Αθλητισμός

Ράλι Ακρόπολις: Νικητής ο Κάλε Ροβάνπερα

Ράλι Ακρόπολις: Νικητής ο Κάλε Ροβάνπερα
Ράλι Ακρόπολις: Ο 20χρονος Κάλε Ροβάνπερα είναι ο πρώτος νικητής του Ράλι Ακρόπολις μετά την επιστροφή του στο WRC έπειτα από οκτώ χρόνια.

Το next big thing του WRC, ο 20 μόλις ετών Φινλανδός Κάλε Ροβάνπερα, πανηγύρισε τη νίκη στο Ράλι Ακρόπολις, οκτώ έτη μετά την επιστροφή του θρυλικού αγώνα στο παγκόσμιο στερέωμα.

Ο Φινλανδός οδηγός δεν άφησε περιθώριο αμφισβήτησης στα ελληνικά βουνά και έκανε δική του την κορυφή στο Ράλι Ακρόπολις.

Ο Ροβάνπερα μπήκε στην τέταρτη και τελευταία ημέρα του αγώνα έχοντας να προφυλάξει το προβάδισμα των 30 δευτερολέπτων που είχε αποκτήσει από τις 12 ειδικές διαδρομές των τριών πρώτων ημερών.

Ο Φινλανδός δεν έμεινε μόνο στους 25 κερδισμένους βαθμούς που του παρείχε η πρώτη θέση, αλλά πήρε και την power stage, φεύγοντας έτσι από την Ελλάδα με 30 βαθμούς στο σακούλι του.

Ο πραγματικά κερδισμένος όμως ήταν ο πρωτοπόρος στη βαθμολογία, Σεμπαστιάν Οζιέ, ο οποίος κατέλαβε την τρίτη θέση, βλέποντας όμως τους διώκτες του να αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα, και έτσι αύξησε και άλλο την απόσταση στην κορυφή. Ράλι Ακρόπολις

Το βάθρο συμπλήρωσε ο Οτ Τάνακ, ο οποίος έμεινε 42 δευτερόλεπτα πίσω από τον Ροβάνπερα.

Μητσοτάκης: Το Ράλι Ακρόπολις ήρθε για να μείνει

Πάθος για το μηχανοκίνητο αθλητισμό

Την Πέμπτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγο πριν την εκκίνηση, είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους: «Είμαι τόσο ευχαριστημένος που ξαναγύρισε το Acropolis, το ιστορικό Ράλι, στην Ελλάδα. Συγχαρητήρια και στον Υπουργό (Λευτέρη Αυγενάκη), έκανε μεγάλη προσπάθεια για να μπορέσουμε να το πετύχουμε. Δεν έπρεπε ποτέ να φύγει, ήταν ένα αποτύπωμα της κρίσης. Την κρίση την αφήνουμε πίσω. Και καθώς ατενίζουμε καλύτερες ημέρες έρχεται πίσω και το Acropolis».

Στη συνέχεια, μιλώντας στον δημοσιογράφο της παγκόσμιας μετάδοσης του WRC, ο Πρωθυπουργός στάθηκε μεταξύ άλλων στην επιστροφή του εμβληματικού ράλι μετά από οκτώ χρόνια απουσίας: «Αυτή η οκταετία συνέπεσε με μία πολύ δύσκολη περίοδο για την χώρα μας. Αλλά νομίζω ότι σηματοδοτεί τους καλύτερους καιρούς που βρίσκονται μπροστά μας».

«Μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων ενδιαφέρεται με πάθος για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και πιστεύω ότι δεν θα μπορούσαμε να τους προσφέρουμε καλύτερο δώρο από την επιστροφή του Ράλι Ακρόπολις», σημείωσε επίσης, αναφερόμενος στη συμμετοχή του κοινού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments