Ελλάδα

Έκκληση Παγώνη: Οι γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους

Έκκληση Παγώνη: Οι γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους
Έκκληση Παγώνη: Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ μίλησε σε συνέντευξη της σχετικά με τον αριθμό των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων.

Νέα έκκληση απηύθυνε προς τους γονείς η Ματίνα Παγώνη, σχετικά με τους εμβολιασμούς των παιδιών. Την ίδια ώρα τα κρούσματα από τα συνολικά 2.919 νέα κρούσματα κορωνοϊού, στην Αττική καταγράφηκαν 606 κρούσματα και στη Θεσσαλονίκη 409.

Πιο συγκεκριμένα, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, αναφέρθηκε στην πορεία των εμβολιασμών στη χώρα, σημειώνοντας ότι έχουν γίνει αστοχίες. Ωστόσο, όπως είπε αυτό είναι κάτι φυσικό μετά από 18 μήνες πανδημίας και τώρα χρειάζεται να τρέξουμε. Προς μίνι lockdown Αργολίδα και Ευρυτανία

“Η Δέλτα είναι πολύ επιθετική σε αυτές τις ηλικίες”

Μιλώντας στο MEGA και αναφερόμενη στην επιδημιολογική πορεία της χώρας, η κ. Παγώνη, ανέφερε: «Όπως θυμάστε, τα στοιχεία μάς είχαν δείξει ότι θα είναι υψηλά. Οι θάνατοι και οι διασωληνωμένοι που έχουμε είναι πριν 20 μέρες, τότε που είχαμε κρούσματα γύρω στις 4.500».

Σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, σε 20 περίπου μέρες θα φανεί το αποτύπωμα των σχολείων στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας. «Πρέπει να προσέξουμε ότι μετά από 20 μέρες θα δούμε τι γίνεται στα σχολεία. Αν δεν έχουμε κρούσματα στα σχολεία, σημαίνει ότι πάμε πάρα πολύ καλά. Σε περίπτωση όμως που βρεθούν κρούσματα, τότε η κατάσταση δυσκολεύει», τόνισε και κάλεσε τους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.

«Η Δέλτα είναι πολύ επιθετική σε αυτές τις ηλικίες. Έκκληση στους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους», κατέληξε η κ. Παγώνη.

Πότε θα μπορέσουμε να βγάλουμε τις μάσκες

«Φοβόμαστε όσο δεν φαντάζεστε» τόνισε χαρακτηριστικά αναφορικά με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ενώ επεσήμανε πως τα αποτελέσματα του ανοίγματος θα τα δούμε σε 20 περίπου ημέρες. «Μπορεί να δούμε και παιδιά στις ΜΕΘ», ανέφερε.

Παράλληλα, η κα Παγώνη προέταξε την ανάγκη να τοποθετηθούν συνεργεία εμβολιασμού στα σχολεία και τόνισε πως «ακόμα δεν έχουμε κάνει τίποτα» αναφορικά με τα ποσοστά εμβολιασμού στα παιδιά, τα οποία έχουν εμβολιαστεί κατά 21% στην ηλικιακή ομάδα 15-17, ενώ για τις ηλικίες 12-15 έχει εμβολιαστεί το 13%. «Πολύ σημαντικό ρόλο θα παίξουν και οι παιδίατροι», πρόσθεσε.

Σχετικά με την επόμενη μέρα της πανδημίας, η κα Παγώνη έκανε λόγο για ένα δύσκολο τρίμηνο μέχρι το τέλος τους έτους, ενώ αποκάλυψε πως θα συνεχίσουμε να φοράμε μάσκες και την άνοιξη του 2022.

Όπως δήλωσε η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ, η παραλλαγή Δ άλλαξε τα δεδομένα και συνδυασμό με τον κίνδυνο εμφάνισης νέων μεταλλάξεων και την απόσταση που υπάρχει από το χτίσιμο του τείχους ανοσίας, δεν θα μας επιτραπεί να χαλαρώσουμε σύντομα: «Ο ιός μας νίκησε τον Αύγουστο λόγω της μετάλλαξης Δ», τόνισε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments