Ελλάδα

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Υποχρεωτικό στην εστίαση και για παιδιά άνω των 12 ετών

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Υποχρεωτικό στην εστίαση και για παιδιά άνω των 12 ετών
Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Με self test θα εισέρχονται τα παιδιά από 5-11 ετών.

Τα παιδιά άνω των 12 ετών που δεν έχουν κάνει εμβόλιο κατά του κορωνοϊού δεν θα έχουν πρόσβαση στα κλειστά καταστήματα εστίασης. Αυτό ορίζει η σχετική ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ με τα μέτρα που ισχύουν από τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου σε όλη τη χώρα, καθώς θα πρέπει να επιδεικνύουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε βεβαίωση νόσησης. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το ΦΕΚ, τα παιδιά από 5 έως 11 ετών θα μπορούν να μπουν στους κλειστούς χώρους εστίασης με self test που έχουν διαπράξει το τελευταίο 24ωρο.

Να σημειωθεί πως σήμερα επέστρεψαν στα θρανία οι μαθητές, ακολουθώντας συγκεκριμένα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Τι αναφέρεται στην ΚΥΑ

Όπως αναφέρει η ΚΥΑ, τα καταστήματα εστίασης θα αποτελούν αμιγείς χώρους μόνο για πλήρως εμβολιασμένους. Θα έχουν χωρητικότητα 85% ενώ οι πελάτες θα εισέρχονται με πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης, τα οποία θα κατατίθενται σε ηλεκτρονική μορφή είτε σε φωτοτυπία.

Η μεγάλη ανατροπή έρχεται όμως στην είσοδο των ανήλικων παιδιών από 12 ετών και πάνω. Όπως αναφέρει η ΚΥΑ ούτε εκείνα μπορούν να εισέλθουν με μοριακό ή self test, και χρειάζονται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, όπως ακριβώς και οι ενήλικες.

Πιστοποιητικό εμβολιασμού

Ειδική αναφορά γίνεται στα παιδιά από 5 έως 11 ετών τα οποία μπορούν να μπουν σε κλειστούς χώρους εστίασης με δήλωση αρνητικού self test τελευταίου 24ώρου, στην οποία θα προβαίνει γονέας ή κηδεμόνας. Πιστοποιητικό εμβολιασμού

Ανώτατα όρια τιμών των τεστ

Για το τεστ ανίχνευσης του κορoνοϊού SARS-CoV-2 με τη μέθοδο μοριακού ελέγχου Real Time – PCR:

α) ως ανώτατο όριο τιμής χρέωσης παροχής υπηρεσίας (ανάλυση δείγματος κ.λπ.), περιλαμβανόμενων των απαιτούμενων αντιδραστηρίων και αναλώσιμων υλικών, το ποσό των 40 ευρώ και β) ως ανώτατο όριο τιμής χρέωσης της δειγματοληψίας στα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια και στις ιδιωτικές κλινικές, το ποσό των 20 ευρώ.

2) Για το τεστ ανίχνευσης αντιγόνου του κορωνοϊού SARS-CoV-2 με τη μέθοδο ταχείας δοκιμασίας (rapid test) ως ανώτατο όριο του αθροίσματος της τιμής χρέωσης παροχής υπηρεσίας (ανάλυση κ.λπ.), περιλαμβανόμενων των απαιτούμενων αντιδραστηρίων και αναλώσιμων υλικών και της δειγματοληψίας στα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, στις ιδιωτικές κλινικές και σε κάθε άλλο σημείο λιανικής πώλησης το ποσό των 10 ευρώ.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τις ανώτατες τιμές επιβάλλεται από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα διοικητικό πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ

Οι επιχειρήσεις που προσφέρουν τις παραπάνω υπηρεσίες και αγαθά οφείλουν να αναρτήσουν, σε εμφανές για το κοινό σημείο και στις ιστοσελίδες τους, τιμοκατάλογο που θα περιλαμβάνει και θα αναφέρει ευκρινώς τις ως άνω προβλεπόμενες ανώτατες τιμές. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης επιβάλλεται από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα διοικητικό πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments