργο

Μπορεί να είναι μόνο ενός έτους, όμως ο πρίγκιπας Κάρολος του Λουξεμβούργου είναι δεύτερος στη διαδοχή για τον θρόνο του κράτους. Ειδικότερα, ο μέγας δούκας του Λουξεμβούργου Gillaume και η σύζυγός του, δούκισσα Stephanie έφεραν στον κόσμο το πρώτο τους παιδί τον Μάιο του 2020. Ο δούκας Gillaume είναι ο επόμενος στη σειρά διαδοχής, ο οποίος θα αναλάβει τον θρόνο από τον πατέρα του, Ερρίκο του Λουξεμβούργου.

Πριγκίπισσα Ελισάβετ, Βέλγιο

Η πριγκίπισσα Ελισάβετ είναι η πρωτότοκη κόρη του βασιλιά Philippe και της βασίλισσας Mathilde και είναι η επόμενη στον θρόνο του Βελγίου. Δεδομένου ότι έχει κλείσει τα 18 έτη, αν οι γονείς αποφάσιζαν να παραιτηθούν, η ίδια θα είχε τη δυνατότητα να κυβερνήσει. Έχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές της στην Ουαλία, η πριγκίπισσα Ελισάβετ πήρε την απόφαση να συνεχίσει τις σπουδές στη Βασιλική Στρατιωτική Σχολή, ακολουθώντας το παράδειγμα του πατέρα της και όλων των προηγούμενων ανδρών διαδόχων.

Βασιλικές οικογένειες: Πρίγκιπας Christian, Δανία

Ο έφηβος πρίγκιπας της Δανίας, Christian, είναι ο γιος του πρίγκιπα Φρειδερίκου και της πριγκίπισσας Μαρίας της Δανίας, κατατάσσοντάς τον στη δεύτερη θέση της διαδοχής του θρόνου, μετά τον πατέρα του. Ο πρίγκιπας Christian έχει ακόμα 3 αδέρφια, την πριγκίπισσα Isabella και τα δίδυμα Vincent και Josephine. Βασιλικές οικογένειες

Πριγκίπισσα Ingrid, Νορβηγία

Η πριγκίπισσα Ingrid είναι η μεγαλύτερη κόρη του πρίγκιπα Haakon και της πριγκίπισσας Mette-Marit και είναι δεύτερη στη διαδοχή για τον θρόνο της Νορβηγίας, αφού προς το παρόν αρχηγός του κράτους θεωρείται ο παππούς της βασιλιάς Harald. Όταν η πριγκίπισσα Ingrid ανέλθει στην εξουσία και λάβει το στέμμα της Νορβηγίας θα είναι η δεύτερη γυναίκα μονάρχης μετά τη βασίλισσα Μαργαρίτα του 15ου αιώνα. Βασιλικές οικογένειες

Πριγκίπισσα Estelle, Σουηδία

Η πριγκίπισσα Estelle της Σουηδίας είναι η κόρη της πριγκίπισσας Βικτώριας, που είναι διάδοχος του θρόνου, και του πρίγκιπα Δανιήλ, συνεπώς βρίσκεται στη δεύτερη θέση της διαδοχής. Πρόκειται για το μεγαλύτερο εγγόνι του βασιλιά Κάρολου Γουστάβου αλλά είναι και η μεγαλύτερη αδερφή του πρίγκιπα Oscar, ο οποίος είναι διάσημος στους δημοσιογράφους για τις γκρινιάρικες γκριμάτσες του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments