Αθλητισμός

Γιουνγκ Μπόις – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-1: Επική ανατροπή για τους Ελβετούς

Γιουνγκ Μπόις – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-1: Επική ανατροπή για τους Ελβετούς
Γιουνγκ Μπόις - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-1: Οι Ελβετοί με μία επική ανατροπή κατάφεραν να μπουν με τρίποντο στους ομίλους του Champions League.

Γιουνγκ Μπόις και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ διασταύρωσαν τα ξίφη τους για τους ομίλους του Champions League. Και ενώ η Γιουνάιτεντ διέθετε την κατοχή, οι Γιουνγκ Μπόις κατάφεραν να ανατρέψουν το αποτέλεσμα και να μπουν δυναμικά στους ομίλους του Champions League.

Πιο συγκεκριμένα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προηγήθηκε στο 13′ με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος έγραψε ιστορία, πιάνοντας τον Ίκερ Κασίγιας στην κορυφή των συμμετοχών όλων των εποχών στη διοργάνωση (181). Ο Πορτογάλος εκμεταλλεύτηκε και πάλι τη μοναδική στιγμή που βρέθηκε ελεύθερος στην αντίπαλη περιοχή, σκοράροντας έπειτα από υπέροχη ασίστ του συμπατριώτη του, Μπρούνο Φερνάντες.

Φάσεις και γκολ

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους Ελβετούς να απειλούν μόλις στο 3’ με σουτ του Ελία να περνάει λίγο άουτ από την εστία του Ντε Χέα. Η Γιουνάιτεντ πήρε αμέσως την κατοχή και πίεζε ψηλά τους γηπεδούχους, προκειμένου να τους αναγκάσει σε κάποιο λάθος. Το πρέσινγκ των φιλοξενούμενων απέδωσε καρπούς μόλις στο 13ο λεπτό, όταν ο Λουκ Σο έδωσε στον Μπρούνο Φερνάντες στα αριστερά, ο οποίος με την σειρά του βρήκε με εκπληκτική μπαλιά με το εξωτερικό τον Κριστιάνο Ρονάλντο, που δεν αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

Το γκολ του Πορτογάλου έδωσε άλλον αέρα στην αναμέτρηση, οι ισορροπίες της οποίας άλλαξαν στο 35’ με την αποβολή του Μπισάκα. Ο νεαρός δεξιός μπακ της ομάδας του Σόλσκιερ έκανε ένα σκληρό μαρκάρισμα στον αντίπαλό του, με τον διαιτητή να μην έχει άλλη επιλογή από το να τον αποβάλλει.

Η υποχώρηση της Γιουνάιτεντ

Η Γιουνάιτεντ μετά από αυτή τη φάση υποχώρησε, θέλοντας να πάει στα αποδυτήρια με το σκορ υπέρ της, κάτι που κατάφερε. Ο Σόλσκιερ έριξε στην αναμέτρηση τον Βαράν αντί του Φαν Ντε Μπεεκ για να θωρακίσει τα μετόπισθεν και να διατηρήσει το προβάδισμα.

Με ξεκάθαρη αμυντική τακτική οι «κόκκινοι διάβολοι» δεν απειλούσαν ιδιαίτερα προσπαθώντας να παγώσουν τον ρυθμό. Από την άλλη πλευρά, η Γιουνγκ Μπόις δημιούργησε αρκετές τελικές ευκαιρίες, καμία από αυτές όμως δεν ανησύχησαν τον Ντε Χέα.

Όλα αυτά μέχρι το 66’ όταν από παράλληλη μπαλιά του Ελία ο Ν’Γκαμαλό πετάχτηκε στο κατάλληλο σημείο και με προβολή ισοφάρισε. Η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε μέχρι την λήξη της με τους Ελβετούς να απειλούν περισσότερο και τη Γιουνάιτεντ να είναι κλεισμένη στα μετόπισθεν.

Το γκολ της ανατροπής

Ο νεοεισελθέντας Λίνγκαρντ, ο οποίος αντικατέστησε τον Κριστιάνο Ρονάλντο στο 72ο λεπτό, έμελλε να είναι ο μοιραίος της αναμέτρησης. Ο Άγγλος μεσοεπιθετικός έκανε επική γκάφα στο 90′ +5, όταν εντελώς ανενόχλητος έδωσε πάσα σε αντίπαλο και συγκεκριμένα στον Σιεμπατσέου ο οποίος δεν αστόχησε στο τετ α τετ, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ(2-1).

Η σύνθεση των ομάδων

Γιουνγκ Μπόις (Ντέιβιντ Βάγκνερ): Βον Μπάλμος, Γκαρσία, Χέφτι (83’ Σουλϊμάνι), Καμαρά, Ν’Γκαμαλό, Φάσναχτ, Σιέρο (46’ Σιεμπάτσου), Λουπέρ, Αμπισχέρ, Μάρτινς (82’ Ρίντερ), Ελία

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ): Ντε Χέα, Λίντελοφ, Μαγκουάιρ, Σο, Γουάν-Μπισάκα, Φρεντ, Πογκμπά, Μπρούνο Φερνάντες (72’ Μάτιτς), Φαν Ντε Μπέεκ (46’ Βαράν), Σάντσο (37’ Νταλότ), Κριστιάνο Ρονάλντο (72’ Λίνγκαρντ).

Δείτε όλα τα γκολ του παιχνιδιού

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments