Ελλάδα

Κορωνοϊός ενημέρωση: Τα νεότερα για την πανδημία

Κορωνοϊός ενημέρωση: Τα νεότερα για την πανδημία
Κορωνοϊός ενημέρωση: Όπως κάθε Πέμπτη έτσι και σήμερα οι ειδικοί ενημέρωσαν για την πορεία της πανδημίας στη χώρα. Όλα τα νεότερα για τον κορωνοϊό.

Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση για την πορεία που έχει ο κορωνοϊός στη χώρα μας. Στην ενημέρωση συμμετείχαν η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, το μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και ο επίκουρος καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα εντοπίστηκαν 2.170 νέα κρούσματα κορωνοϊού, ενώ 561 εντοπίστηκαν στην Αττική.

Κορωνοϊός ενημέρωση: Η πρώτη ενημέρωση της Μίνας Γκάγκα

«Θέλω πρώτα απ΄ όλα να ευχαριστήσω τους συναδέλφους μου υγειονομικούς, γιατρούς, νοσηλευτές, όλους όσοι βοήθησαν και βοηθούν σ’ αυτή την πανδημία από κάθε βήμα, από τα νοσοκομεία, από την πρωτοβάθμια, από διοικητικές θέσεις, από το υπουργείο, από τον ΕΟΔΥ και από όπου βρίσκονται» σημείωσε είπε η Μίνα Γκάγκα, η οποία μετείχε στην πρώτη ενημέρωση για τον κορωνοϊό, έχοντας αναλάβει τα νέα της καθήκοντα και πρόσθεσε: «Γιατί είναι μια πραγματικά μεγάλη μάστιγα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε και αντιμετωπίζουμε καλά εδώ και 1,5 χρόνο. Όσο καλά γίνεται, νομίζω ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό και θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους μας».

Κορωνοϊός ενημέρωση

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην πορεία της πανδημίας, υπογραμμίζοντας ότι είναι σημαντικό να τηρούν όλοι τα μέτρα και να συνεχιστεί ο εμβολιασμός των πολιτών.

«Αυτή τη στιγμή νομίζω η πανδημία εξακολουθεί να καλπάζει, έχουμε πολλά κρούσματα καθημερινά» σημείωσε και τόνισε ότι «είναι πάρα πολύ σημαντικό να συνεχίσουμε να κρατάμε τα μέτρα, αυτά που ακούμε από τους επιστήμονες και είναι πολύ σημαντικό να συνεχίσουμε να εμβολιαζόμαστε όλοι, ώστε να είμαστε ασφαλείς εμείς οι ίδιοι, οι οικογένειές μας και όλο το περιβάλλον γύρω μας».

Κορωνοϊός ενημέρωση: Τι είπαν Βάνα Παπαευαγγέλου και Γκίκας Μαγιορκίνης

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η κα Βάνα Παπαευαγγέλου, η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε: «Διακρίνεται μία ύφεση τις τελευταίες 15 ημέρες από τα κρούσματα και τον αριθμό των εισαγωγών». Και συνέχισε: «Τα self test συνεχίζουν να συνεισφέρουν στην πανδημία, καθώς το 30% των νέων κρουσμάτων εντοπίζεται από θετικό self test. Αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο εντοπίζεται σε Αργολίδα, Αρκαδία, Ευρυτανία, Ροδόπη και Γιάννενα και περιοχές στο Βόρειο Αιγαίο. Αυξάνεται η διάμεση ηλικία των διασωληνωμένων που είναι στα 66 έτη σήμερα. Η πλειοψηφία είναι πολίτες που επέλεξαν να μην εμβολιαστούν».

«Περιμένουμε αύξηση των κρουσμάτων σε παιδιά, λόγω του ελέγχου που θα διενεργήσουμε σε ασυμπτωματικά παιδιά. Μετά από τις πρώτες εβδομάδες λειτουργίας των σχολείων, περιμένουμε μείωση των κρουσμάτων, εφόσον τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα και ανάλογα με την πορεία της πανδημίας», είπε στη συνέχεια.

Από την πλευρά του, ο Γκίκας Μαγιορκίνης ανέφερε: «20-30% είναι η αύξηση των νεκρών σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 6% η αύξηση των διασωληνωμένων. Η επιδημία βρίσκεται σε μία φάση συρρίκνωσης τις τελευταίες δύο εβδομάδες». Κορωνοϊός ενημέρωση

Δείτε live την ενημέρωση:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments