Διεθνή

Ιταλία: Επιβάτης λεωφορείου σε αμόκ μαχαίρωσε 5 άτομα

Ιταλία: Επιβάτης λεωφορείου σε αμόκ μαχαίρωσε 5 άτομα
Ιταλία: Μακελειό σε λεωφορείο στην πόλη Ρίμινι όταν ένας επιβάτης σε κατάσταση αμόκ μαχαίρωσε 5 άτομα όταν δυο ελεγκτές του ζήτησαν να δείξει το εισιτήριό του.

Μάλιστα ο ένας τραυματίας, ένα παιδί που μαχαιρώθηκε στο λαιμό νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο του Ρίμινι προκαλώντας σοκ στην Ιταλία.

Χθες το βράδυ, στην πόλη Ρίμινι της βορειοανατολικής Ιταλίας, δυο γυναίκες ελεγκτές ζήτησαν από ένα επιβάτη λεωφορείου να τους δείξει το εισιτήριο. Ο άνδρας, ο οποίος δεν το διέθετε, έβγαλε μαχαίρι από την τσέπη του, τραυμάτισε τις υπαλλήλους του οργανισμού αστικών μεταφορών και αμέσως μετά προσπάθησε να απομακρυνθεί τρέχοντας.

Η αστυνομία εντόπισε τον δράστη -με καταγωγή από την Σομαλία- αλλά πριν προλάβει να τον συλλάβει, εκείνος τραυμάτισε άλλους τρεις ανθρώπους, μεταξύ των οποίων μια γυναίκα και ένα μικρό παιδί, με μαχαιριά στον λαιμό.

Ο δράστης είναι σομαλικής καταγωγής και διέμενε προσωρινά σε κέντρο υποδοχής του Ερυθρού Σταυρού.

Σύμφωνα με μαρτυρίες ήταν ιδιαίτερα οξύθυμος στις επαφές του με τους υπόλοιπους φιλοξενούμενους και δεν αποκλείεται, χθες βράδυ, να είχε κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Πρόσφατα είχε ζητήσει από τις ιταλικές αρχές να του παρασχεθεί πολιτικό άσυλο. Οι εισαγγελείς, πάντως, συνεχίζουν να αποκλείουν, προς το παρόν, τυχόν τρομοκρατικά κίνητρα.

Λίγα λόγια για την Ιταλία

Η Ιταλία, επισήμως η Ιταλική Δημοκρατία, είναι κυρίαρχο κράτος στην Ευρώπη.

Η Ιταλία αποτελείται από μία χερσόνησο σε σχήμα μπότας και δύο μεγάλα νησιά στη Μεσόγειο θάλασσα: τη Σικελία και τη Σαρδηνία. Βόρεια συνορεύει με την Ελβετία και την Αυστρία, δυτικά με τη Γαλλία και ανατολικά με τη Σλοβενία, ενώ εξκλάβιο της Ιταλίας αποτελεί και η πόλη Καμπιόνε ντ’ Ιτάλια, που βρίσκεται στο έδαφος της Ελβετίας. Οι ανεξάρτητες χώρες του Σαν Μαρίνο και του Βατικανού βρίσκονται εξ ολοκλήρου μέσα σε ιταλικό έδαφος.

Η Ιταλία αποτελείται κυρίως από μία μεγάλη χερσόνησο σε σχήμα μπότας, που εισχωρεί στην Μεσόγειο, ανάμεσα στην Αδριατική θάλασσα, το Ιόνιο πέλαγος και το Τυρρηνικό πέλαγος. Τα Απέννινα όρη διαμορφώνουν τη ραχοκοκαλιά της χερσονήσου, και φτάνουν ως τα βόρεια όπου ενώνονται με τις Άλπεις. Εκεί βρίσκεται και η μεγάλη πεδιάδα του ποταμού Πάδου.Έχει επίσης 2 μεγάλα νησιά, τη Σικελία και τη Σαρδηνία.Το ψηλότερο σημείο είναι το Λευκό Όρος με υψόμετρο 4.810 μέτρα, αλλά για την Ιταλία κυρίως γνωστά είναι τα ηφαίστεια του Βεζούβιου κοντά στη Νάπολη και της Αίτνας στη Σικελία.

Στην Ιταλία υπάρχει η αρχή του κοσμικού κράτους και επομένως δεν υπάρχει επίσημη θρησκεία .Οι Ιταλοί πολίτες είναι κυρίως Καθολικοί Χριστιανοί: το 2006, το 87,8% δήλωσαν Καθολικοί και το 30,6% πιστοί . Το ποσοστό μειώθηκε, λόγω της αυξανόμενης διαδικασίας της εκκοσμίκευσης, στο 24,4%, σύμφωνα με το Eurispes 2010 , σε σύγκριση με το 18,5% του πληθυσμού αγνωστικιστών ή μη πιστών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments