Κόσμος

Ερντογάν: Πριν 100 χρόνια πετάξαμε τον εχθρό στη θάλασσα

Ερντογάν: Πριν 100 χρόνια πετάξαμε τον εχθρό στη θάλασσα
Ερντογάν προκλήσεις: Ο Πρόεδρος της Τουρκίας στην ομιλία του σε τελετή για τα 100 χρόνια από τη Μάχη του Σαγγάριου προκάλεσε για άλλη μία φορά την Ελλάδα.
Ερντογάν προκλήσεις: Ο Πρόεδρος της Τουρκίας στην ομιλία του σε τελετή για τα 100 χρόνια από τη Μάχη του Σαγγάριου προκάλεσε για άλλη μία φορά την Ελλάδα.

Νέες προκλήσεις κατά της Ελλάδας ξεκίνησε ο Ταγίπ Ερντογάν. Η πρώτη κίνηση ήταν η παράνομη NAVTEX που εκδόθηκε για την περιοχή κοντά στο Καστελόριζο, ενώ η δεύτερη ήταν η ομιλία του για τα 100 χρόνια από τη Μάχη του Σαγγάριου.

«Πριν από 100 χρόνια πετάξαμε τον εχθρό στη θάλασσα» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, εννοώντας τους Έλληνες, στη διάρκεια ομιλίας του σε τελετή για τα 100 χρόνια από τη Μάχη του Σαγγάριου, που οδήγησε στην άτακτη υποχώρηση των ελληνικών δυνάμεων και στη Μικρασιατική Καταστροφή.

“Στις 9 Σεπτεμβρίου έφτασε στον τελικό της στόχο με το πέταγμα του εχθρού στην θάλασσα της Σμύρνης”

«Η μάχη του Σαγγάριου ολοκληρώθηκε με την νίκη της 30ης Αυγούστου, ενώ στις 9 Σεπτεμβρίου έφτασε στον τελικό της στόχο με το πέταγμα του εχθρού στην θάλασσα της Σμύρνης. Ο εχθρός καθώς αποσυρόταν από τον Σαγγάριο, κατέστρεφε και έκαιγε κάθε μέρος και οτιδήποτε έβρισκε μπροστά του κάνοντας αμέτρητες ντροπιαστικές σφαγές και δείχνοντας έτσι το πραγματικό του πρόσωπο» δήλωσε ο Ερντογάν κατηγορώντας τους Έλληνες για… σφαγές στη Μικρά Ασία.

Ο ίδιος προκλητικά συνέδεσε τον Σαγγάριο με το … Ματζικέρτ και την άλωση της Κωνσταντινούπολης, τονίζοντας πως η «ένδοξη τουρκική ιστορία» απλώνεται από τη… Βιέννη έως την Ερυθρά Θάλασσα.

«Η νίκη του Σαγγάριου όπως και του Ματζικέρτ, όπως και αυτές της Προύσας, της Αδριανούπολης, όπως και η άλωση της Κωνσταντινούπολης αποτελούν φύλλα της ένδοξης ιστορίας μας, που αγκαλιάζει από την μια μεριά τις πύλες της Βιέννης και από την άλλην την Ερυθρά Θάλασσα» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Μπορούμε να βρούμε λύσεις με την Ελλάδα βασισμένες στη δικαιοσύνη»

Σε αυτό το πλαίσιο ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι η πλευρά που ευθύνεται για την κατά καιρούς ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις ήταν η Ελλάδα. «Περιμένουμε από την Ελλάδα να σεβαστεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας και να αποφεύγει τετελεσμένες και μονομερείς ενέργειες.  Ερντογάν

Πιστεύω ότι μπορούμε να βρούμε λύσεις με την Ελλάδα βασισμένες στη δικαιοσύνη, την ευθυδικία και τη συνεργασία βάσει του δικαίου γειτονίας. Θέλουμε να κληροδοτήσουμε ένα πιο σταθερό, ασφαλές και ειρηνικό μέλλον για τα παιδιά μας αντί για μια κουβάρι προβλημάτων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε την ομιλία του Τούρκου προέδρου

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments