Μέγκαν Μαρκλ

Μέγκαν Μαρκλ
Η Μέγκαν, Δούκισσα του Σάσσεξ είναι Αμερικανίδα ακτιβίστρια, μέλος της Βρετανικής Βασιλικής Οικογένειας και πρώην ηθοποιός.

Η Ρέιτσελ Μέγκαν Μαρκλ γεννήθηκε στις 4 Αυγούστου 1981 στο Λος Άντζελες. Η μητέρα της, Ντόρια Ράγκλαντ, μια κοινωνική λειτουργός και δασκάλα γιόγκα, κατοικεί στο View Park–Windsor Hills της Καλιφόρνια. Ο πατέρας της, Τόμας Μαρκλ, κατοικεί στο Μεξικό και είναι ένας βραβευμένος με Έμμυ σκηνοθέτης. Το επάγγελμα του πατέρα της την οδήγησε να τον επισκέπτεται συχνά τα παρασκήνια της σειράς Παντρεμένοι με παιδιά. Οι γονείς της χώρισαν όταν η Μαρκλ ήταν έξι ετών. Έχει δυο μεγαλύτερα ετεροθαλή αδέρφια από την μεριά του πατέρα της, τον Tόμας Μαρκλ Jr. και την Σαμάνθα Γκραντ.

Περιγράφοντας τη καταγωγή της, η Μαρκλ έχει πει: «Ο πατέρας μου είναι Καυκάσιος και η μητέρα μου είναι Αφροαμερικανίδα. Είμαι μισή μαύρη και μισή άσπρη. Έχω συμφιλιωθεί με αυτό και το λέω ποια είμαι, μοιράζομαι δημόσια την καταγωγή μου, δηλώνω περήφανη που είμαι μια γυναίκα μικτής φυλής». Η μητέρα της έχει ως απογόνους Αφρικανών που πήγαν σκλάβοι στην Γεωργία και ο πατέρας της έχει ολλανδική, αγγλική και ιρλανδική καταγωγή. Μεταξύ των προγόνων του πατέρα της θεωρούνται οι Captain Christopher Hussey, o Ροβέρτος Α΄ βασιλιάς της Σκωτίας, ο Sir Philip Wentworth και η σύζυγός του, Mary Clifford, απόγονος του Εδουάρδου Γ΄ βασιλιά της Αγγλίας.

Η Μαρκλ μεγάλωσε στο Χόλιγουντ. Φοίτησε σε ιδιωτικά σχολεία, ξεκινώντας από το νηπιαγωγείο Hollywood Little Red Schoolhouse. Σε ηλικία 11 ετών, η πετυχημένη εκστρατεία της ώστε να αναγκάσει μια εταιρεία να αλλάξει μια τηλεοπτική διαφήμισή την οποία η ίδια θεωρούσε σεξιστική, προβλήθηκε από την Linda Ellerbee στην εκπομπή Nick News. Αν και η Μαρκλ φοίτησε στο λύκειο Immaculate Heart, ένα καθολικό ιδιωτικό σχολείο θηλέων στο Λος Άντζελες, η ίδια υποστηρίζει τον προτεσταντισμό. Αποφοίτησε το 2003 από το Northwestern University, όπου έλαβε πτυχίο στο θέατρο και τις διεθνείς σχέσεις. Σε μια συνέντευξη στην Vogue το 2013, η Μαρκλ περιέγραψε στο περιοδικό πώς σε ηλικία 20 ετών κατάφερε να λάβει μια υποτροφία από την αμερικανική πρεσβεία στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής ενώ πέρασε ένα εξάμηνο των σπουδών της στη Μαδρίτη.

Επαγγελματική ζωή

Η Μαρκλ εργάστηκε ως καλλιγράφος για να βγάζει τα προς το ζην στις πρώτες δουλειές της ως ηθοποιός. Η πρώτη εμφάνισή της στην τηλεόραση ήταν ως κομπάρσος σε ένα επεισόδιο της καθημερινής σαπουνόπερας General Hospital. Στην αρχή της καριέρας της, είχε μικρούς ρόλους στα τηλεοπτικά σόου Century City (2004), The War at Home (2006) και CSI: NY (2006). Συμμετείχε και σε πολλές δουλειές με την ιδιότητα της ηθοποιού και μοντέλου συμπεριλαμβανομένης της συμμετοχής της στο αμερικανικό παιχνίδι Deal or No Deal. Εμφανίστηκε στην σειρά του καναλιού Fox Fringe ως η αστυνομικός Amy Jessup στα δυο πρώτα επεισόδια της δεύτερης σεζόν. Συνάντησε δυσκολίες στο να λαμβάνει ρόλους στα πρώτα χρόνια της καριέρας της. Το 2015 έγραψε: «Δεν ήμουν αρκετά μαύρη για τους ρόλους των μαύρων ούτε αρκετά λευκή για τους ρόλους των λευκών. Έτσι βρισκόμουν κάπου στην μέση ως ένας χαμαιλέοντας που δεν μπορούσε να κλείσει δουλειά.».

Από το 2011, η Μαρκλ υποδύονταν την Ρέιτσελ Ζέιν στην αμερικανική σειρά Suits, που γυρίζεται στο Τορόντο του Καναδά. Ολοκλήρωσε την εργασία της στην υποκριτική στην έβδομη σεζόν της σειράς που ολοκληρώθηκε στα τέλη του 2017. Η Μαρκλ έχει εμφανιστεί σε δυο ταινίες : Get Him to the Greek and Remember Me (2010), Horrible Bosses (2011). Έχει επίσης εμφανιστεί σε κάποια επεισόδια στις σειρές Cuts ; Love, Inc. ; 90210 ; Knight Rider ; Without a Trace ; The League και Castle.

  • Από το 2014 έως το 2017, ήταν ιδρύτρια και η αρχισυντάκτρια της lifestyle ιστοσελίδας The Tig. Επέλεξε το όνομα από το κόκκινο κρασί Tignanello.
  • Τον Νοέμβριο του 2016, η Μαρκλ και η καναδέζικη εταιρεία ρουχισμού Reitmans κυκλοφόρησαν μια σειρά από γυναικεία ρούχα. Τον Απρίλιο του 2017, έκλεισε την ιστοσελίδα της The Tig και παραιτήθηκε από την Reitmans.
  • Σε μια συνέντευξη στο BBC, η Μαρκλ δήλωσε ότι δεν θα επιστρέψει στο Suits και ότι μετά τον γάμο της, θα εγκατέλειπε την δουλειά της ως ηθοποιός.

Η γνωριμία με τον Πρίγκιπα Χάρι

Από τον Ιούνιο του 2016 η Μαρκλ είναι ζευγάρι με τον Πρίγκιπα Χάρι, που είναι πέμπτος στην διαδοχή για τον βρετανικό θρόνο. Γνωρίστηκαν σε ένα blind date, που οργάνωσε ένας κοινός φίλος τους. Ο Τύπος ξεκίνησε να μιλάει για την σχέση τους τον Οκτώβριο του 2016. Στις 8 Νοεμβρίου 2016 το γραφείο τύπου της βρετανικής βασιλικής οικογένειας εξέδωσε μια επίσημη ανακοίνωση, που αναφερόταν στο «κύμα προσβολών και ενοχλήσεων» απέναντι στην Μαρκλ. Η ανακοίνωση μιλούσε για τον σεξισμό, τον ρατσισμό και τις δυσφημιστικές ιστορίες, που απευθυνόταν στην Μαρκλ, συμπεριλαμβανομένης μιας απροσδιόριστης «μουτζούρας στην πρώτη σελίδα μιας εφημερίδας.» Προέτρεπε τον Τύπο να «σταματήσει και να προβληματιστεί», προτού δημοσιοποιεί τέτοιες ιστορίες.

Σε μια συνέντευξη στο Vanity Fair τον Σεπτέμβριο του 2017, η Μαρκλ μίλησε για πρώτη φορά δημόσια για την σχέση της με τον Πρίγκιπα Χάρι αναφέροντας: «Είμαστε δύο άνθρωποι, που είναι πραγματικά ευτυχισμένοι και ερωτευμένοι. Βγαίναμε ραντεβού στα κρυφά επί έξι μήνες, προτού γίνει είδηση και εργαζόμουν καθ’όλον αυτόν τον καιρό. Το μόνο πράγμα που άλλαξε ήταν η αντίληψη των ανθρώπων». Αργότερα τον ίδιο μήνα, έκαναν τις πρώτες τους δημόσιες εμφανίσεις μαζί σε έναν επίσημο βασιλικό αρραβώνα στο Τορόντο.

Όσο εργαζόταν για τη σειρά Suits, ζούσε σε ένα νοικιασμένο σπίτι στην γειτονιά Seaton Village του Τορόντο, όπου γινόταν τα γυρίσματα. Στα τέλη του Νοεμβρίου 2017 έφυγε από εκεί, μετά την ολοκλήρωση της έβδομης σεζόν. Τον Ιανουάριο του 2018, η Μαρκλ διέγραψε τους λογαριασμούς της στα κοινωνικά δίκτυα και σε μία δήλωσή της που δημοσιοποιήθηκε από το Παλάτι του Κένσινγκτον, η ίδια ευχαρίστησε όσους την ακολουθούσαν στα κοινωνικά δίκτυα όλα αυτά τα χρόνια. Στις 6 Μαΐου 2019, γέννησε το πρώτο της παιδί με τον Πρίγκηπα Χάρι, το οποίο είναι το όγδοο δισέγγονο της Βασίλισσας Ελισάβετ και έβδομο στη διαδοχή για το βρετανικό θρόνο.

Μέγκαν Μαρκλ σχετικές ειδήσεις: