Διεθνή

Εκλογές Γερμανία: Μεγάλο προβάδισμα για τους Σοσιαλδημοκράτες

Εκλογές Γερμανία: Μεγάλο προβάδισμα για τους Σοσιαλδημοκράτες
Εκλογές Γερμανία: Μία νέα δημοσκόπηση συντηρεί και αυξάνει το προβάδισμα των Σοσιαλδημοκρατών έναντι των Χριστιανοδημοκρατών.

Βδομάδες πριν από τις ομοσπονδιακές εκλογές στην Γερμανία το SPD έχει καταφέρει να προηγείται σε όλες τις δημοσκοπήσεις. Από ότι όλα δείχνουν ο Αρμίν Λάσετ αναμένεται να έχει δύσκολο έργο μπροστά του, καθώς μετά το περιστατικό λογοκλοπής το CDU έχει πάρει την κάτω βόλτα.

Πιο συγκεκριμένα, μία νέα δημοσκόπηση του Ινστιτούτου INSA, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Bild, φέρει και πάλι τους Σοσιαλδημοκράτες να προηγούνται. Την ίδια ώρα οι Πράσινοι διατηρούνται στην τρίτη θέση.

Τι δείχνει η δημοσκόπηση

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή, η οποία θα δημοσιευτεί αναλυτικά στο αυριανό της φύλλο, το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD) παραμένει πρώτο στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων με σταθερό ποσοστό (26%) σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές (CDU / CSU) παραμένουν δεύτεροι με επίσης σταθερό το ποσοστό τους 20,5%.

Οι Πράσινοι, αντιθέτως, παραμένουν μεν τρίτο κόμμα, αλλά χάνουν μισή ποσοστιαία μονάδα και το ποσοστό τους διαμορφώνεται στο 15%. Ακολουθούν οι (επίσης) σταθεροί Φιλελεύθεροι (FDP) με 12,5 %. Η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) έχει άνοδο 0,5% και το ποσοστό της ανέρχεται στο 11,5%, ενώ η Αριστερά (Die Linke) με 6,5 % διατηρεί επίσης το ποσοστό της προηγούμενης εβδομάδας. Τα άλλα κόμματα συγκεντρώνουν συνολικά και πάλι το 8 %.

Το σύνθημα του SPD για τις εκλογές

«Οι δημοσκοπήσεις είναι πολύ καλές. Κι ειλικρινά θέλω να πω ότι νιώθω πολύ συγκινημένος που τόσοι με εμπιστεύονται γι’ αυτό το αξίωμα», είπε χθες Δευτέρα ο Σολτς καταχειροκροτούμενος σε προεκλογική συγκέντρωση του SPD στην Καρλσρούη της νότιας Γερμανίας.

Ο Σολτς επέμενε εδώ και καιρό, μολονότι οι περισσότεροι τον αμφισβητούσαν, ότι όταν η προεκλογική εκστρατεία μπει στην τελική ευθεία ενόψει των εκλογών της 26ης Σεπτεμβρίου, οι ψηφοφόροι θα συνειδητοποιήσουν ότι ο νυν αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας είναι ο πλέον έμπειρος και με τα περισσότερα προσόντα υποψήφιος για να αναλάβει τα ηνία της ατμομηχανής της ευρωζώνης.

Το κόμμα του επικέντρωσε την καμπάνια του γύρω από το πρόσωπο του υποψηφίου του για την καγκελαρία υπό το σύνθημα «ο Σολτς θα το αντιμετωπίσει». svg%3E

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments